לביבות מתפוחי עץ
קראו להם לביבות, לטקס, פנקייק.. בכל שם וגודל הן טעימות, מוכנות בדקות ספורות בלבד מחומרים זמינים בכל בית. רשמו מתכון ללביבות שיתאימו גם לחג החנוכה ולכל ארוחה, ותודה לנייג'לה על רעיון הלביבות - היא מוסיפה ללביבות גם קינמון, ממתיקה אותן עם כמות נוספת של סוכר ומטגנת בקצת יותר שמן
לביבות תפוחי עץ
:בקערה אחת טורפים
ביצה גדולה
שליש כוס יוגורט לבן
שליש כוס חלב
:בקערה שנייה מערבבים
כוס קמח לבן רגיל = 140 גרם
חצי כפית אבקת אפייה
רבע כפית סודה לשתיה
כף וחצי עד 2 כפות סוכר לבן
.מוסיפים את התערובת הנוזלית לקערת חומרים יבשים ומערבבים מעט
מגרדים גס 2 תפוחי עץ קלופים במשקל 220-250 גרם סה"כ (סה"כ כוס רסק) מוסיפים לקערה ומערבבים
.בעזרת כף רגילה יוצקים בסבבים לביבות לתוך מחבת (טפלון) עם מעט שמן רגיל
.מטגנים כל לביבה משני הצדדים להזהבה
.מטגנים כל לביבה משני הצדדים להזהבה
.מזלפים מעל כל לביבה סירופ מייפל אמיתי
:הערה
.אפשר ליצור לביבות גדולות
.נשארה תערובת לביבות ? שמרו עד יממה במקרר, היא תהיה טעימה גם למחרת
:הערה
.אפשר ליצור לביבות גדולות
.נשארה תערובת לביבות ? שמרו עד יממה במקרר, היא תהיה טעימה גם למחרת
Love Me Tender - Norah Jones
1 comment:
מממ נראה מעולה! לביבות תפוח עץ זה די טבעי, מעניין איך לא חשבתי על זה קודם.
משחקי בישול למיניהם אף פעם לא נתקעים לי במוח.
Post a Comment