קציצות חצילים ומוצרלה-מינימום עבודה ,מקסימום טעם
הערות לפני שמתחילים
זמן אפיית החצילים בתנור ישתנה בהתאם לגודלם של החצילים, התבנית ותנור האפייה. אפו את החצילים משך 30-40 דקות. הוציאו את התבנית וקלפו מעט מקליפת החציל, במידה והחציל רך דיו, אין צורך בזמן אפייה נוסף
.חשוב לדקור את החצילים לפני האפייה, על כל שטחם עם מזלג
.את גבינת המוצרלה ניתן לגרד גס על פומפיה או בעזרת מעבד מזון
.לא אוהבים כוסברה ? החליפו בחופן פטרוזיליה קצוצה
.פירורי פאנקו- השתמשו בפירורים הנמכרים ללא תיבול נוסף
.פירורי פאנקו- השתמשו בפירורים הנמכרים ללא תיבול נוסף
.תבלו בנדיבות במלח. אני אוהבת את הקציצות שלי מתובלות במלח אטלנטי
.טגנו את הקציצות במספר סבבים במעט שמן קנולה מעורב בשמן זית
.תערובת הקציצות (הנותרת) תשמר במקרר שעות ספורות
.הקציצות טעימות חמות או פושרות
קציצות חצילים
מאה גרם גבינת מוצרלה , מגורדת גס
חופן גדול עלים וגבעולי כוסברה נקיה וקצוצה
שלושה שיני שום (גדולות) קלופות וכתושות
חצי כוס מדידה פירורי פאנקו
רבע כוס מדידה קמח לבן
שתי ביצים גדולות
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
-
שמן לטיגון
-
תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום גבוה 220 מעלות
.לדקור את החצילים (הרבה) עם מזלג. להניח על נייר האפייה בתבנית האפייה
.לאפות את החצילים עד לריכוך 30-40 דקות
.להוציא את החצילים מהתנור ולצנן מעט
לקלוף את החצילים מהקליפה (קל בעזרת היד וסכין במידת הצורך). לקצוץ את החצילים לחתיכות קטנות
:בקערה גדולה לערבב
חצילים קצוצים, גבינה מגוררת,כוסברה קצוצה, שום כתוש, פירורי פאנקו, קמח וביצים. לערבב היטב לאחר הוספת כל מרכיב
.לתבל במלח ופלפל שחור גרוס לטעם
.לחמם מעט שמן במחבת גדולה
.בעזרת כף או בידיים ליצור קציצות. להניח את הקציצות בשמן החם ולטגן להזהבה טובה
.להפוך את הקציצות ולטגן את הצד השני
.להניח את קציצות החצילים על נייר סופג
.להגיש חם או פושר
.לדקור את החצילים (הרבה) עם מזלג. להניח על נייר האפייה בתבנית האפייה
.לאפות את החצילים עד לריכוך 30-40 דקות
.להוציא את החצילים מהתנור ולצנן מעט
לקלוף את החצילים מהקליפה (קל בעזרת היד וסכין במידת הצורך). לקצוץ את החצילים לחתיכות קטנות
:בקערה גדולה לערבב
חצילים קצוצים, גבינה מגוררת,כוסברה קצוצה, שום כתוש, פירורי פאנקו, קמח וביצים. לערבב היטב לאחר הוספת כל מרכיב
.לתבל במלח ופלפל שחור גרוס לטעם
.לחמם מעט שמן במחבת גדולה
.בעזרת כף או בידיים ליצור קציצות. להניח את הקציצות בשמן החם ולטגן להזהבה טובה
.להפוך את הקציצות ולטגן את הצד השני
.להניח את קציצות החצילים על נייר סופג
.להגיש חם או פושר
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
3 comments:
תודה חניתה..♥♥
זה נראה מדהים ובטח טעים להפליא...
ביי חיבוק !!!
תודה חניתה..
נראות נפלא ובטח טעימות טעימות..בוודאי שינוסה
קבלי חיבוק ♥♥♥
LOVELY ! THANK'S
(מםדארשקE)
Post a Comment