לבשל בווק: חזה עוף באננס ובצל ירוק
לארבעה סועדים רעבים
היום יש לנו מתכון חדש לחזה עוף המוקפץ בווק עם בצל ירוק, אננס ורוטב סויה. המתכון מוכן כולו בווק והוא טעים ומשביע
:הערות
השתמשו באננס טרי או פרוסות אננס מקופסאת שימורים, אפשר גם אננס חתוך. חשוב שהאננס המשומר יהיה במיץ טבעי ולא בסירופ סוכר מתוק
.הוסיפו למנה בנדיבות ובזמן הבישול גבעולי בצל ירוק וגם בצל ירוק פרוס, זה מוסיף טעם ויופי
חזה עוף באננס ובצל ירוק
הכמות: 4 מנות
:החומרים
חצי קילו חזה עוף, נקי, ללא עצמות ,חתוך לקוביות
שלוש כפות קורנפלור = 45 מ"ל
ארבע כפות שמן קנולה/תירס (לא שמן זית) = 60 מ"ל
חתיכת שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף וחתוך ל'גפרורים' דקים
בצל בינוני (או קטן) קלוף ופרוס דק
אננס טרי או 400 גרם אננס מקופסא (משקל נטו ללא נוזלים) = 7 טבעות אננס שלמות, לחתוך לגודל נגיסה
שלוש כפות רוטב סויה = 45 מ"ל
חבילה בצל ירוק
רבע עד חצי כוס מים או מיץ אננס טבעי
מלח
.לערבב את חתיכות חזה העוף בקורנפלור
.לתבל במעט מלח ופלפל שחור גרוס
.לטגן את חזה העוף בווק בשמן החם עד לריכוך
.להעביר את העוף לצלחת
.לחמם שוב את הווק, להוסיף את הבצל והג'ינג'ר
.לבשל את הבצל והג'ינג'ר לריכוך. לא להשחים
.להוסיף לווק את חתיכות האננס ורבע עד חצי כוס מיץ אננס טבעי או מים
.להוסיף לווק את רוטב הסויה ולערבב
.להחזיר לווק את העוף המוכן ולערבב
.להוסיף גבעולים שלמים (החלק הלבן בחצאים או רבעים) של הבצל הירוק וחופן גדול בצל ירוק פרוס דק
.לערבב ולבשל עד לאידוי חלק מהנוזלים
.להעביר לצלחות הגשה. לקשט בחופן גדול של פרוסות בצל ירוק טרי
.לתבל במעט מלח ופלפל שחור גרוס
.לטגן את חזה העוף בווק בשמן החם עד לריכוך
.להעביר את העוף לצלחת
.לחמם שוב את הווק, להוסיף את הבצל והג'ינג'ר
.לבשל את הבצל והג'ינג'ר לריכוך. לא להשחים
.להוסיף לווק את חתיכות האננס ורבע עד חצי כוס מיץ אננס טבעי או מים
.להוסיף לווק את רוטב הסויה ולערבב
.להחזיר לווק את העוף המוכן ולערבב
.להוסיף גבעולים שלמים (החלק הלבן בחצאים או רבעים) של הבצל הירוק וחופן גדול בצל ירוק פרוס דק
.לערבב ולבשל עד לאידוי חלק מהנוזלים
.להעביר לצלחות הגשה. לקשט בחופן גדול של פרוסות בצל ירוק טרי
No comments:
Post a Comment