פוקאצ'ה מתוקה עם שקדים,משמש ושוקולד - טעים, מאוד
חמה, מתקתקה, זרויה בשבבי שקדים, ריבת משמש, שוקולד מריר: פוקאצ'ה מתוקה :הלהיט הבא שלכם, באחריות
פוקאצ'ה מתוקה עם שקדים,משמש ושוקולד מריר
:מרכיבים לבצק
שלוש וחצי כוסות קמח לבן רגיל = 490 גרם קמח
שתי כפיות מדידה שמרים יבשים = 11 גרם או פי 3 הכמות שמרים טריים = שמרית בפירורים
רבע כוס סוכר לבן= 50 גרם
כפית מלח דק
כף שמן זית
:מרכיבים לציפוי
שתי כפות שמן זית
שתי כפות סוכר לבן
שבעים גרם שקדים מולבנים פרוסים דק = 3/4 כוס
מאה שבעים עד 200 גרם ריבת משמש חלקה = 3/4 כוס
חצי כוס שוקולד מריר 60-70% מוצקי קקאו, קצוץ עם סכין לחתיכות קטנטנות= 60 גרם
:אופן ההכנה
:הכנת הבצק
.בקערת מיקסר עם וו לישה לערבב: קמח מנופה, שמרים, סוכר ומלח
בזמן שהמיקסר עובד ,לזלף פנימה 3/4 כוס מים פושרים. המים צריכים להיות פושרים ממש ופחות חמימים
.להוסיף את כף שמן הזית
בזמן שהמיקסר עובד, להוסיף בהדרגה מים פושרים נוספים (כחצי כוס). לערבב עד קבלת בצק אחיד
.ללוש את הבצק ידנית או במיקסר 2-3 דקות
להניח את כדור הבצק בקערה מקומחת/משומנת קלות ולהתפיח כשעה בחוץ. או -לשים את קערת הבצק במקרר, מכוסה בשקית גדולה למשך כל הלילה או עד יממה שלמה. הבצק תופח מצויין במקרר
:כך יראה הבצק בקערה בבוקר למחרת- הבצק הונח משעה 18:00 - ערב לפני במקרר
במידה והבצק הונח במקרר למשך הלילה, יש להוציאו מהמקרר, להסיר ממנו את השקית ולהניח על השיש למשך כשעה או פחות זמן עד שהוא מגיע לטמפרטורת החדר ואינו קר ממש
.לאחר כשעה שהבצק התחמם מעט, לרדד אותו על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר 35 ס"מ
.במידה והבצק תפח בחוץ משך שעה, יש לשטח ולרדד לעיגול בקוטר 35 ס"מ
.להניח את הבצק על נייר אפייה בתבנית הגדולה של התנור
:למרוח את הבצק (עם הידיים או בעזרת מברשת) ב- 2 כפות שמן הזית
.לפזר על הבצק את שתי כפות הסוכר
.בעזרת האצבע ליצור גומות על פני כל הבצק
.לפזר את כל השקדים על פני הבצק. להדק אותם מעט לתוך הבצק
:לפזר את הריבה בחתיכות קטנות על פני כל הבצק. בעזרת האצבע ליצור גומות על פני כל הבצק
להניח לפוקאצ'ה לתפוח מכוסה קלות למשך קרוב לשעה או 45 דקות. בינתיים לחמם תנור לחום גבוה מאוד 250 מעלות
.פעם נוספת ובעזרת האצבע ליצור גומות על פני כל הבצק התפוח
.לאפות את הפוקאצ'ה על המדף התחתון ביותר בתנור משך 20-25 דקות עד להזהבה עמוקה
:להוציא מהתנור. לפזר את השוקולד הקצוץ
.להחזיר את הפוקאצ'ה לתנור החם למשך דקה או שתיים עד שהשוקולד נמס
.לחתוך לריבועים או מלבנים. להגיש חם או פושר
.נשארה פוקאצ'ה? הקפיאו חתוכה לריבועים בשקית הקפאה לימים הקרים שעוד יגיעו
.... מאוחר יותר או כנראה מחר נעשה משהו עם הלחם הטרי שיצא מהתננור..חכו להפתעת כל טוב בה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
שלוש וחצי כוסות קמח לבן רגיל = 490 גרם קמח
שתי כפיות מדידה שמרים יבשים = 11 גרם או פי 3 הכמות שמרים טריים = שמרית בפירורים
רבע כוס סוכר לבן= 50 גרם
כפית מלח דק
כף שמן זית
:מרכיבים לציפוי
שתי כפות שמן זית
שתי כפות סוכר לבן
שבעים גרם שקדים מולבנים פרוסים דק = 3/4 כוס
מאה שבעים עד 200 גרם ריבת משמש חלקה = 3/4 כוס
חצי כוס שוקולד מריר 60-70% מוצקי קקאו, קצוץ עם סכין לחתיכות קטנטנות= 60 גרם
:אופן ההכנה
:הכנת הבצק
.בקערת מיקסר עם וו לישה לערבב: קמח מנופה, שמרים, סוכר ומלח
בזמן שהמיקסר עובד ,לזלף פנימה 3/4 כוס מים פושרים. המים צריכים להיות פושרים ממש ופחות חמימים
.להוסיף את כף שמן הזית
בזמן שהמיקסר עובד, להוסיף בהדרגה מים פושרים נוספים (כחצי כוס). לערבב עד קבלת בצק אחיד
.ללוש את הבצק ידנית או במיקסר 2-3 דקות
להניח את כדור הבצק בקערה מקומחת/משומנת קלות ולהתפיח כשעה בחוץ. או -לשים את קערת הבצק במקרר, מכוסה בשקית גדולה למשך כל הלילה או עד יממה שלמה. הבצק תופח מצויין במקרר
:כך יראה הבצק בקערה בבוקר למחרת- הבצק הונח משעה 18:00 - ערב לפני במקרר
במידה והבצק הונח במקרר למשך הלילה, יש להוציאו מהמקרר, להסיר ממנו את השקית ולהניח על השיש למשך כשעה או פחות זמן עד שהוא מגיע לטמפרטורת החדר ואינו קר ממש
.לאחר כשעה שהבצק התחמם מעט, לרדד אותו על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר 35 ס"מ
.במידה והבצק תפח בחוץ משך שעה, יש לשטח ולרדד לעיגול בקוטר 35 ס"מ
.להניח את הבצק על נייר אפייה בתבנית הגדולה של התנור
:למרוח את הבצק (עם הידיים או בעזרת מברשת) ב- 2 כפות שמן הזית
.לפזר על הבצק את שתי כפות הסוכר
.בעזרת האצבע ליצור גומות על פני כל הבצק
.לפזר את כל השקדים על פני הבצק. להדק אותם מעט לתוך הבצק
:לפזר את הריבה בחתיכות קטנות על פני כל הבצק. בעזרת האצבע ליצור גומות על פני כל הבצק
להניח לפוקאצ'ה לתפוח מכוסה קלות למשך קרוב לשעה או 45 דקות. בינתיים לחמם תנור לחום גבוה מאוד 250 מעלות
.פעם נוספת ובעזרת האצבע ליצור גומות על פני כל הבצק התפוח
.לאפות את הפוקאצ'ה על המדף התחתון ביותר בתנור משך 20-25 דקות עד להזהבה עמוקה
:להוציא מהתנור. לפזר את השוקולד הקצוץ
.להחזיר את הפוקאצ'ה לתנור החם למשך דקה או שתיים עד שהשוקולד נמס
.לחתוך לריבועים או מלבנים. להגיש חם או פושר
.נשארה פוקאצ'ה? הקפיאו חתוכה לריבועים בשקית הקפאה לימים הקרים שעוד יגיעו
.... מאוחר יותר או כנראה מחר נעשה משהו עם הלחם הטרי שיצא מהתננור..חכו להפתעת כל טוב בה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
1 comment:
רעיון מגניב ביותר :) נראה טעים טעים
והתמונות יפהפיות!
במיוחד קערת השמרים הגולשים
Post a Comment