מתכון מעובד קלות ע"פ השף תומאס קלר
הכמות: 4-8 מנות
:המרכיבים
שתי כפיות חמאה
חצי כוס פירורי פאנקו
כף שמן קנולה
מאתיים ועשרים (200-220) גרם פתיתים בצורת אורז
בצל קטן קצוץ דק
כוס וחצי עד 2 כוסות ציר עוף או מים
כוס וחצי עד 2 כוסות ציר עוף או מים
כוס חלב
שלושים גרם חמאה = 2 כפות
[שלוש כפות שמנת חמוצה 15% שומן, [השף תומאס קלר משתמש בקרם פרש
כוס וחצי גבינת צ'דר (80-90 גרם) מגוררת דק- רכשתי גבינה מיבוא אנגלי
מלח ופלפל שחור גרוס לטעם
מעט פטרוזיליה -לא חובה
מעט פטרוזיליה -לא חובה
-
רמקינים בכמות 7-8
:אופן ההכנה
.להמס את החמאה במחבת קטנה על להבה בינונית
.להוסיף את פירורי הפאנקו. לערבב דקות אחדות עד שהפירורים מזהיבים היטב. להעבירם לקערית . להניח בצד
.לחמם תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות
.לחמם את השמן בסיר כבד על להבה בינונית-גבוהה
.להוסיף לסיר את הפתיתים. לערבב ולבשל עד שהם מזהיבים, 2-3 דקות
.להסיר את הסיר מהלהבה
.להוסיף לסיר את הבצל הקצוץ
.לערבב דקות ספורות עד שנוזלי הבצל נספגים בפתיתים
.להחזיר את הסיר ללהבה. להוסיף 3/4 כוס ציר עוף או מים. לבשל בבחישה עד שהנוזלים נספגים בפתיתים
.להוסיף 3/4 כוס נוספת מציר העוף או מים ומעט מלח, להמשיך לבשל
.הנוזלים בסיר יתעבו והתערובת תהיה קרמית
.כשבערבוב, התערובת מסמיכה, וניתן לראות את תחתית הסיר, יש להוסיף את כוס החלב
.להמשיך לבשל עד שהחלב מצטמצם והתערובת עדיין קרמית
.כעת , טעמו את הפתיתים: הם צריכים להיות מבושלים כפסטה אל דנטה. להימנע מבישול יתר
.במידה ונחוץ לבשל את הפתיתים דקות נוספות, יש להוסיף עוד 1/4 כוס מרק או מים
.להסיר מהלהבה
.לערבב לסיר את החמאה. כע להוסיף את השמנת החמוצה כף אחר כף ואת גבינת הצ'דר
.במידה והתערובת סמיכה מדי, ניתן לדללה במעט נוזלים. לתבל לטעם- במלח, פלפל, פטרוזיליה
.לחלק את התערובת שווה לתוך הרמקינים המשומנים, כ 2-3 כפות לכל מנה
.לפזר מעל את פירורי הפאנקו
.להניח את הרמקינים על תבנית או משטח אפייה
.לאפות במשך 15 דקות
.להגביר את חום התנור לחום גבוה 200 מעלות .לאפות 10-15 דקות נוספות עד שפירורי הפאנקו מזהיבים היטב
.להגיש חם
.ניתן להכין את המאפים מראש. לאחסן במקרר לפני האפייה. יש להוציא מהמקרר ולהביא לטמפרטורת החדר לפני האפייה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
.להוסיף את פירורי הפאנקו. לערבב דקות אחדות עד שהפירורים מזהיבים היטב. להעבירם לקערית . להניח בצד
.לחמם תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות
.לחמם את השמן בסיר כבד על להבה בינונית-גבוהה
.להוסיף לסיר את הפתיתים. לערבב ולבשל עד שהם מזהיבים, 2-3 דקות
.להסיר את הסיר מהלהבה
.להוסיף לסיר את הבצל הקצוץ
.לערבב דקות ספורות עד שנוזלי הבצל נספגים בפתיתים
.להחזיר את הסיר ללהבה. להוסיף 3/4 כוס ציר עוף או מים. לבשל בבחישה עד שהנוזלים נספגים בפתיתים
.להוסיף 3/4 כוס נוספת מציר העוף או מים ומעט מלח, להמשיך לבשל
.הנוזלים בסיר יתעבו והתערובת תהיה קרמית
.כשבערבוב, התערובת מסמיכה, וניתן לראות את תחתית הסיר, יש להוסיף את כוס החלב
.להמשיך לבשל עד שהחלב מצטמצם והתערובת עדיין קרמית
.כעת , טעמו את הפתיתים: הם צריכים להיות מבושלים כפסטה אל דנטה. להימנע מבישול יתר
.במידה ונחוץ לבשל את הפתיתים דקות נוספות, יש להוסיף עוד 1/4 כוס מרק או מים
.להסיר מהלהבה
.לערבב לסיר את החמאה. כע להוסיף את השמנת החמוצה כף אחר כף ואת גבינת הצ'דר
.במידה והתערובת סמיכה מדי, ניתן לדללה במעט נוזלים. לתבל לטעם- במלח, פלפל, פטרוזיליה
.לחלק את התערובת שווה לתוך הרמקינים המשומנים, כ 2-3 כפות לכל מנה
.לפזר מעל את פירורי הפאנקו
.להניח את הרמקינים על תבנית או משטח אפייה
.לאפות במשך 15 דקות
.להגביר את חום התנור לחום גבוה 200 מעלות .לאפות 10-15 דקות נוספות עד שפירורי הפאנקו מזהיבים היטב
.להגיש חם
.ניתן להכין את המאפים מראש. לאחסן במקרר לפני האפייה. יש להוציא מהמקרר ולהביא לטמפרטורת החדר לפני האפייה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
No comments:
Post a Comment