עוגת גבינה לימונית עם קרם (קארד)לימון
.בצק דקיק בתחתית, מלית גבינה עשירה משובצת בקרם לימוני סמיך ומרוכז, תענוג
העוגה החגיגית שלנו מכילה 25 גרם חמאה בלבד, גבינה רזה וכמות מדודה של סוכר, טעמה נהדר. אפשר להתענג על פרוסה לא דקה מהעוגה וללא נקיפות מצפון. ואל דאגה.. יישאר לכם קארד לימון בצינצנת לפינוקים נוספים או לשימוש בכפית בלבד, תהנו
מקל וניל במרכז עוגת הגבינה |
עוגת גבינה לימונית
:החומרים לבצק
:החומרים לבצק
שני שליש כוס קמח לבן
שתי כפות אבקת סוכר
עשרים וחמישה (25) גרם חמאה
כ- 2 כפות מים קרים מהמקרר
החומרים למלית גבינה
החומרים למלית גבינה
קילו ורבע (1.25 ק"ג) גבינה לבנה למריחה (מסוג 'סקי') 5%-או 9%
כוס וחצי סוכר לבן = 300 גרם
שלוש כפות קמח לבן רגיל
גרידת/זסט מלימון אחד
שתי כפיות תמצית וניל/משחת וניל איכותית
חמש ביצים גדולות
כוס וחצי סוכר לבן = 300 גרם
שלוש כפות קמח לבן רגיל
גרידת/זסט מלימון אחד
שתי כפיות תמצית וניל/משחת וניל איכותית
חמש ביצים גדולות
--
.תבנית עגולה קפיצית 24 ס"מ. לרפד את התחתית בנייר אפייה
מספר כפיות/כפות קארד לימון (הוראות בהמשך) להכין מראש,לאחסן במקרר
מספר כפיות/כפות קארד לימון (הוראות בהמשך) להכין מראש,לאחסן במקרר
:אופן ההכנה
לחמם תנור לחום גבוה 200 מעלות
במעבד מזון או ידנית לערבב את הקמח והסוכר.להוסיף את חתיכות החמאה, לערבב ליצירת גרגירים
לצקת לאט את המים הקרים,לערבב לבצק פירורי
להדק את הפירורים הגסים לתחתית משומנת של תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ. מומלץ לרפד את תחתית התבנית בנייר אפייה
לאפות 10 דקות בתנור החם
להוציא מהתנור, לצנן על רשת
להנמיך את חום התנור ל- 160 מעלות
בנתיים להכין את המלית.בקערה גדולה לערבב את הגבינה, להוסיף את הסוכר
להוסיף לקערה : קמח,גרידת לימון ווניל. לערבב היטב
לטרוף פנימה ביצים, אחת בכל פעם
לצקת את מלית הגבינה על הבצק האפוי
לצקת למעלה בכפיות חלק מקארד הלימון
בעזרת סכין לערבב את קרם הלימון בתנועות סיבוביות
לאפות את העוגה בחום בינוני נמוך 160 מעלות למשך שעה ורבע במרכז התנור
.לצנן רבע שעה או יותר בתנור מכובה כשדלת התנור מעט פתוחה
לצנן את העוגה היטב לפני הכנסתה למקרר
לכסות ולאחסן במקרר עד להגשה
רצוי להכין את העוגה לילה/יום לפני ההגשה
קארד לימון: בקלחת/סיר קטן לערבב
לצנן את העוגה היטב לפני הכנסתה למקרר
לכסות ולאחסן במקרר עד להגשה
רצוי להכין את העוגה לילה/יום לפני ההגשה
קארד לימון: בקלחת/סיר קטן לערבב
שלושת רבעי כוס סוכר לבן= 150 גרם
גרידה/זסט מלימון
שתי ביצים גדולות מס' 1
לבחוש במטרפת ידנית ללא הפסקה ,לבשל כ- 5 דקות
להוסיף
שתי ביצים גדולות מס' 1
לבחוש במטרפת ידנית ללא הפסקה ,לבשל כ- 5 דקות
להוסיף
.שני שליש כוס מיץ לימון סחוט טרי
.עשרים וחמישה גרם חמאה
להמשיך לבשל עוד כ- 5 דקות עד שמסמיך
לטרוף כל משך הבישול למניעת יצירת גושים
להסיר מהאש, לצנן
לאחסן במקרר למספר שעות לפני השימוש
הקרם מסמיך עם הקרור
להמשיך לבשל עוד כ- 5 דקות עד שמסמיך
לטרוף כל משך הבישול למניעת יצירת גושים
להסיר מהאש, לצנן
לאחסן במקרר למספר שעות לפני השימוש
הקרם מסמיך עם הקרור
הערה: במידה ובתום האפייה נוצרו מעט סדקים על פני העוגה, מלאו אותם בקארד לימון בעודה חמימה
העוגה צולמה לעת לילה
העוגה צולמה לעת לילה
קארד לימון ועוגת הגבינה הלימונית |
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
No comments:
Post a Comment