.מפינת המתכונים הקצרים יש לנו שני מתכונים חדשים : סוכר וניל וחזרת קצת חריפה
? איך מכינים סוכר וניל
סוכר וניל המוכן בבית מכיל 2 מרכיבים טבעיים בלבד: סוכר ווניל אמיתי.מומלץ להכין ולהשתמש במקום סוכר וניל קנוי
לכל 100 גרם סוכר לבן (חצי כוס) משתמשים ב- 7 גרם מקלות וניל. כמות מקלות הוניל היא שניים עד 2.5 מקלות
חוצים את מקלות הוניל לאורכם וקוצצים אותם גס. מעבירים לקערית עם הסוכר. משפשפים את הסוכר ומקלות הוניל זה בזה עד שכל הסוכר מנוקד בוניל וריחו מבושם
.מעבירים הכל לצינצנת ומשתמשים במקום תמצית וניל או בכל מאכל שדרושה בו תוספת וניל
.סוכר הוניל אינו דורש אחסון בקירור ויישמר במטבח חודשים ספורים
.אפשר ומומלץ להכפיל/לשלש כמויות,גם לארוז בצינצנת נאה להגשה כמתנה מהמטבח
?איך מכינים חזרת
קולפים סלק גדול (או 2 קטנים) במשקל כולל של 500 גרם. חותכים את הסלק לשמיניות. מבשלים במים עד לכיסוי בסיר מכוסה עד לריכוך (לא רך מדי) כ 15 דקות. בזמן הבישול מתבלים את המים במעט מלח וקורט סוכר
.מסננים את הסלק ומצננים מעט על השיש
.מגרדים את הסלק במגרדת דקה עדינה לתוך קערה
.מגרדים דק ומוסיפים לקערה חתיכת שורש חזרת קלוף במשקל 20-30 גרם או יותר
.מתבלים במלח דק לטעם. מוסיפים 1-3 כפיות חומץ בן יין אדום (או חומץ בן יין לבן) או מיץ לימון לטעם
.מעבירים לצינצנת ושומרים במקרר
.במידה והחזרת (חריין) אינה חריפה מספיק אפשר להוסיף עוד מעט שורש חזרת לטעם
.במידה והחזרת (חריין) אינה חריפה מספיק אפשר להוסיף עוד מעט שורש חזרת לטעם
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment