ארטישוק ירושלמי. ירושלמי
הכנתי לכם היום מרק מחמם ונפלא, זה בדיוק מה שאתם צריכים ממש עכשיו: מרק פשוט טעים ונהדר. המרק קרמי וללא טיפת שמנת. המרק מוכן חיש קל מ- 6 מרכיבים בלבד. המלצה חמה שלי: רוצו לקנות ארטישוק ירושלמי, את יתר המרכיבים יש לכם כבר בבית. וכמובן, הכפילו גם כמויות
הכנתי לכם היום מרק מחמם ונפלא, זה בדיוק מה שאתם צריכים ממש עכשיו: מרק פשוט טעים ונהדר. המרק קרמי וללא טיפת שמנת. המרק מוכן חיש קל מ- 6 מרכיבים בלבד. המלצה חמה שלי: רוצו לקנות ארטישוק ירושלמי, את יתר המרכיבים יש לכם כבר בבית. וכמובן, הכפילו גם כמויות
ואל תתפלאו שגם אצלכם במרכול הקופאית תחשב לכם את הארטישוק הירושלמי כג'ינג'ר טרי. לכו לקבל זיכוי, הארטישוק זול יותר
מרק ארטישוק ירושלמי ופרמזן
הכמות: 4 מנות הגשה
:מרכיבים
שתי כפות שמן זית
שני בצלים בגודל בינוני (200 גרם סה"כ לפני קילוף) , לקלוף ולקצוץ לקוביות קטנות
ארבע שיני שום, לקלוף, לקצוץ גס
שמונה מאות (800) גרם ארטישוק ירושלמי (משקל לפני קילוף)- לקלוף ולחתוך לפרוסות, לא חייב פרוסות דקות
ליטר ציר עוף או ציר ירקות או מי ברז- אפשרי בזמן הבישול להוסיף 1/4- 1/2 כוס נוזלים נוספים
ארבעים עד 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
-
:להגשה
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי
מעט גבינת פרמזן מגוררת
שמן זית
:אופן ההכנה
לחמם את השמן בסיר בינוני וכבד. להוסיף את הבצל הקצוץ והשום, לערבב ולבשל בבחישה תכופה על להבה בינונית נמוכה לריכוך והזהבה, כ-10 דקות לערך. לא להשחים אץ הבצל
לחמם את השמן בסיר בינוני וכבד. להוסיף את הבצל הקצוץ והשום, לערבב ולבשל בבחישה תכופה על להבה בינונית נמוכה לריכוך והזהבה, כ-10 דקות לערך. לא להשחים אץ הבצל
.להוסיף לסיר את חתיכות הארטישוק . לערבב ולבשל דקות אחדות
.להוסיף את ציר המרק או המים, להביא לרתיחה
.להנמיך את הלהבה ולבשל 15-20 דקות או עד שחתיכות הארטישוק רכות
להסיר את המרק מהאש. להמתין דקות אחדות או לטחון מיד בעזרת בלנדר מוט (או בבלנדר/מעבד מזון) למירקם חלק וקרמי
.קל לטחון את המרק בסיר בו בושל
להחזיר את המרק לסיר- לא לבשל (במידה וטחנתם אותו בבלנדר). לתבל את המרק במלח (אטלנטי), פלפל שחור גרוס טרי. להוסיף את גבינת הפרמזן המגוררת ולערבב
:להגשה
למזוג לקעריות הגשה . לקשט במלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי, גבינת פרמזן מגוררת ומעט שמן זית
.להוסיף את ציר המרק או המים, להביא לרתיחה
.להנמיך את הלהבה ולבשל 15-20 דקות או עד שחתיכות הארטישוק רכות
להסיר את המרק מהאש. להמתין דקות אחדות או לטחון מיד בעזרת בלנדר מוט (או בבלנדר/מעבד מזון) למירקם חלק וקרמי
.קל לטחון את המרק בסיר בו בושל
להחזיר את המרק לסיר- לא לבשל (במידה וטחנתם אותו בבלנדר). לתבל את המרק במלח (אטלנטי), פלפל שחור גרוס טרי. להוסיף את גבינת הפרמזן המגוררת ולערבב
:להגשה
למזוג לקעריות הגשה . לקשט במלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי, גבינת פרמזן מגוררת ומעט שמן זית
Lionel Poilane - A Paris Legend
Lionel Poilane - A Paris Legend from HandPicked Nation on Vimeo.
:עץ הזית הזה גדל קרוב לרומא, הוא בן כ 2000 שנה ומניב כחצי טון זיתים בעונה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment