עוף אפוי בתנור היא אחת המנות הפופולרית והאהובות ביותר. הוסיפו לעוף תפוחי אדמה ו/או ירקות ותבלינים והרי לכם ארוחה. השבוע, הכנתי לנו עוף (כרעיים) בתנור עם תפוחי אדמה קטנטנים ותבלינים וגם עם פטנט הכנה נחמד. התיבול פשוט וגם טעים מאוד. תפוחי האדמה מושלמים
הפטנט הפשוט חוסך כלים ומערבב היטב את חלקי העוף, תפוחי האדמה והתבלינים. איך מכינים ? - מכניסים את כל המרכיבים לשקית הקפאה עבה ומנערים מעט עד שהכל מצופה בתיבול. יוצקים לתבנית אפייה ואופים בתנור החם. לאחר כשעה אפשר כבר לשבת לאכול. אל תשכחו להגיש סלט ירק טרי ליד
עוף ותפוחי אדמה בתנור, עם פטנט
הכמות: 4 מנות
כף פפריקה מעושנת או פפריקה מתוקה
שני ענפים קטנים של רוזמרין טרי, לקצוץ גס או 2 כפיות רוזמרין יבש
כפית מלח אטלנטי או מלח גס/אחר לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי, לטעם
חצי כפית אבקת שום - לא חובה
קילו חלקי עוף טרי או קפוא ומופשר- מומלץ להשתמש בכרעיים או ירכיים או שוקיים- הכרעיים ידרשו עוד כמה דקות אפייה
כ-700 מאות גרם תפוחי אדמה קטנטנים, שטופים במים וסבון, מיובשים וחצויים לאורכם
-
שקית גדולה ועבה- לדוגמא שקית המיועדת להקפאה
תבנית אפייה משומנת מעט- גודל (לערך) כ 20 על 30 ס"מ
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום גבוה 220 מעלות
.בשקית לערבב את השמן והתבלינים
להוסיף לשקית את תפוחי האדמה וחלקי העוף. לסגור היטב(לרכוס) את השקית ולנער/לשקשק עד שהעוף ותפוחי האדמה מצופים לגמרי בתיבול
להוציא את חלקי העוף למגש קטן. את יתר תכולת השקית (תפוחי באדמה והתבלינים) לצקת לתבנית האפייה בשכבה אחת
.לאפות בתנור החם 15 דקות
להוציא את התבנית מהתנור, להפוך את תפוחי האדמה ,להזיזם לשולי התבנית. במרכז יש לשים את חלקי העוף. אפשר למרוח את העוף במעט שמן
להמשיך לאפות 35-45 דקות עד שהעוף עשוי ומוכן. מומלץ להפוך את העוף ותפוחי האדמה פעמיים/שלוש בזמן האפייה
.להגיש חם
: הערה
.אפשר להסיר את העור מעל חלקי העוף כפי שאני עשיתי, או להשאירם - לשיקולכם
.אפיית כרעיים- לאחר 35 דקות אפייה, להנמיך את חום התנור ל 200 מעלות ולאפות עוד כ- 10 דקות נוספות
---
-רבים מכם יודעים על החיבה שאנירוחשת ליותם אוטולנגי. קחו לכם שעת מנוחה מענגת וצפו בסרטון הבא
להוציא את התבנית מהתנור, להפוך את תפוחי האדמה ,להזיזם לשולי התבנית. במרכז יש לשים את חלקי העוף. אפשר למרוח את העוף במעט שמן
להמשיך לאפות 35-45 דקות עד שהעוף עשוי ומוכן. מומלץ להפוך את העוף ותפוחי האדמה פעמיים/שלוש בזמן האפייה
.להגיש חם
: הערה
.אפשר להסיר את העור מעל חלקי העוף כפי שאני עשיתי, או להשאירם - לשיקולכם
העוף - ללא העור לפני האפייה |
---
-רבים מכם יודעים על החיבה שאנירוחשת ליותם אוטולנגי. קחו לכם שעת מנוחה מענגת וצפו בסרטון הבא
Yotam Ottolenghi: "From Arak To Za’Atar", SOAS, University of London
יותם הוא כוכב אמיתי ובעל השפעה על תרבות האכילה העולמית. ספרי הבישול שלו הפכו לרבי מכר ומתכוניו חדשניים, מקוריים וטעימים
השבוע, מצאתי במרכול שק תפוחי עץ קטנטנים במחיר נהדר. החלטתי לאפות את התפוחים בתנור ללא כל תוספות. התפוחים טעימים כשהם חמים, פושרים וגם קרים. תפוח אפוי הוא דל קלוריות ויישמר במקרר ימים אחדים. אני אופה את התפוחים בחום בינוני מעל חצי שעה עד שהם רכים ומגירים עסיס. הנה התפוחים שלי - לפני ואחרי האפייה
יותם הוא כוכב אמיתי ובעל השפעה על תרבות האכילה העולמית. ספרי הבישול שלו הפכו לרבי מכר ומתכוניו חדשניים, מקוריים וטעימים
השבוע, מצאתי במרכול שק תפוחי עץ קטנטנים במחיר נהדר. החלטתי לאפות את התפוחים בתנור ללא כל תוספות. התפוחים טעימים כשהם חמים, פושרים וגם קרים. תפוח אפוי הוא דל קלוריות ויישמר במקרר ימים אחדים. אני אופה את התפוחים בחום בינוני מעל חצי שעה עד שהם רכים ומגירים עסיס. הנה התפוחים שלי - לפני ואחרי האפייה
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment