שבוע הקולינריה הצרפתי ה-3 בישראל
SO
FRENCH SO FOOD
15 - 20 בפברואר
2015
21 שפים צרפתים - 20 מסעדות
- 7 ערים בישראל
תל אביב /
חיפה / ירושלים / באר שבע / עכו / בנימינה / טבריה
שבוע הקולינריה הצרפתי בישראל, יוצא לדרך זו השנה השלישית
וייערך השנה לראשונה ב 7 ערים ברחבי הארץ -
תל אביב, ירושלים, באר שבע, חיפה,טבריה, עכו ובנימינה .
לצערי, השנה לא הצלחתי להגיע למסיבת העיתונאים ולאירוע הפתיחה.
21 שפים מובילים מצרפת, עטורי כוכבי מישלן ופרסים בינלאומיים יגיעו
לישראל, ביחד עם שפים מקומיים מ-20 מסעדות ברחבי הארץ הם יבנו תפריטים מיוחדים
ויציעו לקהל הרחב לחוות את המטבח הצרפתי המשובח (במסעדות בתאריכים 16-17-18
בפברואר 2015) שבוע הקולינריה הצרפתי יתמקד השנה בחבל "רון-אלפ"
שבצרפת. נבחרת של 7 שפים מהאזור תחשוף בפני הקהל הישראלי את מוצרי החקלאות, המזון
ויקבי האזור.
פטריק מזונאב, שגריר צרפת
בישראל: "השנה, ההירתמות הנלהבת של השפים מצרפת, בתוספת סיוע מחבל
הרון-אלפים בצרפת וחסות של חברות מצרפת ומישראל, אפשרו לנו ללכת רחוק ולהגיע
למחוזות חדשים. השפים שלנו קיבלו על עצמם להכשיר טבחים של ארגון "לתת"
הנפלא, המספק ארוחות חמות לאלפי נזקקים מדי יום. השפים יעבדו גם בבתי חולים,
בביה"ח הצרפתי בנצרת ובביה"ח בילינסון בפתח תקווה וישביחו את התפריט
המוגש לחולים".
בין
השפים הבולטים שיגיעו השנה: לראשונה שף עטור בשלושה כוכבי מישלן, ז'ראלד
פאסדה,מהמסעדה במלון "לה פטיט ניס" במרסיי שיחבור לשף יורם ניצן
במסעדת "מול ים". סימון זאנוני, שף מסעדת היוקרה "Trianon
Palace" המחזיק בשני כוכבי מישלן, פתח לאחרונה את מסעדת העילית
הכשרה למהדרין הראשונה בפריז, הוא יבשל ארוחת גורמה יוקרתית וכשרה
ביחד עם דוד ביטון, שף מסעדת La Regence במלון "המלך דוד" בירושלים. ג'רר
אידו, הלא הוא "מר סופלה" שעל לקוחותיו הקבועים במסעדת
"רקאמייה" בפריז נמנים, טים ברטון, גווינת' פלטרו ואפילו ברק ומישל
אובמה המגיעים במיוחד לטעום את מנות הסופלה הסודיות הקטנות העגלגלות וההרמוניות
שהוציאו לו מוניטין בכל רחבי העולם. בארץ הוא יכין אותן במסעדת פופינה בתל אביב.
השף הצעיר והטרנדי סבסטיאן רישאר, ממסעדת "La table de Sébastien"
בעלת כוכב מישלן בדרום צרפת, יתארח במסעדת מסה בתל-אביב עם השף
אביב
משה
ויעביר סדנאות שף במלון שרתון תל אביב. דלאל המסעדה והקונדיטוריה בנווה צדק יארחו
את השף אוליבייה פאז'ה שיבשל עם השף גולן גורפינקל ואת פטריק
פומייה - אמן השוקולד, "גראן קונטואר דה שוקולט", של אזור ליון
שירקח עם שף קונדיטור
ענר צלאל מעדני שוקולד ומיני פטיסרי. כריסטוף מרגן הנושא שתי מצנפות
במדריך גומיו, בן לשושלת טבחים המתמחה במתכונים קלאסיים המבוססים על מוצרי
"טרואר" מקומיים בליון, יתארח במטבח של "הוטל מונטיפיורי". אוליבייה
דגאן, שגדל במטבחי ארמון האליזה ובחר לפתוח מסעדת יוקרה משפחתית כפרית בכרמים
של חבל בוז'ולה, יבשל עם שף ויקטור גלוגר במסעדת קלואליס. שף רישאר סואבינה, חבר הנהלת אגודת המצנפות
הלבנות ליון, מאסטר מטבח צרפת, נשיא אגודת המסעדות לחבל איין. ממסעדת "טוק
בלאן" יתארח בז'אז'ו בר יין ויבשל עם עדי לוי, השפית היחידה שמשתתפת
בשבוע הקולינריה הצרפתי. לוראן בובייה, נשיא אגודת המצנפות הלבנות של
ליון ומאסטר מטבח צרפת יתארח במסעדת "אוליב ליפ" ויבשל ארוחה
יוקרתית וכשרה ביחד עם השף צ'רלי פדידה. בנז'מין קולומבה, השף של מסעדת
"קוט- רו" בדרום צרפת בעלת כוכב מישלן, יבשל ארוחה יצירתית עם שחר סיון
האמן והבעלים של "ביסטרו וניה" בחיפה. סטפן פרוש, השף הטוב ביותר של צרפת על פי מדריך "לוג'י" ובעל 2 מצנפות ב
"גומיו" יתארח בבר מסעדה ששון על הכרמל לארוחת גורמה משותפת
שתגיע במנות למרכז השולחן. שף סבסטיאן סנז'ו המחזיק בכוכב מישלן ותואר
אמן המטבח הצרפתי 2014 משתתף כבר פעם שנייה בשבוע הקולינריה הצרפתי ויגיע למטבח של
רן ראש במסעדת הנמל 24 בחיפה, שתארח גם ארוחת גאלה ב-10 ידיים של
5 שפים צרפתים המתארחים בצפון.
שף פאבריס מואיה יפעל בעיקר בטבריה, הוא יכין ביחד עם בנות העיר מנות
מסורתיות מעדות המזרח במסעדת רוברג במושב ליבנים, יעביר סדנאות בישול לילדים
ויבשל עם שפים יהודים, מוסלמים ונוצרים ארוחת אבירים למען השלום. השף דומיניק
מורו בעל מצנפת ליון ומאסטר מטבח צרפת, ממסעדת "טו לה מונד א- טבל"
ידרים לבאר שבע לבשל עם השף סהר רפאל במסעדת כרמים. מרסיאל אנגהארט, ממציא
ה"מקארה" (עוגיית מקרון מרובעת) יתארח במסעדת
שילה
ויבשל עם השף
שרון
כהן.
יוהאן לקלר שף עטור תארים ממסעדת "לה סוויט",
המתמחה במעדנים המשלבים מוצרים מהאדמה והים יחבור לשף אורי ירמיאס ממסעדת
"אורי בורי" בעכו. האופה הצרפתי ז'וליאן פייטראוואל והאופה
הישראלי יובל אלחדף יזמינו את הקהל בשישי 20.2 ל"מיצג לחמים - לראות,להתבונן
ולטעום" במאפיית תשבי בבנימינה. מרסל רווין שבימים אלו ממש זכה
בכוכב מישלן הראשון שלו , הוא בן האי מרטיניק והשף של "מונטה-קרלו
ביי" במונקו,רוווין יציע חגיגה קולינרית קריבית משותפת עם השף קובי בכר במסעדת
"רופ טופ" על גג מלון ממילא בירושלים. מישל פורטוס, בעל 2 מקרון במישלן
יבשל ארוחה משותפת עם השף אלרן בוזגלו במסעדת אדום בירושלים. גיום גומז, שף ארמון האליזה ונשיא עמותת הטבחים של
הרפובליקה הצרפתית ילמד את הטבחים של ארגון
"לתת" - להכין מנות 'גורמה'
מהירות, טעימות מאד וזולות.
50 מוצרי מזון תוצרת
צרפת המיובאים לראשונה למדפים בישראל- יושקו בחודש פברואר ב-120 סניפי 'מגה בעיר' ברחבי הארץ.
ביסקוויטים, פסטות, ריבות, יין וכמובן הגבינות שמככבות, מגבינת טרטר בעלת הטעמים
הרעננים והעזים ועד לברס בלו, מחבל רון-אלפ, ריבות 'בון מאמא' המכילות 100% פרי
ללא תוספת סוכר, הריבות הנמכרות ביותר בצרפת ועוד
שוק הנמל בתל אביב יהפוך בין
התאריכים 18-19 בפברואר לשוק איכרים צרפתי אותנטי. הדוכנים יציעו את מיטב התוצרת
הצרפתית: גבינות בורסן, בייבי בל, סנט אלמברה ועוד; יינות מיקב שפוטייה; ממרחים
משובחים; לחמים ומאפים ממכרים; שוקולדים, דוכן ערמונים חמים, נקניקי גורמה; עוגיות
מקרון, קרפים בשלל מילויים ועוד. דוכני שפים : שף דן אבוקייר – השף של שגריר צרפת בישראל יחבור למסעדת רוקח שוק. השף הצרפתי לורן בובייאה ושף יוסי
שיטרית ממסעדת Kitchen
Market
יציעו למבקרים מנות שף משובחות במחיר סמלי של 25 ₪ שכל ההכנסות ממכירתן תועברנה לילדים נזקקים באמצעות
ארגון לתת.
לימודים - סדנאות וכיתות אמן עם השפים
הצרפתיים יתקיימו במלון שרתון תל אביב ב- 19 בפברואר. יום עיון פתוח לקהל
באוניברסיטת תל-אביב יתקיים ביום שלישי,17 בפברואר בשעה 12:00 בהשתתפות ז'אן-רובר פיט, נשיא האקדמיה ליין מצרפת
ופרופסור פייר זינגר, שידונו
בנושא: מדוע המתכונים הצרפתיים הוכרזו כמורשת תרבות של האנושות על-ידי ארגון
אונסקו".
טעימות יין וקוניאק - ביום שישי 20 בפברואר בעשרות חנויות יין ברחבי
הארץ. הרשימה המלאה של החנויות המשתתפות
באתר האינטרנט של המכון הצרפתי. הקוניאק היוקרתי Remy Martin, יוצע במחירים מיוחדים במסעדות המשתתפות.
לתכנייה
המלאה של שבוע הקולינריה הצרפתי, להרשמה לסדנאות ולהזמנת מקומות במסעדות
No comments:
Post a Comment