:לימון - מוסיף המון
כייף לקבל בכל חורף מחדש, משלוחים של לימונים יפים ישר מהעץ. השנה, יש לאח שלי שמטפח אותם בחצר ביתו, לימונים ענקיים ממש
קליפת הלימון הצהובה והמושלמת מהלימונים שלו נשמרת אצלי תמיד למאפים טעימים (גם לכבישת לימונים במלח), כמו עוגיות הלימון החדשות
האמריקאים מכנים את העוגיות הללו 'למון ג'אמבל', בזכות צורתן הטבעתית. כמובן שניתן ליצור עוגיות בכל צורה אחרת. את העוגיות מכינים בקערת מיקסר בדקות ספורות בלבד.כשהבצק מוכן, אפשר מיד לעצב ולאפות. מגלגלים 50 כדורים קטנים, ומכל כדור יוצרים חבל קטן. העוגיות המעוצבות אחת אחת ביד מזכירות משהו במרקמן סהרוני אגוזים. העוגיות עדינות (מעט שבירות), פריכות אך לא קשות מדי ומתיקותם מתונה
.אבקת הסוכר הבזוקה על העוגיות החמימות מוסיפה להן חן רב
עוגיות לימון - למון ג'אמבלס
הכמות: 50 עוגיות
:מרכיבים
מאה גרם חמאה רכה
חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
גרידה או זסט מלימון בינוני
ביצה גדולה טרופה
ארבע כפות מיץ לימון סחוט טרי
שתיים וחצי כוסות (350 גרם) קמח לבן רגיל, מנופה
כפית אבקת אפייה, מנופה
כף חלב
--
כפיות ספורות אבקת סוכר(מנופה) לבזיקה על העוגיות האפויות
-
תבנית אפייה גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה
.בקערית לנפות קמח ואבקת אפייה, להניח בצד
.לחמם תנור לחום בינוני 170 מעלות
.בקערת מיקסר עם קרס לישה(הקיי), להקרים את החמאה, הסוכר וגרידת הלימון
.בהדרגה להוסיף את הביצה הטרופה ומיץ הלימון
להוסיף את תערובת הקמח המעורב באבקת אפייה והחלב. לערבב בזריזות לקבלת בצק אחיד הנפרד מדפנות הקערה
להעביר את הבצק למשטח מקומח קלות. לחלק ל- 50 כדורים שווים. משקל כל כדור יהיה כ- 13 גרם
לגלגל כל כדור בצק לחבל (לא דק מדי), לערך 9 ס"מ. ליצור מהחבל צורת האות האנגלית "אס" או להשאיר כמקלון. להניח מחצית מהעוגיות בתבנית האפייה
לאפות את התבנית הראשונה כ- 20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט והן פריכות. אני אוהבת להפעיל מעט את הטורבו לקראת תום האפייה
.בעדינות להעביר את העוגיות האפויות לרשת לצינון. ניתן לפזר עליהן אבקת סוכר מנופה
.לאפות באותו האופן את תבנית העוגיות השנייה- חשוב שתבנית האפייה לא תהיה חמה
.לאחסן את העוגיות בצינצנת אטומה
.לחמם תנור לחום בינוני 170 מעלות
.בקערת מיקסר עם קרס לישה(הקיי), להקרים את החמאה, הסוכר וגרידת הלימון
.בהדרגה להוסיף את הביצה הטרופה ומיץ הלימון
להוסיף את תערובת הקמח המעורב באבקת אפייה והחלב. לערבב בזריזות לקבלת בצק אחיד הנפרד מדפנות הקערה
להעביר את הבצק למשטח מקומח קלות. לחלק ל- 50 כדורים שווים. משקל כל כדור יהיה כ- 13 גרם
לגלגל כל כדור בצק לחבל (לא דק מדי), לערך 9 ס"מ. ליצור מהחבל צורת האות האנגלית "אס" או להשאיר כמקלון. להניח מחצית מהעוגיות בתבנית האפייה
לאפות את התבנית הראשונה כ- 20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט והן פריכות. אני אוהבת להפעיל מעט את הטורבו לקראת תום האפייה
.בעדינות להעביר את העוגיות האפויות לרשת לצינון. ניתן לפזר עליהן אבקת סוכר מנופה
.לאפות באותו האופן את תבנית העוגיות השנייה- חשוב שתבנית האפייה לא תהיה חמה
.לאחסן את העוגיות בצינצנת אטומה
:בצילום- תבנית העוגיות השנייה לפני האפייה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment