מצ'לסי למדתי השבוע להכין קרחונים בטעם קמומיל, ג'ינג'ר, דבש ולימון. צילומי הארטיקים שלה יפים כל כך [כאן כולל המתכון שלה] שרצתי מיד למטבח להכין. צ'לסי מציינת שהקרחונים יעזרו בהפגת כאב גרון, אני מצאתי שהם מרעננים את הנשמה, טעמם עדין ושילוב 4 המרכיבים מוצלח. וכן, מדובר בעצם בקרח בטעמים.. ולא בגלידה או סורבה אך זה מרענן ואינו נמס מהר
צ'לסי הכינה את הקרחונים שלה בכלי יעודי לארטיקים (אני מתכוונת להזמין לעצמי גם כן..). אני הכנתי את שלי בשתי צורות- חלק יצקתי לכוסיות קטנות ותקעתי בהם מקלות של ארטיק (מקלות עץ) וחלק יצקתי לתבנית סיליקון מחולקת לרצועות דקות
השתמשתי בכוסיות חד פעמיות שקופות והכי פשוטות שיש בתכולה של 60 מ"ל. הכוסיות נמכרות במארזים של 50 או 100 יחידות בכל מרכול. על מנת לייצב את הקרחונים מזגתי את התערובת לכוסית כפולה (כוסית אחת בתוך השניה) והנחתי את כל הכוסיות על חתיכת קרטון בפריזר
מקלונים לארטיקים (לפחות בשני גדלים) ניתן לרכוש (במארזים קטנים) בחנויות לכלים חד פעמיים וגם בחנויות המתמחות בציוד לאפייה
מכיוון שפתרון האחסון שלי (עם הכוסיות הח"פ) מאולתר, אילתרתי גם עם המקלונים. תקעתי מקלון בכל כוסית ברגע שהכנסתי את הכוסיות לפריזר.המקלון כמובן נשמט לצד.. לאחר כשעה וחצי כשהארטיקים הפכו כמעט לקרח, הזזתי כל מקלון למרכז הכוסית והמשכתי להקפיא
קרחוני דבש-לימון-ג'ינג'ר וקמומיל
הכמות: 8 יחידות
:מרכיבים
מיץ מלימון בינוני - כרבע כוס מיץ
(חתיכת ג'ינג'ר טרי קלוף באורך 3 ס"מ, לפרוס דק, (צ'לסי שמה יותר
שתי כפות דבש נוזלי
שני שקיקים תה קמיל-קמומיל
שתיים וחצי כוסות מים רותחים
:אופן ההכנה
.לשים בקערה בינונית וחסינת חום את מיץ הלימון, ג'ינג'ר, דבש ושקיות התה
.לצקת לקערה את המים הרותחים ולהניח ל-10 דקות
.לסנן לתוך קערה אחרת או פשוט להוציא את שקיקי התה וחתיכות הג'ינג'ר, להניח עד שחמים/פושר
.למזוג לכלי של ארטיקים או כוסיות ח"פ. לתקוע מקלונים ולהקפיא
השתמשתי בכוסיות חד פעמיות שקופות והכי פשוטות שיש בתכולה של 60 מ"ל. הכוסיות נמכרות במארזים של 50 או 100 יחידות בכל מרכול. על מנת לייצב את הקרחונים מזגתי את התערובת לכוסית כפולה (כוסית אחת בתוך השניה) והנחתי את כל הכוסיות על חתיכת קרטון בפריזר
מקלונים לארטיקים (לפחות בשני גדלים) ניתן לרכוש (במארזים קטנים) בחנויות לכלים חד פעמיים וגם בחנויות המתמחות בציוד לאפייה
מכיוון שפתרון האחסון שלי (עם הכוסיות הח"פ) מאולתר, אילתרתי גם עם המקלונים. תקעתי מקלון בכל כוסית ברגע שהכנסתי את הכוסיות לפריזר.המקלון כמובן נשמט לצד.. לאחר כשעה וחצי כשהארטיקים הפכו כמעט לקרח, הזזתי כל מקלון למרכז הכוסית והמשכתי להקפיא
קרחוני דבש-לימון-ג'ינג'ר וקמומיל
הכמות: 8 יחידות
:מרכיבים
מיץ מלימון בינוני - כרבע כוס מיץ
(חתיכת ג'ינג'ר טרי קלוף באורך 3 ס"מ, לפרוס דק, (צ'לסי שמה יותר
שתי כפות דבש נוזלי
שני שקיקים תה קמיל-קמומיל
שתיים וחצי כוסות מים רותחים
:אופן ההכנה
.לשים בקערה בינונית וחסינת חום את מיץ הלימון, ג'ינג'ר, דבש ושקיות התה
.לצקת לקערה את המים הרותחים ולהניח ל-10 דקות
.לסנן לתוך קערה אחרת או פשוט להוציא את שקיקי התה וחתיכות הג'ינג'ר, להניח עד שחמים/פושר
.למזוג לכלי של ארטיקים או כוסיות ח"פ. לתקוע מקלונים ולהקפיא
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment