11/02/2016

*קציצות צמחוניות בלחמניות - יש לכם ארוחת "המבורגר" צמחונית

קציצות סלק וחומוס בתוך לחמניות מגוונות - ארוחת "המבורגר" צמחונית, מושלמת


מתכון ללחמניות המבורגר מגוונות
מתכון קל הכנה ללחמניות המבורגר רכות ונפלאות. הבצק הבסיסי דורש תפיחה אחת בלבד וזמן האפייה קצר. גיוון הבצק בטעמים שונים יוצר לחמניות צבעוניות ויפות. הטעם יערב גם לילדים (איזה הפתעה כבר יש בתוך הלחמנייה !) שיוכלו בעזרת מבוגר להכין את הלחמניות וגם לצפות אותם בכוחות עצמם. מומלץ להגיש את הלחמניות חמימות או מחוממות.
הכמות: 12 לחמניות
מרכיבים:
5 כוסות ועוד 3/4 כוס  (800 גרם) קמח לבן רגיל, מנופה
2 כוסות מים חמימים (500 מ"ל)
2.5-3  כפיות מלח דק
1 כפית סוכר לבן
4 כפיות שמרים יבשים (16 גרם)
-
לגיוון:
חופן גדול זיתים שחורים (מומלץ להשתמש בזיתים שחורים מזן קלמטה) מגולענים וקצוצים
חופן גדול עגבניות מיובשות קצוצות גס
חופן אגוזי מלך קצוצים דק
אבקת קארי
אבקת פפריקה מתוקה
לציפוי:
2 חלמונים טרופים
חופן שומשום או פרג שלם או גרעיני דלעת או פפריקה מתוקה
-
קערה גדולה או קערת מיקסר בה מותקן וו הלישה, תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה:
  • בקערת המיקסר לערבב את הקמח, מלח, סוכר והשמרים.
  • לצקת חלק מכמות המים לקערה ולהתחיל ללוש. לצקת בהדרגה את יתרת כמות המים.
  • ללוש לבצק אחיד במהירות איטית משך כ- 5 דקות . להגביר מעט את מהירות המיקסר וללוש עוד כ- 8 דקות.
  • במידה ותרצו להוסיף לבצק הבסיסי גיווני טעם, הוסיפו אותם כעת.
  • אפשר להוסיף מרכיב טעם אחד לכל כמות הבצק, או לחלק את הבצק לרבעים (לחלקים) ולכל חלק להוסיף טעם אחר:
  • אבקת הקארי תצבע את הבצק בצבע צהבהב ותקנה לו ריח נהדר. הוסיפו בהדרגה כפיות אחדות מהאבקה עד שכל הבצק יהיה צבוע. באותו האופן צבעו את הבצק באבקת פפריקה מתוקה.
  • במידה ואתם מוסיפים לבצק זיתים קצוצים או אגוזים קצוצים או עגבניות מיובשות, לושו אותם עד שייטמעו בתוך הבצק.
  • חלקו את כל כמות הבצק ל- 12 חלקים שווים, כדררו לכדורים והניחו במרחקים על נייר האפייה שבתבנית האפייה.
  • כסו את הלחמניות והניחו לתפיחה למשך 30-45 דקות עד שהן תופחות יפה.
  • בזמן שהלחמניות תופחות חממו את תנור האפייה לחום גבוה 210 מעלות.
  • הברישו את הלחמניות בחלמון הטרוף.
  • זרו מעל כל לחמנייה מהציפוי- שומשום או פרג או זירעוני דלעת או פפריקה מתוקה.
  • אפו את הלחמניות בתנור החם למשך 15-20 דקות עד שהן זהובות היטב.
  • העבירו את הלחמניות לרשת לצינון.
  • עשו בכל לחמנייה חתך רוחבי, מלאו בקציצות הירק, ירקות, גבינות ורטבים לפי הטעם.
  • הלחמניות תשמרנה בפריזר עטופות היטב למשך מספר שבועות.

 

קציצות סלק וחומוס
קציצות ירק אדמדמות, משובצות בגרגירי חומוס רכים וירק טרי. חגיגה לעיניים ובפה.
הקציצות טעימות כשהן חמות או פושרות, כתוספת למנה עיקרית, לארוחת ערב, או בקציצה ל"המבורגר" צמחוני.
הכמות: 16 קציצות
מרכיבים:
400 גרם סלק מבושל (כ- 2 סלקים בגודל בינוני, חתוכים לרבעים, מבושלים במים לריכוך)
200 גרם גרגירי חומוס מבושל - לסנן מנוזלים ולקצוץ גס בסכין
7-8 כפות פטרוזיליה (עלים וגבעולים) קצוצה
4 בצלים ירוקים פרוסים- החלק הלבן והירוק
1/2 כפית כמון טחון (או יותר לפי הטעם)
2 כפות טחינה גולמית
2 ביצים גדולות
ככפית מלח גס (או מלח אטלנטי) או מלח דק לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
-
שמן לטיגון (שמן קנולה או שמן אחר או שמן רגיל מעורב בשמן זית)
-
כלים: קערה, מגרדת, מחבת (רצוי מסוג טפלון)
אופן ההכנה:
לגרד את הסלק במגרדת גסה, לסחוט מנוזלים ולשים בקערה בינונית.
להוסיף לקערה את יתר המרכיבים ולערבב.
לחמם שמן (בגובה כס"מ) במחבת.
ליטול כמות של כף גדושה עבור כל קציצה, להניח ביד, לשטח מעט ולשים במחבת החמה.
ליצור עוד 4-6 קציצות, להניח במחבת, לטגן 2-3 דקות מכל צד, עד שהקציצה מזהיבה היטב.
להעביר את הקציצות החמות לצלחת עליה הונחה מגבת נייר לספיגת עודפי השמן.
להמשיך לטגן באופן זה את כל יתר הקציצות.
  
הקציצות תישמרנה במקרר כיומיים, ניתן לחמם בטוסטר אובן או מחבת משומנת קלות.
לגיוון:
החליפו חלק מהפטרוזיליה בעלי נענע טריים קצוצים.
הוסיפו כף או שתיים גבינת פטה מפוררת לתערובת הקציצות.
אפשר ליצור מהכמות קציצות גדולות ועבות יותר, הוסיפו מעט זמן טיגון.
 המתכון מתפרסם גם כאן  
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2016 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog 

No comments:

assets Creative Commons License