אמה של אובי גידלה בעצמה את האפונים (הצהובים)מהם נהגה להכין את המרק המפורסם שלה. זה שנים שאובי ממשיכה את המסורת
.הסרטון מתאר ביופי רב את ליקוט האפונים עד לבישולם למרק עשיר וטעים
עבורי, כל יום בשנה טוב ומתאים
Aube Giroux יוצרת הסרט, הבשלנית הנהדרת והבלוגרית
farm-to-table
אובי (עטורת פרסים על פועלה בתחום האוכל) היא גננית אורגנית, בשלנית מצטיינת, מספרת (היטב) סיפורים ויוצרת סרטים למופת
:מרכיבי המרק
שתי כוסות אפונה צהובה יבשה או 2.5 כוסות אפונה יבשה חצויה
שני גזרים בגודל בינוני, קצוצים דק
שני גבעולי סלרי, קצוצים דק
כרישה אחת בגודל בינוני, קצוצה דק
בצל גדול קצוץ דק
ארבעים וחמישה (45) גרם חמאה
שמונה כוסות ציר עוף או ירקות
אופציונלי- שוק קטן (חזיר) מעושן
עלה דפנה
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
שתי כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
***
מתכון מפורט: כאן
Kitchen Vignettes מהבלוג
1 comment:
וואוו אפונה צהובה! מהיכן משיגים בארץ?
Post a Comment