1.
עוגיות מעוצבות
עוגיות מעוצבות
. הולי פוקס היא מעצבת גרפית תושבת לוס אנג'לס
.הולי איחדה את 3 האהבות שלה- לצבעים, אפייה ועיצוב גרפי לכדי עוגיות מושלמות ואכילות
מקור: האינסטגרם של הולי |
2.
artful desperado
:האינסטגרם של גבריאל סטייליסט וצלם קנדי
מקור |
3.
מאפה בצל ושמנת חמוצה
מאפה קל הכנה וטעים ביותר. מכינים בצק פריך, משטחים אותו בידיים לתוך התבנית ומאחסנים במקרר בזמן הכנת המלית. למלית, מזהיבים בצל במחבת ומערבבים אותו עם שמנת חמוצה, ביצים וגבינה קשה. המאפה נהדר כשהוא חם או מחומם. רוצו להכין ! רכשו 2 מארזי שמנת חמוצה 15%. הורידו כף וחצי מהשמנת לבצק והיתר השתמשו למילוי. צילום המנה, בקרוב
:מרכיבים
:לבצק
מאתים וחמישים (250) גרם קמח לבן רגיל, מנופה
שלושת רבעי כפית מלח דק
מאה וחמישים (150) גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
ביצה גדולה
כף וחצי שמנת חמוצה 15%
:למלית הבצל
ארבע מאות (400) גרם בצל לבן = כ- 3 בצלים, לקלוף ולפרוס דק
שלושים (30) גרם חמאה
שני מארזי (400 מ"ל סה"כ)שמנת חמוצה 15% (פחות כף וחצי שמנת - אותה הורדנו לבצק)
שתי ביצים
כף קמח לבן רגיל
שבעים (70) גרם גבינה קשה מגורדת גס- השתמשתי בגבינת מנצ'יגו, אפשר גם גבינת גרוייר
מלח לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
מעט פפריקה מתוקה - המלצה: השתמשו במעט פפריקה מעושנת ספרדית
--
תבנית 20 ס"מ על 30 ס"מ או תבנית ריבועית קטנה קצת יותר מרופדת בתחתית בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני נמוך 165 מעלות
:הכנת הבצק
.במעבד מזון לערבל דקה את הקמח והמלח הדק
.להוסיף את קוביות החמאה ולערבל קצרות לקבלת תערובת פירורית דקה, כמו חול
להוסיף למיכל את הביצה והשמנת החמוצה. לעבד קצרות לקבלת כדור בצק (זה יקרה מהר מאוד). ליטול מהבצק פיסות ולהדק לתחתית התבנית, על נייר האפייה, לשטח ליצירת שכבת בצק אחידה
.לכסות את התבנית בניילון ולהניח במקרר בזמן הכנת מלית הבצל
:הכנת המלית
.להמיס את החמאה במחבת גדולה. להוסיף את הבצל פרוס. לבשל על להבה בינונית נמוכה עד שהבצל רך וזהוב מעט, משך 15-20 דקות
.לכבות את האש ולהניח את המחבת מספר דקות בצד
.בקערה בינונית לטרוף את השמנת החמוצה והביצים. להוסיף את הקמח והגבינה המגוררת
.לתבל במלח, פלפל ופפריקה לטעם
.להוסיף לקערה את הבצל ולערבב
:אפייה
.להוציא את התבנית עם הבצק מהמקרר, לצקת מעל את המלית. לאפות בתנור החם כ- 40 דקות עד שהמאפה זהוב היטב
.בדקות האחרונות של האפייה ניתן להפעיל את תוכנית הטורבו בתנור לקבלת מאפה שחום יותר
.לצנן מעט, לחתוך למנות ולהגיש חם או פושר
?נותר, איך לשמור
.פרסו חתיכות מהמאפה והקפיאו בשקית אטומה למשך מספר שבועות
.לפני הארוחה חממו בחום בינוני נמוך
4.
סוכריות על מקל הדור הבא
מאפה קל הכנה וטעים ביותר. מכינים בצק פריך, משטחים אותו בידיים לתוך התבנית ומאחסנים במקרר בזמן הכנת המלית. למלית, מזהיבים בצל במחבת ומערבבים אותו עם שמנת חמוצה, ביצים וגבינה קשה. המאפה נהדר כשהוא חם או מחומם. רוצו להכין ! רכשו 2 מארזי שמנת חמוצה 15%. הורידו כף וחצי מהשמנת לבצק והיתר השתמשו למילוי. צילום המנה, בקרוב
:מרכיבים
:לבצק
מאתים וחמישים (250) גרם קמח לבן רגיל, מנופה
שלושת רבעי כפית מלח דק
מאה וחמישים (150) גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
ביצה גדולה
כף וחצי שמנת חמוצה 15%
:למלית הבצל
ארבע מאות (400) גרם בצל לבן = כ- 3 בצלים, לקלוף ולפרוס דק
שלושים (30) גרם חמאה
שני מארזי (400 מ"ל סה"כ)שמנת חמוצה 15% (פחות כף וחצי שמנת - אותה הורדנו לבצק)
שתי ביצים
כף קמח לבן רגיל
שבעים (70) גרם גבינה קשה מגורדת גס- השתמשתי בגבינת מנצ'יגו, אפשר גם גבינת גרוייר
מלח לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
מעט פפריקה מתוקה - המלצה: השתמשו במעט פפריקה מעושנת ספרדית
--
תבנית 20 ס"מ על 30 ס"מ או תבנית ריבועית קטנה קצת יותר מרופדת בתחתית בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני נמוך 165 מעלות
:הכנת הבצק
.במעבד מזון לערבל דקה את הקמח והמלח הדק
.להוסיף את קוביות החמאה ולערבל קצרות לקבלת תערובת פירורית דקה, כמו חול
להוסיף למיכל את הביצה והשמנת החמוצה. לעבד קצרות לקבלת כדור בצק (זה יקרה מהר מאוד). ליטול מהבצק פיסות ולהדק לתחתית התבנית, על נייר האפייה, לשטח ליצירת שכבת בצק אחידה
.לכסות את התבנית בניילון ולהניח במקרר בזמן הכנת מלית הבצל
:הכנת המלית
.להמיס את החמאה במחבת גדולה. להוסיף את הבצל פרוס. לבשל על להבה בינונית נמוכה עד שהבצל רך וזהוב מעט, משך 15-20 דקות
.לכבות את האש ולהניח את המחבת מספר דקות בצד
.בקערה בינונית לטרוף את השמנת החמוצה והביצים. להוסיף את הקמח והגבינה המגוררת
.לתבל במלח, פלפל ופפריקה לטעם
.להוסיף לקערה את הבצל ולערבב
:אפייה
.להוציא את התבנית עם הבצק מהמקרר, לצקת מעל את המלית. לאפות בתנור החם כ- 40 דקות עד שהמאפה זהוב היטב
.בדקות האחרונות של האפייה ניתן להפעיל את תוכנית הטורבו בתנור לקבלת מאפה שחום יותר
.לצנן מעט, לחתוך למנות ולהגיש חם או פושר
?נותר, איך לשמור
.פרסו חתיכות מהמאפה והקפיאו בשקית אטומה למשך מספר שבועות
.לפני הארוחה חממו בחום בינוני נמוך
4.
סוכריות על מקל הדור הבא
5.
No comments:
Post a Comment