יש (הרבה)לימון בקארד שלי
כשיקירי הפיינשמקר ידע (ראשון) שהכנתי קארד לימון, שאל מיד אם גם מתוכננת להיות.. עוגת הגבינה עם הקארד לימון למעלה... וודאי שתהיה, ובקרוב מאוד
הדבר היחיד (מלבד חומרי הגלם) בו אתם חייבים להצטייד בזמן הכנת הקרם הזהוב והמופלא הזה- הוא סבלנות. כן,כן, יש לעמוד (או להעמיד מתנדב/ת..) ולבחוש על להבה קטנה (הכי קטנה) ונמוכה את כל המרכיבים עד לקבלת קרם סמיך. בתחילה, רגע לאחר שתעמידו את הסיר על האש, התערובת תיראה 'מפורקת לגמרי' לא אחידה. אל דאגה, דקות לאחר תחילת הבישול הכול יתאחד- ראשית לתערובת צהובה דלילה מאוד, בחלוף זמן הבישול, הקרם יבעבע (יש לבשל בעדינות אל תרתיחו אותו 'חזק' אחרת החלבון יתקרש) ויסמיך. אתם תדעו מהו זמן הבישול המדויק בו יש לכבות את הלהבה
:הקארד לימון מכיל ארבעה מרכיבים
.חמאה - השתמשו בחמאה 'צהובה' ואיכותית בלבד
.סוכר - השתמשו בסוכר דמררה זהוב 'קלאסי', סוכר זה יניב קרם מעט כהה יותר מקארד לימון המוכן מסוכר לבן
לימונים- השתמשו בלימונים רצוי אורגניים, לא מרוססים. בחרו 4 לימונים בינוניים ועסיסיים. במתכון זה, נשתמש במיץ ובכל הקליפה הצהובה. את הקארד נסנן לתוך מסננת דקה לקבלת קרם חלק ללא קליפות
.ביצים - הביצים עוברות בישול ורתיחה עדינה, השתמשו בביצים טריות (מספק ומקור רכישה אמין) וגדולות
? מהם השימושים בקארד לימון
במקום ריבה למריחה על פרוסת לחם*
כקרם מילוי בין שכבות עוגה*
כמלית לטרטלטים*
לקינוחי כוסות בשכבות/בערבוב עם שמנת מתוקה מוקצפת*
בעוגות גבינה לימוניות ליצירת דוגמת 'שיש' בצהוב/לבן*
להגשה בצינצנת נאה כמתנה מהמטבח*
.לתשומת לבכם, אורך חיי המדף (מדף המקרר)של הקארד לימון הוא קצר יחסית : שבועיים במקרר
:המרכיבים לצינצנת אחת
מאה (100) גרם חמאה רכה מאוד
מאתיים (200) גרם סוכר דמררה קלאסי= סוכר זהוב כהה= כוס אחת
ארבעה (4) לימונים יפים בגודל בינוני - לרחוץ וליבש
שלוש (3) ביצים גדולות, טרופות קל בקערה
:אופן ההכנה
בעזרת זסטר לגרד את קליפת הלימונים, או לגרד אותם במגרדת עבה לגרידה, לשמור בצד. לסחוט את מיץ כל הלימונים, לשמור בצד
.בקערה בינונית (ממתכת או זכוכית) לטרוף היטב את החמאה הרכה והסוכר לקבלת תערובת קרמית אחידה
.להוסיף לקערה את הזסטים של הלימון ולערבב
.להוסיף לקערה את הביצים ומיץ הלימון ולערבב קצרות הכול יחד. תתקבל תערובת עם גושים, זה בסדר
:בישול הקארד
. להעביר את התערובת לסיר בישול. סיר כבד יחסית בתכולה של 2 ליטר יתאים
לבשל על הלהבה הקטנה והנמוכה ביותר בבחישה מתמדת עד להסמכת הקארד. לקראת סוף הבישול הקארד יבעבע ויסמיך כקרם סמים, זה יארך מעל מחצית השעה
בתום הבישול צקו את הקרם לתוך מסננת מתכת דקה המונחת בתוך/מעל קערה עמידה בחום (מתכת/זכוכית). ערבבו עד שכל הקארד עובר דרכה ונותרות במסננת גרידות הלימון
.להעביר לצינצנת זכוכית. לצנן מעט על השיש ולהכניס למקרר
.לשימוש- כשבועיים מיום הבישול
לבשל על הלהבה הקטנה והנמוכה ביותר בבחישה מתמדת עד להסמכת הקארד. לקראת סוף הבישול הקארד יבעבע ויסמיך כקרם סמים, זה יארך מעל מחצית השעה
בתום הבישול צקו את הקרם לתוך מסננת מתכת דקה המונחת בתוך/מעל קערה עמידה בחום (מתכת/זכוכית). ערבבו עד שכל הקארד עובר דרכה ונותרות במסננת גרידות הלימון
.להעביר לצינצנת זכוכית. לצנן מעט על השיש ולהכניס למקרר
.לשימוש- כשבועיים מיום הבישול
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2016
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment