חידושים והמצאות בעולם המזון העולמי
קבוצת מדענים (מהמכון הטכנולוגי במסצ'וסטס, ארה"ב) פיתחה פסטה שטוחה שצורתה משתנה במגעה עם מים
העבודה של ד"ר וון וואנג וד"ר לינינג יה מקנה פן חדשני לפסטה יבשה היכולה להארז במארזים שטוחים ולצרוך מקום איחסון קטן וגם להקטין את הוצאות השינוע
העבודה של ד"ר וון וואנג וד"ר לינינג יה מקנה פן חדשני לפסטה יבשה היכולה להארז במארזים שטוחים ולצרוך מקום איחסון קטן וגם להקטין את הוצאות השינוע
המפתיע הוא שצורות הפסטה אקראיות ממש, צוות המחקר עמל קשות על כמה שניתן יהיה 'לשלוט' על צורת הפסטה המוכנה לאכילה לאחר שבאה במגע עם מים
:צורות הפסטה מבוססות שתי שיטות שונות
שימוש בבקטריה (בעלת יכולת התכווצות והתרחבות) המוכרת מתהליך תסיסת פולי סויה
.שימוש בג'לטין הסופח מים ומתפשט
:- והנה , כך זה נראה, שימוש בכימיה וטכנולוגיה גם יחד
No comments:
Post a Comment