עוגיות שוקולד-אגוזים נמסות בפה שכייף וקל להכין וגם למסור כמתנה מהמטבח שלכם. המלצה שלי: רוצו להכין
עוגיות שוקולד ואגוזים
הכמות: 60 עוגיות
:מרכיבים
שתי כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל, מנופה
(שליש כוס אבקת קקאו איכותית מנופה (קקאו הולנדי
חצי כפית אבקת אפייה, מנופה
חצי כפית מלח דק
מאתיים גרם חמאה רכה
חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
ביצה אחת גדולה
כפית תמצית וניל איכותית
מאה וארבעים גרם שוקולד מריר קצוץ דק בסכין
חצי כוס אגוזי מלך או אגוזי לוז קצוצים דק בסכין
--
אבקת סוכר
--
תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
בקערה (מיקסר) לערבב את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת אפייה והמלח
בקערה נפרדת לטרוף דקות אחדות את החמאה והסוכר לתערובת תפוחה מעט
.להוסיף פנימה את הביצה והוניל ולערבב
.במהירות נמוכה להוסיף את תערובת הקמח, לערבב קצרות
.לערבב פנימה שוקולד ואגוזים
להעביר את התערובת לקערה בינונית, לכסות ולצנן במקרר למיצוק כ- 30 דקות
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני נמוך 160 מעלות
.לחלק את הבצק לכ- 60 חתיכות שוות, בערך כף לכל עוגיה
.לגלגל לכדורים
.לשטח מעט כל עוגיה ולטבול באבקת הסוכר
.להניח את העוגיות במרחקים על נייר האפייה שבתבנית
לאפות את העוגיות עד שהן תפוחות ונסדקות מעט על פניהן, 8-10 דקות
.להעביר לרשת לצינון מוחלט
.לצפות את העוגיות הצוננות באבקת סוכר נוספת
:אחסון
בשכבות בקופסא אטומה, להניח נייר שעווה או נייר אפייה בין כל שכבת עוגיות
העוגיות תשמרנה כשבוע בחוץ וזמן רבה יותר במקרר. הן טעימות גם קרות
המתכון פורסם במגזין גורמה בדצמ. 2004 .במקורו, כך לפי המגזין המתכון של ג'ינה דה פאלמה ופורסם בספר באבו קוקבוק שנכתב ע"י מריו באטלי
.עוגיות שוקולד יפיפיות וטעימות. המנעו מאפיית יתר
עוגיות שוקולד סדוקות
עוגיות שוקולד ואגוזים
הכמות: 60 עוגיות
:מרכיבים
שתי כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל, מנופה
(שליש כוס אבקת קקאו איכותית מנופה (קקאו הולנדי
חצי כפית אבקת אפייה, מנופה
חצי כפית מלח דק
מאתיים גרם חמאה רכה
חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
ביצה אחת גדולה
כפית תמצית וניל איכותית
מאה וארבעים גרם שוקולד מריר קצוץ דק בסכין
חצי כוס אגוזי מלך או אגוזי לוז קצוצים דק בסכין
--
אבקת סוכר
--
תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
בקערה (מיקסר) לערבב את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת אפייה והמלח
בקערה נפרדת לטרוף דקות אחדות את החמאה והסוכר לתערובת תפוחה מעט
.להוסיף פנימה את הביצה והוניל ולערבב
.במהירות נמוכה להוסיף את תערובת הקמח, לערבב קצרות
.לערבב פנימה שוקולד ואגוזים
להעביר את התערובת לקערה בינונית, לכסות ולצנן במקרר למיצוק כ- 30 דקות
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני נמוך 160 מעלות
.לחלק את הבצק לכ- 60 חתיכות שוות, בערך כף לכל עוגיה
.לגלגל לכדורים
.לשטח מעט כל עוגיה ולטבול באבקת הסוכר
.להניח את העוגיות במרחקים על נייר האפייה שבתבנית
לאפות את העוגיות עד שהן תפוחות ונסדקות מעט על פניהן, 8-10 דקות
.להעביר לרשת לצינון מוחלט
.לצפות את העוגיות הצוננות באבקת סוכר נוספת
:אחסון
בשכבות בקופסא אטומה, להניח נייר שעווה או נייר אפייה בין כל שכבת עוגיות
העוגיות תשמרנה כשבוע בחוץ וזמן רבה יותר במקרר. הן טעימות גם קרות
המתכון פורסם במגזין גורמה בדצמ. 2004 .במקורו, כך לפי המגזין המתכון של ג'ינה דה פאלמה ופורסם בספר באבו קוקבוק שנכתב ע"י מריו באטלי
תודה לנועה הצלמת על הצילום היפה |
עוגיות שוקולד סדוקות
הכמות: 30 עוגיות
:מרכיבים
מאה גרם שוקולד מריר 70% שבור לקוביות
מאה גרם חמאה, רכה
מאה עשרים גרם סוכר חום כהה
ביצה אחת גדולה בטמפרטורת החדר
חצי כפית תמצית וניל איכותית
מאה ושמונים גרם קמח לבן רגיל, מנופה
כפית אחת אבקת אפייה, מנופה
חצי כפית סודה לשתייה, מנופה
--
(כפות אחדות אבקת סוכר לגלגול העוגיות (2-3 כפות
--
תבנית אפייה גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה
מאה גרם שוקולד מריר 70% שבור לקוביות
מאה גרם חמאה, רכה
מאה עשרים גרם סוכר חום כהה
ביצה אחת גדולה בטמפרטורת החדר
חצי כפית תמצית וניל איכותית
מאה ושמונים גרם קמח לבן רגיל, מנופה
כפית אחת אבקת אפייה, מנופה
חצי כפית סודה לשתייה, מנופה
--
(כפות אחדות אבקת סוכר לגלגול העוגיות (2-3 כפות
--
תבנית אפייה גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
. להמיס את השוקולד בעדינות
.להוסיף את החמאה לשוקולד החם ולערבב לקרם חלק
. לערבב פנימה את הסוכר
בקערה נפרדת לטרוף את הביצה והוניל. להוסיף כעת את תערובת השוקולד ולערבב קלות
להוסיף לקערה - את הקמח המעורב באבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה. לערבב עד שהכול נבלע פנימה
.להעביר לקערה ולצנן מכוסה במקרר כשעה
התערובת צריכה להיות מוצקה אך לא קשה מדי. ניתן לקצר את זמן הצינון ע"י הקפאה בפריזר למשך כ- 20 דקות
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור אפייה לחום גבוה 200 מעלות
.לחלק את הבצק ל- 30 כדורים שווים בגודלם
לגלגל כל כדור (אחד אחד) באבקת סוכר ולהניח במרחקים בתבנית האפייה
.כל העוגיות תכנסנה לתבנת אפייה אחת
לאפות את העוגיות 9 דקות בתנור החם. לכבות את התנור ולהשאיר את העוגיות דקה נוספת
.להוציא את העוגיות ולצנן על רשת
. להמיס את השוקולד בעדינות
.להוסיף את החמאה לשוקולד החם ולערבב לקרם חלק
. לערבב פנימה את הסוכר
בקערה נפרדת לטרוף את הביצה והוניל. להוסיף כעת את תערובת השוקולד ולערבב קלות
להוסיף לקערה - את הקמח המעורב באבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה. לערבב עד שהכול נבלע פנימה
.להעביר לקערה ולצנן מכוסה במקרר כשעה
התערובת צריכה להיות מוצקה אך לא קשה מדי. ניתן לקצר את זמן הצינון ע"י הקפאה בפריזר למשך כ- 20 דקות
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור אפייה לחום גבוה 200 מעלות
.לחלק את הבצק ל- 30 כדורים שווים בגודלם
לגלגל כל כדור (אחד אחד) באבקת סוכר ולהניח במרחקים בתבנית האפייה
.כל העוגיות תכנסנה לתבנת אפייה אחת
לאפות את העוגיות 9 דקות בתנור החם. לכבות את התנור ולהשאיר את העוגיות דקה נוספת
.להוציא את העוגיות ולצנן על רשת
..?אז מה יש לנו לארוחת הבוקר היום
ביצים ('מטוגנות בחמאה'), טוסט וגם ספל חלב. סרטון סטופ מושן מרהיב, שלצורך הכנתו צולמו 1500 תמונות סטילס במשך שלושה ימים רצופים
:יוצרי הסרטון
Big Bros Productions
בדקתי והמלצתי
.שום כתוש קפוא - מוצר של חברת דורות
.התקבל אצלנו קופון לקניית מספר מוצרים של חברת דורות להתנסות במטבחנובחרתי לרכוש את השום הכתוש במיכל מכיוון ששום מככב אצלנו הרבה במטבח. (השום נמכר במגשיות קטנות וגם במיכל פלסטיק בעל אטימה חזקה לשימוש רב פעמי). את השום ובכלל מוצרי דורות יש לשמור במקפיא ותפוגתם ארוכה
השום הכתוש במיכל (ולא במגשיות) מכיל 80 אחוז שום והוא מכיל גם תוספת מסויימת להמתקה, מרקמו חצי רך כך שניתן ליטול את הכמות הרצויה ישר מהמקפיא
המוצר שטעמתי במיכל טעים וטוב. מארזי חברת דורות נמכרים בחלק מרשתות המזון במחירים של 8-12 ש"ח לאריזות 80 גרם. צינצנת השום הכתוש עלותה גבוה יותר
חברת דורות משווקת בנוסף לשום גם בצל קצוץ ומטוגן, כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום, ג'ינג'ר וגם מגוון רטבים
למעלה- שום של דורות. צילום - ארקדי רסקין
....מהגינה הקטנה שלנו |
No comments:
Post a Comment