קרפ צרפתי - מתכון מושלם
לאחרונה זוללים אצלנו הרבה יותר קרפים טעימים, אז החבר'ה רמזו שהגיע הזמן.. לחלוק עמכם את המתכון. אצלנו זו ארוחת פינוק קלה וכיפית - כל אחד בוחר לו את המילוי המועדף, מגלגל ואוכל. הקרפים טעימים יותר בעודם טריים וחמים אז הקצוות שלהם פריכים משהו. כמובן שניתן גם לחמם פעם נוספת (אפשר לשמור במקרר ללא מלית או להקפיא. המתכון של פול בוקיז, יש לקחת בחשבון התחלת ההכנות כשעתיים לפני שיושבים לאכול
.מוציאים על השיש את כל המרכיבים לתערובת הקרפים כשעה לפני ההכנה
:מרכיבים
חמישים גרם חמאה, מומסת פושרת
מאתים וחמישים גרם קמח לבן רגיל, מנופה
כף סוכר לבן
קורט מלח דק
שלוש ביצים - אני משתמשת בביצים גדולות
חמש מאות מ"ל חלב
חמישים גרם חמאה, מומסת פושרת
מאתים וחמישים גרם קמח לבן רגיל, מנופה
כף סוכר לבן
קורט מלח דק
שלוש ביצים - אני משתמשת בביצים גדולות
חמש מאות מ"ל חלב
:ההכנה
.להמס את החמאה ולשמור בצד
.בקערה לשים את הקמח, הסוכר והמלח
להוסיף את הביצים. לצקת בהדרגה את החלב. לבחוש היטב לקבלת תערובת נוזלית וחלקה. להוסיף את החמאה המומסת. להניח את התערובת מכוסה בחוץ למשך שעה
:טיגון
לשמן את המחבת במעט חמאה. (עדיף להשתמש במחבת מסוג טפלון). כשהמחבת חמה מאוד לצקת לתוכה רבע כוס (60 מ"ל) מהתערובת, לנענע את המחבת עד שמכוסה כולו בשכבה דקה
לטגן כ- 2 דקות. להפוך ולטגן (להבה בינונית לא חזקה מידיי) עוד כ 2-3 דקות. להמשיך לטגן באופן זה את כל הקרפים. אצלי לא היה צורך לשמן את המחבת לאחר כל קרפ
.להמס את החמאה ולשמור בצד
.בקערה לשים את הקמח, הסוכר והמלח
להוסיף את הביצים. לצקת בהדרגה את החלב. לבחוש היטב לקבלת תערובת נוזלית וחלקה. להוסיף את החמאה המומסת. להניח את התערובת מכוסה בחוץ למשך שעה
:טיגון
לשמן את המחבת במעט חמאה. (עדיף להשתמש במחבת מסוג טפלון). כשהמחבת חמה מאוד לצקת לתוכה רבע כוס (60 מ"ל) מהתערובת, לנענע את המחבת עד שמכוסה כולו בשכבה דקה
לטגן כ- 2 דקות. להפוך ולטגן (להבה בינונית לא חזקה מידיי) עוד כ 2-3 דקות. להמשיך לטגן באופן זה את כל הקרפים. אצלי לא היה צורך לשמן את המחבת לאחר כל קרפ
דברי מתיקה מצוירים ע"י אומנית אמריקאית- Oriana (Kacicek) Ingber
מרק צרפתי מכרישה ותפוחי אדמה
מרק כרישה ותפוחי אדמה
:מרכיבים
חמש מאות גרם תפוחי אדמה -שקלתי 550 גרם תפודים אדומי קליפה לפני הקילוף
ארבע כרישות בגודל בינוני - השתמשתי בשתיים גדולות מאוד חצויות לאורכן ופרוסות דק- משקל הכרישה הנקייה= 350 גרם
ליטר וחצי מים
כפית וחצי מלח
שלושים גרם חמאה
אופציונלי - אני לא הוספתי- 100 מ"ל קרם פרש
פלפל שחור
:אופן ההכנה
.להרתיח את המים. להוסיף את המלח
.לרחוץ היטב את הכרישה ולפרוס לפרוסות דקות
.לקלוף את תפוחי האדמה ולחתוך לקוביות
.בסיר גדול להמס את החמאה
להוסיף לסיר את הכרישה הפרוסה ולבשל מכוסה עד לריכוך מוחלט. לערבב מידי פעם. אצלי בסיר הגדול זמן הבישול= 15 דקות. לצקת לסיר את המים הרותחים עם המלח ואת קוביות תפוחי האדמה
.להביא לרתיחה ולבשל 20-30 דקות עד שמוכן
.במידה ומשתמשים בקרם פרש, להוסיפו כעת ולבשל 5 דקות נוספות
.לתבל בפלפל שחור (גרוס טרי) ולהגיש מיד
:מרכיבים
חמש מאות גרם תפוחי אדמה -שקלתי 550 גרם תפודים אדומי קליפה לפני הקילוף
ארבע כרישות בגודל בינוני - השתמשתי בשתיים גדולות מאוד חצויות לאורכן ופרוסות דק- משקל הכרישה הנקייה= 350 גרם
ליטר וחצי מים
כפית וחצי מלח
שלושים גרם חמאה
אופציונלי - אני לא הוספתי- 100 מ"ל קרם פרש
פלפל שחור
:אופן ההכנה
.להרתיח את המים. להוסיף את המלח
.לרחוץ היטב את הכרישה ולפרוס לפרוסות דקות
.לקלוף את תפוחי האדמה ולחתוך לקוביות
.בסיר גדול להמס את החמאה
להוסיף לסיר את הכרישה הפרוסה ולבשל מכוסה עד לריכוך מוחלט. לערבב מידי פעם. אצלי בסיר הגדול זמן הבישול= 15 דקות. לצקת לסיר את המים הרותחים עם המלח ואת קוביות תפוחי האדמה
.להביא לרתיחה ולבשל 20-30 דקות עד שמוכן
.במידה ומשתמשים בקרם פרש, להוסיפו כעת ולבשל 5 דקות נוספות
.לתבל בפלפל שחור (גרוס טרי) ולהגיש מיד
והנה משהו אופטימי מאת אסתי קושמרו- אברהם
אומנות השחרורכשאתה מתאמץ מאוד
אינך רואה שום תוצאות
ודווקא כשאת/ה מרפה
...הכל לפניך נגלה
אז הרפה/י נא
שחרר/י נא
וזרום/י עם הזמן ועם הקורה
עם מה שהינו או אינו יד המקרה
גם כשנדמה לך שמשהו משתבש
...המשכ/י הלאה מבלי להתייאש
:זה קרה לפני חודשים ספורים, התחלתי לסרוג בובות. הסריגה במסרגה אחת ושימוש בכל מיני חוטים, בעיקר כותנה וצמר איכותיים. הנה מקבץ חלקי מהעת האחרונה, בובות ודברים נוספים. רוצים לסרוג גם כן? צריכים עצה/הוראות וכמובן שגם עידוד? כתבו לי
TRADE-IN על מחבתות עם TEFAL מבצע של
.חברת טפאל משיקה פעילות ייחודית על מחבתות
במידה ויש לכם מחבת פח ישנה בבית (מכל סוג), אל תזרקו את המחבת כי היא שווה לכם כסף. בקנייה של מחבת טפאל מדגם אותנטיק החדש והחזר מחבת ישנה תקבלו 100 ש"ח הנחה
מבצע הטרייד-אין יתקיים בנקודות מכירה ברחבי הארץ ויימשך עד מחצית חודש פברואר 2019. המחבתות המוחזרות הניתנות עדיין לשימוש יתרמו לעמותות המפעילות בתים חמים לאוכלוסיות שונות
המחבתות החדשות של טפאל מצוידות בטכנולוגיות מתקדמות כולל ציפוי נון סטיק עמיד יותר. הן בעלות מראה שיש ובציפוי טיטניום מינרל, לעמידות ואפשרות בישול בריא כמעט ללא שימוש בשמן
.מחירי מחבתות אותנטיק: 199-399 ש"ח בהתאם לגודל
במבצע טרייד-אין – תמורת מחבת ישנה יוצעו המחבתות החדשות במחירים: 99-299 ש"ח בהתאם לגודל
:רשימת החנויות המשתתפות במבצע טרייד-אין של טפאל
רשת לגעת באוכל, רשת 4שף, רשת הום-סנטר, רשת קינג סטור, רשת בסט סנטר, רשת הבית הלבן – בקריית ביאליק, קריית הכרמל וקריית אתא, בחנות כהן יצחק בכפר סבא ועוד
:התרשמות אישית מהמחבת
!המחבת יפיפה, מסיבי ועיצובו מושלם. כפתיח הכנו במחבת את הקרפים- מתכון למעלה. מומלץ
:התרשמות אישית מהמחבת
!המחבת יפיפה, מסיבי ועיצובו מושלם. כפתיח הכנו במחבת את הקרפים- מתכון למעלה. מומלץ
צילומים: יחצ"ן
:הנה התבלין היקר בעולם
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2019
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
1 comment:
צריך לבלנדר את המרק בבלנדר מוט.
ניתן להחליף תפודים בקולורבי ולחסוך קלריות ולהוסיף טעם
וכדאי להוסיף בסוף לאחר כיבוי האש שמנת חמוצה פושטית אחת ואז לבלנדר.
פטרוזיליה עלים גם נחמד להוסיף לפני הריסוק.
Post a Comment