צנוניות כבושות
מהסדרה 'כבשתי בסערה' יש לנו היום פרוסות צנוניות כבושות, הטעם והריח מזכירים משהו כרוב כבוש ביתי.
המראה מזכיר משהו ג'ינג'ר כבוש ובדקנו, זה טעים עם כל דבר
[הכמות קטנה יחסית לכן מומלץ להכפיל כמויות].
הכינו -
300 גרם צנוניות נקיות, פרוסות דק (אפשר לפרוס אותן במנדולינה, אני פרסתי בסכין)
חצי פלפל חריף ירוק או אדום פרוס דק (או שלם)
2 כפיות מלח דק
1/2 כפית סוכר זהוב
1 שן שום גדולה כתושה (או יותר)
-
לעקר צנצנת כבישה. להכין פיסת 'בד' מוסלין (גזה) וגומייה.
-
בקערה לערבב בידיים את פרוסות הצנוניות, פרוסות הפלפל, מלח וסוכר.
להמשך לערבב ולסחוט את הכול יחד עד להגרת נוזלים.
לכסות את הקערה ולהניח לשעה.
לסחוט ולערבב שוב מספר דקות. כעת להוסיף את השום ולערבב.
לדחוס את הכול לתוך הצנצנת. לדאוג שהנוזלים יכסו את הירק (זה חיוני להצלחת הכבישה). במידה וחסרים נוזלים להוסיף מעט מים מינרלים (מעט- אני לא הוספתי).
לכסות את הצנצנת בגזה ולקשור עם הגומייה. להניח במקום קריר (יחסית) ולא מואר. (שמתי על השיש במטבח, הנחתי את הצנצנת בתוך שקית נייר חומה).
דיי מהר (בתלות במזג האוויר בחוץ ובפנים) הכול יתחיל לתסוס.
בדקו מדי פעם ודאגו שהנוזלים מכסים את הצנוניות (!).
כשהתסיסה פוסקת וצבע פרוסות הצנוניות הופך לורוד, זה מוכן.
אצלי יומיים וחצי לערך. לטעום ולהחליט אם להשאיר בחוץ עוד קצת.
להכניס למקרר. יישמר בקירור מספר חודשים.
ותודה ל BBC GOOD FOOD גיליון מאי 2017 על הרעיון הטעים שם ממליצים להוסיף לסלטים ול(המ)בורגרס. ערכתי הפעם רק מעט שינויים.
המראה מזכיר משהו ג'ינג'ר כבוש ובדקנו, זה טעים עם כל דבר
[הכמות קטנה יחסית לכן מומלץ להכפיל כמויות].
הכינו -
300 גרם צנוניות נקיות, פרוסות דק (אפשר לפרוס אותן במנדולינה, אני פרסתי בסכין)
חצי פלפל חריף ירוק או אדום פרוס דק (או שלם)
2 כפיות מלח דק
1/2 כפית סוכר זהוב
1 שן שום גדולה כתושה (או יותר)
-
לעקר צנצנת כבישה. להכין פיסת 'בד' מוסלין (גזה) וגומייה.
-
בקערה לערבב בידיים את פרוסות הצנוניות, פרוסות הפלפל, מלח וסוכר.
להמשך לערבב ולסחוט את הכול יחד עד להגרת נוזלים.
לכסות את הקערה ולהניח לשעה.
לסחוט ולערבב שוב מספר דקות. כעת להוסיף את השום ולערבב.
לדחוס את הכול לתוך הצנצנת. לדאוג שהנוזלים יכסו את הירק (זה חיוני להצלחת הכבישה). במידה וחסרים נוזלים להוסיף מעט מים מינרלים (מעט- אני לא הוספתי).
לכסות את הצנצנת בגזה ולקשור עם הגומייה. להניח במקום קריר (יחסית) ולא מואר. (שמתי על השיש במטבח, הנחתי את הצנצנת בתוך שקית נייר חומה).
דיי מהר (בתלות במזג האוויר בחוץ ובפנים) הכול יתחיל לתסוס.
בדקו מדי פעם ודאגו שהנוזלים מכסים את הצנוניות (!).
כשהתסיסה פוסקת וצבע פרוסות הצנוניות הופך לורוד, זה מוכן.
אצלי יומיים וחצי לערך. לטעום ולהחליט אם להשאיר בחוץ עוד קצת.
להכניס למקרר. יישמר בקירור מספר חודשים.
ותודה ל BBC GOOD FOOD גיליון מאי 2017 על הרעיון הטעים שם ממליצים להוסיף לסלטים ול(המ)בורגרס. ערכתי הפעם רק מעט שינויים.
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2019 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment