26/03/2020

דברים טובים - 26.3.2020

דברים טובים ליום חמישי -  26.3.2020

פסטה קלועה

ג'יסון סטונברנר מומחה לפסטה מסיטאל הבעלים של מסעדה הנקראת על שמו, מדגים הכנת פסטה קלועה. כל שנחוץ זה קמח דורום ומיםכמויות ואופן הכנה מוסברים בסרטון


מגזרות נייר - תעסוקה לא רק לילדים 

.רעיון תעסוקה לילדים- מגזרות נייר וינטאג' - קישור לכל מי שזוכר מגזרות נייר מהילדות
בוחרים מגזרת רצויה מהמגוון שבקישור ולוחצים עליה עם העכבר 
בכדי לבצע הורדת קובץ התמונה למחשב  ולאחר מכן הדפסתו, רצוי בהדפסה צבעונית. לחצו על החץ בפינה הימנית למטה במגזרת שבחרתם, בחרו רזולוציה רצויה - מומלץ אחת משתי התחתונות הגדולות . כעת שמרו את הקובץ בתיקייה הרצויה במחשב

-דוגמה




Spade&Plow Organics חוות


מתכונים צמחוניים [קישור למתכונים] מעוררי תיאבון במיוחד מהחווה לגידול ושיווק ירקות, פירות, תבלינים ופרחים מקליפורניה
.מה אהבתי? מרק הכרובית, השומר האפוי, פסטו שום ירוק ותרד ועוד

----

לך תעשה חמוצים - הקבוצה לחובבי חמוצים, כבושים ועוד


קבוצת פייסבוק טעימה ונעימה - לחצו כאן לבקשת הצטרפות


זו קבוצה המיועדת לחובבי חמוצים, כבושים ועוד. החברים בקבוצה מעלים צילומי כבושים, משתפים במתכונים וכמובן, גם מתייעצים. בתיאבון 

---
הצעות לארוחת בוקר- מתאים במיוחד לילדים  מקור ותמונות נוספות
: אמא יפנית המכינה לילדיה ארוחות יפות ומושקעות. דוגמה

----------
אוסף תמונות מהסיפריה - לחצו כאן
The Biodiversity Heritage Library 

מרציפן פיסטוקים


המרציפן הירקרק שהכנתי נגמר מזמן. זהו מתכון שלמדתי להכין מסטלה פארקס. סטלה כותבת שהטעים הזה (מרקמו) הוא בין 'חמאה' (חמאת אגוזים) לבין מרציפן. ניתן למרוח אותו או להשתמש בו בקינוחים או למלא עוגה או לחמניות . אצלנו בבית נאכל בכפית וגם קצת על לחם. הירקרק הזה ממש טעים
לפני ההכנה לא ידעתי מה ואם הולך לצאת מזה משהו טוב אז הכנתי כמות קטנה (כחצי)  רכשתי פיסטוקים של ה'ביוקר' לא שהיו מציאה
:הערות
.לבחור פיסטוקים טריים כמה שיותר
לקלוף את הפיסטוקים בעצמכם או לרכוש קלופים. חיוני שיהיו ללא שום שארית קליפה דקיקה, זה פוגם ביופי מרקם  המרציפן. יהיו לו מעט חתיכות כהות
.טחנתי הכול במעבד מזון שאינו חזק במיוחד (אך נאמן ואהוב) ולכן היה צריך לעבוד קצת קשה, כמובן שהוא, לא אני
.מתיקות המרציפן בינונית
.בטעות שמתי מי ורדים במקום מי פריחת תפוזים, היה טעים ככה
.אבקת סוכר אני טוחנת במטחנת תבלינים וגם מנפה

:מרכיבים
מאתיים עשרים וחמישה גרם (כ- 2.5 כוסות) פיסטוקים קלופים
מאתים שמונים גרם אבקת סוכר מנופה
כ 1/4 כפית מלח דק
 כ 1/4 כפית מי פריחת הדרים
רבע כוס (60 מ"ל) שמן פיסטוקים - אל תגלו לאףאחד - שמתי שמן קנולה
רבע כוס מים או לפי הצורך
-
:ההכנה
במעבד מזון לטחון את הפיסטוקים למסה חלקה ושומנית. זמן הטחינה יהיה תלוי בסוג וטריות הפיסטוקים, רמת הלחות שבהם וחוזק מעבד המזון שלכם
.להוסיף למעבד המזון את אבקת הסוכר, המלח ומי פריחת ההדרים. להמשיך לעבד עד שסמיך וחלק
בזמן שהמנוע עובד לזלף פנימה את השמן. לעבד לקבלת תערובת חלקה קטיפתית
בזמן שהמרציפן טרי וחמים (חמים מהטחינה) הוא יהיה רך וקרמי. לאחר צינון במקרר הוא מסמיך טיפה. המרציפן המקורר מזכיר מרציפן שקדים
לקבלת תערובת קלה למריחה = יש לזלף לקראת סיום הטחינה את רבע כוס המים (רבע כוס מדידה =60 מ"ל), לזלף בהדרגה, יותר או פחות מים עד לסמיכות הרצויה
 סטלה מציעה לשמור שבוע במיכל אטום לגמרי על השיש או כחודש במקרר. לשימוש בקינוחים להביא את התערובת לטמפרטורת החדר
.המרציפן בצבע ירוק לא כהה מאוד ומתכהה מעט עם הזמן

 האחיות שטורדל מהונגריה - Ilona and Erzsébet 
Strudel Sisters

שתי האחיות אופות שטורדל מסורתי מאז שהן זוכרות את עצמן, מלאכה שלמדו מאמן. כיום הצמד אופות בזמרה מעל 500 שטרודלים בכל פעם

לחובבי המוזיאונים-כעת אפשר לטייל בהם מהכורסה בבית - לחצו כאן





.!מידע חיוני מפיקוד העורף - התעדכנו בשוטף ושמרו על עצמכם. שבו בבית

השמרו ממידע לא אמין, פייק ניוז ודומיהם. כלל אצבע: מידע שאתם מקבלים ופותח ב 'אזהרה חמורה' בסבירות גבוה שהוא פייק ניוז/אגדה אורבנית
.בריאות וכל טוב
:)  המשך בקרוב 

2 comments:

Unknown said...

לא ראיתי לינק למגזרות נייר - תעסוקה לא רק לילדים
תוכלי להוסיף בבקשה?

Chanita Harel חני הראל said...

צורף, הנה גם כאן
https://www.flickr.com/photos/taffeta/sets/72157601156433867/?page=5&utm_source=Newsletter&utm_campaign=30e767a8fb-3_17_2020+-+Funnest+DIYs&utm_medium=email&utm_term=0_cb34857832-30e767a8fb-290215149&goal=0_cb34857832-30e767a8fb-290215149&mc_cid=30e767a8fb&mc_eid=3463d37991&fbclid=IwAR14t9qtQWKPV16vKWo1DrQ9dvCe5EGB-ci2j9w6scWjKtbLkiNX63IZVQQ

assets Creative Commons License