01/07/2020

סהרוני גבינה מלוחים של סבתא, לא הסבתא שלי

Kata סהרוני גבינה מלוחים של סבתא 

הסהרונים המלוחים הללו (מבצק שמרים) נהדרים ומוצאם מסבתא מקדונית. הסבתא חלקה את מתכון  הלחמניות הממולאות שלה לפני שנים רבות באיזה אתר שכבר מזמן לא קיים. החלפתי את הגבינות שהסבתא הציעה, גם וליטשתי את הכמויות והמתכון . 25 דקות בתנור ויש לכם הרבה  הרבה סהרונים, מומלץ בחום
סהרונים מלוחים - המתכון
הכמות: 32 סהרונים
:לבצק
חצי כוס מים חמים
ארבע כפיות סוכר לבן
שתיים וחצי כפיות מדידה שמרים יבשים, אפשר לשים כף מדידה שמרים
חצי כוס חלב חם
חצי כוס שמן רגיל, למשל שמן קנולה
שתי ביצים בטמפרטורת החדר
שתי כפיות חומץ רגיל
חמש כוסות קמח לבן רגיל = 700 גרם
שלושת רבעי כפית מלח דק
:למלית
ביצה גדולה
מאה עשרים  (120) גרם גבינה בולגרית - במקור הסבתא שמה כוס גבינת ריקוטה
מאתים וחמישים (250) גבינת כנען - במקור הסבתא שמה חצי כוס גבינת פטה
-
לזיגוג- ביצה טרופה ומעט שומשום
:אופן ההכנה
:הכנת הבצק
בקערה גדולה או קערת מיקסר לערבב כפית סוכר במים החמים, לפזר מעל את השמרים לערבב להמסה,  להניח לתסוס כ 10 דקות
.להוסיף לקערה את יתרת הסוכר, החלב, השמן, הביצים והחומץ
.להוסיף כוס אחת מהקמח ואת המלח, לערבב בכף עץ או עם המלוש לתערובת אחידה. הסבתא ערבבה בידיים
.להוסיף בהדרגה את יתרת הקמח לקבלת בצק רך
.ללוש את הבצק 5-10 דקות או עד שהוא גמיש
.להתפיח את הבצק בקערה משומנת קלות כשעה או עד שמכפיל נפחו
-
:בזמן שהבצק תופח נערבב את המרכיבים
.בקערה לערבב את הגבינות והביצה
:עיצוב ואפייה

.על משטח מקומח קלות ללוש מעט את הבצק התפוח ולחלקו ל- 4 חלקים שווים
. לרדד רבע בצק לעיגול בקוטר 30 ס"מ. לחתוך את העיגול ל- 8 משולשים שווים
.לשים כף מלית גבינה על החלק הרחב של כל משולש בצק. לגלגל לסהרון
.להמשיך באופן זה עם יתרת הבצק, נקבל 32 סהרונים
.להניח את הסהרונים במרחקים על נייר האפייה בתבנית. נשתמש בשתי תבניות גדולות של התנור
.לכסות את הסהרונים ולהתפיח 30-60 דקות או עד שמכפילים נפחם
לקראת סוף התפיחה לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. להבריש את הסהרונים בביצה טרופה ולפזר שומשום
.לאפות את הסהרונים בתנור החם כ 25-30 דקות עד שהסהרונים זהובים היטב
.הסהרונים נותרים טריים באותו היום. נשאר משהו ?.. החביאו בפריזר
-
:שווקים, שווקים

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2020 דליקטסים הום-מייד: ריבות, מעדנים, רטבים, ממרחים, כבושים ,מתנות מיוחדות מהמטבח, קרושה וכתיבת תוכן איכותי https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License