01/11/2024

עוגיות קורנפלקס וצימוקים

עוגיות קורנפלקס וצימוקים
הנה העוגיות שהתחבבו על בני הבית חיש קל. המתיקות עדינה, המרקם נהדר, חומרים שיש בכל בית, קערה
אחת, זמן הכנה ואפייה קצרים והנה לכם עוגיות מוצלחות בקלי קלות
.מומלץ להכפיל כמויות וגם למסור בצינצנת כמתנה



ל- 16 עוגיות
מחממים תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות.
מרפדים תבנית אפייה שטוחה וגדולה בנייר אפייה.
בקערה בינונית טורפים 100 גרם חמאה רכה עם 1/3 כוס מדידה סוכר לבן (כ 70 גרם).
מוסיפים לקערה ביצה בינונית וקורט מלח ומערבבים.
מוסיפים 40 גרם צימוקים כהים קטנים (שהושרו למספר דקות במים רותחים וסוננו) ו- 150 גרם קמח לבן רגיל מנופה עם כפית מדידה אבקת אפייה מנופה.
מערבבים הכול לבצק רך ואחיד.
מגלגלים ל 16 כדורים שווים בגודלם.


מרסקים עם מערוך בתוך שקית עבה 40-60 גרם קורנפלקס (כ 3/4 כוס) לבחירתכם, השתמשתי ב 2 סוגי קורנפלקס- אחד עבה עם סוכר, בצילום מימין והשני קורנפלקס דקיק וללא תוספת סוכר, לפני קיצוץ עם מערוך


מגלגלים כל עוגיה בקורנפלקס הקצוץ. קל לעשות זאת בקערה קטנה. מניחים את 16 העוגיות 4 על 4 בתבנית הגדולה במרחקים.
אופים את העוגיות כ 14 דקות. מכבים את התנור ומשאירים 2 דקות נוספות בתנור הכבוי.
מעבירים לרשת לצינון.
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2024 מטעמים הום-מייד, מתנות מהמטבח, קרושה, יוצרת תוכן איכותי ומקורי. אין להעתיק טקסט וחומרים מבלוג זה ולפרסמם באתר אחר וללא רשות כתובה שלנו https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License