עוגת טישפישטי של ז'קו
ג'ואן נתן מחברת ספרי הבישול הנודעת כותבת בספר האוכל הישראלי שלה באנגלית על העוגה הזו
טישפישטי- עוגת קוקוס וסולת בנוסח טורקיה
--
ג'ואן מספרת שחבר שמע שהיא עובדת על ספר אוכל ישראלי, הוא ייעץ לה לכלול את עוגת הקוקוס של מסעדת ז'קו בחיפה
בנסיון לאתר את המתכון המפורסם של ז'קו, ג'ואן ייצרה עימו קשר טלפוני והם החליטו להפגש
יעקב אלאלוף, המכונה ז'קו, הוא בנו של דייג מאיזמיר. ז'קו עלה לארץ בשנת 1949 ופתח את המסעדה שלו בתחילת שנות ה- 70
למרות שלדברי ג'ואן ז'קו ידוע בדגים שלו דווקא, היא רצתה לגלות את סוד המתכון של עוגת הטישפישטי הידועה כל כך במשפחתו. אחת המנות האחרונות הבודדות שהוגשו דרך קבע בנסעדה
--
מקור שם העוגה מעניין
טיז-בטורקית פרושו - מהיר/זריז. ו-"פישט" פרושו עשוי
יהודי טורקיה יצרו מילה חדשה: טישפישטי שפרושה עוגה המוכנה במהירות
בגירסאות אחרות מוסיפים לעוגה אגוזים טחונים במקום קוקוס
--
הכנתי את העוגה כי התחשק לי משהו טעים, זריז ומפנק. הרי קוקוס, סולת ושמנת אני אוהבת במיוחד. עוגות רכות מאוד.. עוגות עם סירופ, פשוט ללקק את הצלחת
המתכון בספר מדויק וכולל ערבוב ביצים, שמן בכמות קטנה, סוכר וניל וגם קוקוס, שמנת חמוצה וסולת. בזמן שהעוגה נאפת יש לבשל סירופ סוכר עד שמסמיך. את הסירופ יוצקים על העוגה החתוכה למנות ומשאירים לספיגה
טישפישטי- עוגת קוקוס וסולת בנוסח טורקיה
--
ג'ואן מספרת שחבר שמע שהיא עובדת על ספר אוכל ישראלי, הוא ייעץ לה לכלול את עוגת הקוקוס של מסעדת ז'קו בחיפה
בנסיון לאתר את המתכון המפורסם של ז'קו, ג'ואן ייצרה עימו קשר טלפוני והם החליטו להפגש
יעקב אלאלוף, המכונה ז'קו, הוא בנו של דייג מאיזמיר. ז'קו עלה לארץ בשנת 1949 ופתח את המסעדה שלו בתחילת שנות ה- 70
למרות שלדברי ג'ואן ז'קו ידוע בדגים שלו דווקא, היא רצתה לגלות את סוד המתכון של עוגת הטישפישטי הידועה כל כך במשפחתו. אחת המנות האחרונות הבודדות שהוגשו דרך קבע בנסעדה
--
מקור שם העוגה מעניין
טיז-בטורקית פרושו - מהיר/זריז. ו-"פישט" פרושו עשוי
יהודי טורקיה יצרו מילה חדשה: טישפישטי שפרושה עוגה המוכנה במהירות
בגירסאות אחרות מוסיפים לעוגה אגוזים טחונים במקום קוקוס
--
הכנתי את העוגה כי התחשק לי משהו טעים, זריז ומפנק. הרי קוקוס, סולת ושמנת אני אוהבת במיוחד. עוגות רכות מאוד.. עוגות עם סירופ, פשוט ללקק את הצלחת
המתכון בספר מדויק וכולל ערבוב ביצים, שמן בכמות קטנה, סוכר וניל וגם קוקוס, שמנת חמוצה וסולת. בזמן שהעוגה נאפת יש לבשל סירופ סוכר עד שמסמיך. את הסירופ יוצקים על העוגה החתוכה למנות ומשאירים לספיגה
מרכיבים לעוגה
שלוש ביצים גדולות
רבע כוס שמן קנולה
חצי כוס סוכר לבן
כפית תמצית וניל
כוס וחצי סולת
כוס קמח לבן רגיל מנופה
חצי כפית מלח דק
כפית וחצי אבקת אפיה מנופה
כוס שמנת חמוצה
כוס ורבע קוקוס
לסירופ
רבע כוס שמן קנולה
חצי כוס סוכר לבן
כפית תמצית וניל
כוס וחצי סולת
כוס קמח לבן רגיל מנופה
חצי כפית מלח דק
כפית וחצי אבקת אפיה מנופה
כוס שמנת חמוצה
כוס ורבע קוקוס
לסירופ
כוס וחצי סוכר
שתי כוסות מים
שתי כוסות מים
אופן ההכנה
לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
להכין תבנית מלבנית בגודל 33 ס"מ על 22 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
להתחיל בהכנת הסירופ: לבשל סוכר ומים עד שהכמות מצטמצמת לשליש
הכנת העוגה
בקערה לערבב עם מטרפה ידנית ביצים ושמן, סוכר ווניל
בקערה נפרדת לערבב: סולת, קמח, אבקת אפיה ומלח
להוסיף לקערת הביצים את תערובת הקמח+כוס קוקוס+שמנת לסרוגין. לבחוש הכל לתערובת אחידה
לצקת לתבנית המוכנה. לאפות כ- 35 דקות
להוציא מהתנור ולצנן10 דקות
לחתוך את העוגה למלבנים או ריבועים בגודל הרצוי . לצקת מעל את סירופ הסוכר שיכסה את כל העוגה. לכסות בניילון או נייר
כשהסירופ נספג ברובו, לפזר מעל העוגה את 1/4 כוס הקוקוס הנותרת
מומלץ להניח את התבנית מכוסה לשעה לפני שאוכלים
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית
No comments:
Post a Comment