לחם שיבולת שועל קלויה
:החומרים
כוס ועוד שליש כוס שיבולת שועל מהירה לבישול
שלושת רבעי כוס ריוויון
חצי כוס מים ועוד 5 כפות מים חמימים
שלושים (30) גרם חמאה רכה
שלוש ושליש כוסות קמח לבן מיוחד ללחם מנופה = 470 גרם
חמש כפיות מדידה סוכר חום כהה
כפית מלח דק
כפית ורבע שמרים יבשים
כפית ורבע שמרים יבשים
:אופן ההכנה
.לקלות את שיבולת השועל במחבת יבשה, בבחישה, למשך דקות ספורות
.להמיס שמרים בחצי כוס מים חמימים וקורט סוכר, להתסיס דקות ספורות
.לקערת המיקסר להוסיף: קמח ומלח. להוסיף סוכר וחמאה ולבחוש
להוסיף לקערת המיקסר שיבולת שועל, תערובת השמרים וללוש לבצק. להוסיף עוד מעט מים- כ 5 כפות לפי הצורך
להוסיף לקערת המיקסר שיבולת שועל, תערובת השמרים וללוש לבצק. להוסיף עוד מעט מים- כ 5 כפות לפי הצורך
.ללוש את הבצק דקות ספורות, לכסות ולהתפיח עד שכפול, לפחות שעה
ללוש את הבצק התפוח, ליצור ממנו כיכר כדורית, לכסות ולהתפיח לשעה נוספת או עד שהלחם מכפיל נפחו
ליצור בלחם שלושה חתכים עם סכין חדה, להבריש במים, לפזר מעט שיבולת שועל מלמעלה-לא חייבים קלויה
לאפות בתנור מחומם מראש לחום של 230 מעלות צלציוס 30-35 דקות או עד שהלחם שחום ומוכן
במידה והלחם משחים מידיי טרם סיום האפייה, ניתן לכסות אותו בנייר כסף למשך הדקות האחרונות של האפייה
.לצנן על רשת ולפרוס
.הפרוסות המתקבלות גדולות מאוד
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית
No comments:
Post a Comment