אומנות רחוב, גם בישראל
Global Street Art
These days, if you’re looking for innovative and vital art, skip the galleries and take a walk down the streets of any major city
לחמניות זריזות
כל אחד יכול להכין את הלחמניות האלו במינימום זמן ומאמץ
הלחמניות הוכנו השבוע קיבלנו: 16 לחמניות טעימות שאינן עשויות מבצק שמרים
לחמניות
א*
שתיים וחצי כוסות קמח רגיל
שתי כפיות אבקת אפיה
3/4 כפית מלח רגיל
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
ב*
תשעים גרם חמאה מומסת, צוננת
ביצה
כוס שמנת חמוצה או 2 גביעים קטנים של יוגורט (כל אחד של 150 מ"ל) פחות 3 כפות
---
ביצה
שומשום לזריה
ההכנה:
לחמם תנור לחום גבוה של 230 מעלות.
בקערה אחת לערבב חומרים יבשים - רשימה א.
בקערה שניה לערבב חומרים רטובים-רשימה ב.
לצקת את קערת החומרים הרטובים לקערת היבשים. לבחוש וללוש לבצק.
להעביר למשטח עבודה מקומח, להוסיף כף או 2 קמח במידה והבצק דביק.
ליצור כדור בצק ואח"כ מלבן עבה.
לסמן ולחתוך את הבצק ל-16 חתיכות.
כל חלק של בצק לגלגל גליל באורך של כ- 20 ס"מ, לסגור לטבעת.
לגלגל את הטבעת בצורה מלופפת כצורת הלחמניה בתמונה.
להניח את כל הלחמניות בתבנית הגדולה של התנור.
לטרוף את הביצה הנותרת למרוח את הלחמניות, לבזוק שומשום.
לאפות בתנור החם 12-15 דקות
הלחמניות הוכנו השבוע קיבלנו: 16 לחמניות טעימות שאינן עשויות מבצק שמרים
לחמניות
א*
שתיים וחצי כוסות קמח רגיל
שתי כפיות אבקת אפיה
3/4 כפית מלח רגיל
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
ב*
תשעים גרם חמאה מומסת, צוננת
ביצה
כוס שמנת חמוצה או 2 גביעים קטנים של יוגורט (כל אחד של 150 מ"ל) פחות 3 כפות
---
ביצה
שומשום לזריה
ההכנה:
לחמם תנור לחום גבוה של 230 מעלות.
בקערה אחת לערבב חומרים יבשים - רשימה א.
בקערה שניה לערבב חומרים רטובים-רשימה ב.
לצקת את קערת החומרים הרטובים לקערת היבשים. לבחוש וללוש לבצק.
להעביר למשטח עבודה מקומח, להוסיף כף או 2 קמח במידה והבצק דביק.
ליצור כדור בצק ואח"כ מלבן עבה.
לסמן ולחתוך את הבצק ל-16 חתיכות.
כל חלק של בצק לגלגל גליל באורך של כ- 20 ס"מ, לסגור לטבעת.
לגלגל את הטבעת בצורה מלופפת כצורת הלחמניה בתמונה.
להניח את כל הלחמניות בתבנית הגדולה של התנור.
לטרוף את הביצה הנותרת למרוח את הלחמניות, לבזוק שומשום.
לאפות בתנור החם 12-15 דקות
No comments:
Post a Comment