::עוגת בננה שוקולד - יש שוקולד ובננה בעוגה שלי ::
.עוגת בריאות עם קמח מלא בלבד, ללא קמח לבן/מולבן והיא גם לחה וטעימה, ראו את התמונות
בפוסט קודם מהשבוע ציינתי שמצאתי ברשת מתכון לעוגת שוקולד בננה מסקרנת. שוב לא התאפקתי ורצתי להכין את העוגה. ערכתי מעט את המתכון ודקות ספורות עברו והעוגה נכנסה לתנור. ומה אומר? הצלחה! העוגה דלת שומן, מכילה קמח מלא ודבש, בננה ושוקולד קצוץ. העוגה מתקבלת רכה, לא מתוקה מידי וגם ילדים יכולים להכינה. אצלנו העוגה נחלה הצלחה
עוגת בננה שוקולד
:החומרים
שלוש ביצים
בננה אחת גדולה ובשלה מעוכה עם מזלג או בננה וחצי במידה והבננה קטנה יותר
שש כפות מדידה מלאות בדבש נוזלי- מרחו טיפה שמן בכף המדידה הדבש לא יידבק ויישפך בקלות
כוס אחת קמח מלא מנופה
שתי כפיות אבקת אפיה מנופה
שש כפות שמן קנולה
חצי כפית קינמון
חצי כפית וניל
מאה גרם שוקולד קצוץ- לקצוץ דק בעזרת סכין
חופן שקדים מולבנים פרוסים- לקישוט
אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. לרפד תבנית ריבועית קטנה בגודל 20 ס"מ בנייר אפייה.
בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידני, לטרוף את הביצים במשך כדקה.
להוסיף בננה מעוכה ודבש ולהמשיך להקציף.
להוסיף שמן ווניל ולהמשיך לטרוף עוד דקות נוספות.
בקערה נפרדת לערבב קמח מלא עם אבקת אפיה, להוסיף קינמון.
להוסיף את תערובת הקמח לקערת המיקסר המכילה את יתר החומרים, את הקמח יש להוסיף מעט בכל פעם ולבחוש היטב
לקפל פנימה ידנית שוקולד קצוץ.
לצקת את תערובת העוגה לתבנית המוכנה, לפזר שקדים למעלה.
לאפות בתנור החם משך 27-30 דקות או עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצר יבש
לצנן את העוגה בתבנית דקות ספורות, לחתוך לשישה עשר ריבועים או בגודל הרצוי
שלוש ביצים
בננה אחת גדולה ובשלה מעוכה עם מזלג או בננה וחצי במידה והבננה קטנה יותר
שש כפות מדידה מלאות בדבש נוזלי- מרחו טיפה שמן בכף המדידה הדבש לא יידבק ויישפך בקלות
כוס אחת קמח מלא מנופה
שתי כפיות אבקת אפיה מנופה
שש כפות שמן קנולה
חצי כפית קינמון
חצי כפית וניל
מאה גרם שוקולד קצוץ- לקצוץ דק בעזרת סכין
חופן שקדים מולבנים פרוסים- לקישוט
אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. לרפד תבנית ריבועית קטנה בגודל 20 ס"מ בנייר אפייה.
בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידני, לטרוף את הביצים במשך כדקה.
להוסיף בננה מעוכה ודבש ולהמשיך להקציף.
להוסיף שמן ווניל ולהמשיך לטרוף עוד דקות נוספות.
בקערה נפרדת לערבב קמח מלא עם אבקת אפיה, להוסיף קינמון.
להוסיף את תערובת הקמח לקערת המיקסר המכילה את יתר החומרים, את הקמח יש להוסיף מעט בכל פעם ולבחוש היטב
לקפל פנימה ידנית שוקולד קצוץ.
לצקת את תערובת העוגה לתבנית המוכנה, לפזר שקדים למעלה.
לאפות בתנור החם משך 27-30 דקות או עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצר יבש
לצנן את העוגה בתבנית דקות ספורות, לחתוך לשישה עשר ריבועים או בגודל הרצוי
No comments:
Post a Comment