29/01/2009

*January 29 רוגאלך לט"ו בשבט

רוגאלך (גם) לט"ו בשבט


רוגאלך
לבצק:
227 גרם
חבילת גבינת שמנת אמריקאית, לרכישה במרכולים
מאתים עשרים ושבע (227) גרם חמאה
רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן
כפית תמצית וניל
מאתים עשרים ושמונה (228) גרם קמח לבן רגיל מנופה
מלית:
שבעים וחמישה גרם סוכר לבן
רבע כוס (54 גרם) סוכר חום
חצי כפית קינמון
מאה גרם צימוקים בהירים (או כהים) = 3/4 כוס
כוס אחת (100 גרם) אגוזי מלך קצוצים
חצי כוס (113 גרם) גרם ריבת מישמש
למריחה לפני האפיה:
רבע כוס חלב
שתי כפות סוכר (25 גרם) לערבב עם כפית קינמון טחון
אופן ההכנה:

את הבצק קל להכין במיקסר או ידנית
.במיקסר לערבב גבינה וחמאה, את שניהם יש להוציא מהמקרר זמן מה לפני כדי שיהיו רכים
להוסיף סוכר ווניל.
להוסיף קמח וללוש לבצק. ליצור מהבצק כדור, לחלק את כדור הבצק ל- 4 חלקים. לעטוף כל חלק בניילון ולאחסן בקרור לפחות לשעתיים או ללילה
הכנת המלית
.בקערה לערבב סוכרים, קינמון, צימוקים ואגוזים
להוציא את הבצק מהקרור לפחות 15 דקות לפני הרידוד, בחורף ניתן להוציא מראש כפול זמן.
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.
לרדד כל רבע בצק לעיגול דק בקוטר 22 ס"מ על משטח מקומח.
למרוח את הבצק ב- 2 כפות מהריבה.
לפזר כ ½ כוס מלית אגוזים מלמעלה ולהדק.
לחתוך ל- 12 משולשים.
לגלגל כל משולש מהבסיס הרחב.
להניח בתבנית אפיה ולצנן במקרר משך- 30 דקות.
להבריש את הרוגאלך בחלב, לפזר תערובת סוכר וקינמון מעל.
לאפות 18-20 דקות בתנור החם או עד שזהוב היטב.
* מבוסס על מתכון מאפיקוריוס
*



אדום זה רימון

No comments:

assets Creative Commons License