ביסקוויט הג'ינג'ר של דן ליפארד
.העוגיות עדינות במיוחד, פריכות ונהדרות בטעמן
.העוגיות עדינות במיוחד, פריכות ונהדרות בטעמן
דן ליפארד הוא יופי של אופה. כתבתי אודותיו לא פעם, אני מכינה הרבה ממה שהוא מפרסם. בחנות ספרים מיוחדת במינה בפריז רכשתי את ספר הלחמים שלו. אני מעריצה את האיש הזה
בהתכתבות קודמת כתב לי שביקר בארץ ואהב את מיני הלחמים שאכל ביפו ..אפשר לי גישה לכתוב אצלו
היום הכנתי את העוגיות שלו, נפלאות לא פחות
פרטי המתכון - כאן
האיש כותב באופן מדוייק, למתכוניו טוויסט מיוחד, הוא דוגל בחומרי גלם איכותיים, שיטות האפייה שלו במיוחד בבצקי שמרים דוגלות בתהליכים ממושכים יותר ובתוצאה משובחת. צריך סבלנות שתמיד משתלמת. אינסטנט זה לא אצלו, גם לא אצלי
טיפ שלי: הקפיאו גרידה או זסטים של תפוז בשקיות הקפאה קטנות רכוסות ברוכסן. נח מאוד לשימוש בקיץ. לצורך הכנת עוגיות אלו השתמשתי בזסטים קפואים שהיו ארומתיים וריחנים ממש כמו הטריים
בהתכתבות קודמת כתב לי שביקר בארץ ואהב את מיני הלחמים שאכל ביפו ..אפשר לי גישה לכתוב אצלו
היום הכנתי את העוגיות שלו, נפלאות לא פחות
פרטי המתכון - כאן
האיש כותב באופן מדוייק, למתכוניו טוויסט מיוחד, הוא דוגל בחומרי גלם איכותיים, שיטות האפייה שלו במיוחד בבצקי שמרים דוגלות בתהליכים ממושכים יותר ובתוצאה משובחת. צריך סבלנות שתמיד משתלמת. אינסטנט זה לא אצלו, גם לא אצלי
טיפ שלי: הקפיאו גרידה או זסטים של תפוז בשקיות הקפאה קטנות רכוסות ברוכסן. נח מאוד לשימוש בקיץ. לצורך הכנת עוגיות אלו השתמשתי בזסטים קפואים שהיו ארומתיים וריחנים ממש כמו הטריים
בנוסף, כפי שמציין דן בהקדמה למתכון
ניתן להכין גליל או שניים מהבצק, לאחסן במקרר, לחתוך ולאפות תמיד את כמות העוגיות הנחוצה. ניתן גם להקפיא את הבצק
ביסקוויט ג'ינג'ר
:החומרים
שתי כפיות זנגויל טחון
זסט מחצי תפוז
מאה וחמישים גרם חמאה רכה
מאה גרם אבקת סוכר
רבע כפית מלח
ביצה גדולה
מאתיים עשרים וחמישה גרם קמח רגיל
מאה עשרים וחמישה גרם שברי אגוזים
:ההכנה
:בקערת מיקסר לערבב
ג'ינג'ר טחון, קליפת תפוז מגוררת, חמאה, אבקת סוכר, מלח וביצה. לטרוף עד קבלת תעורבת קלה ואוורירית
.להוסיף את הקמח ולערבב היטב
.להוסיף את האגוזים הקצוצים ולערב
להניח את הבצק על נייר אפייה וליצור ממנו מלבן עבה במידות :20 ס"מ אורך, עובי כ- 5 ס"מ לעטוף בנייר האפייה
.לצנן את הבצק במקרר למשך כ- 3 שעות או לכל הלילה
:אפייה
.לחמם תנור לחום בינוני 170 מעלות
.להכין את התבנית הגדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
להוציא את הבצק מהמקרר להסיר את הנייר העוטף ובעזרת סכין חדה לפרוס פרוסות בעובי של כ- 1/2 ס"מ . להניח בעדינות את פרוסות העוגיה במרחקים בתבנית. לאפות כ- 20 דקות או עד שהעוגיות זהובות
.לצנן על רשת ולאחסן במיכל אטום
מקור : הטור של דן - הגרדיאן 2008
:בקערת מיקסר לערבב
ג'ינג'ר טחון, קליפת תפוז מגוררת, חמאה, אבקת סוכר, מלח וביצה. לטרוף עד קבלת תעורבת קלה ואוורירית
.להוסיף את הקמח ולערבב היטב
.להוסיף את האגוזים הקצוצים ולערב
להניח את הבצק על נייר אפייה וליצור ממנו מלבן עבה במידות :20 ס"מ אורך, עובי כ- 5 ס"מ לעטוף בנייר האפייה
.לצנן את הבצק במקרר למשך כ- 3 שעות או לכל הלילה
:אפייה
.לחמם תנור לחום בינוני 170 מעלות
.להכין את התבנית הגדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
להוציא את הבצק מהמקרר להסיר את הנייר העוטף ובעזרת סכין חדה לפרוס פרוסות בעובי של כ- 1/2 ס"מ . להניח בעדינות את פרוסות העוגיה במרחקים בתבנית. לאפות כ- 20 דקות או עד שהעוגיות זהובות
.לצנן על רשת ולאחסן במיכל אטום
מקור : הטור של דן - הגרדיאן 2008
No comments:
Post a Comment