גלידת שזיפים, ברנדי וקרם קסיס
אין צורך במכונת גלידה להכנת גלידה בלתי שגרתית זו
עיון בספר "מטעמי החלב של נירה רוסו" הוליד הלילה 'גלידה' מעניינת. הגלידה בשלבי קפאון עמוק ובינתיים ידובר על רוטב השזיפים בסיס הגלידה. הרוטב, טעים בפני עצמו ויכול להתאים לדעתי לסוגי קינוחים נוספים. הספר כולל מיני מטעמים חלביים, יצא לאור לפני למעלה מעשור ועוצב בטעם על ידי חנוך בר- שלום. העיצוב והעבודות של חנוך אהובות עלי וכמובן מפורסמות בספרי בישול עדכניים.
הרוטב מורכב מ-30 שזיפים יבשים (כמו אלו שבהקופסא בתמונה), 1/2 כוס ברנדי, חצי כוס שרי ברנדי -שמתי קרם דה קסיס במקום, חצי כוס סוכר ו-2/3 כוס מים
יוצקים את כל החומרים על השזיפים ומבשלים 15-20 דקות
הרוטב מורכב מ-30 שזיפים יבשים (כמו אלו שבהקופסא בתמונה), 1/2 כוס ברנדי, חצי כוס שרי ברנדי -שמתי קרם דה קסיס במקום, חצי כוס סוכר ו-2/3 כוס מים
יוצקים את כל החומרים על השזיפים ומבשלים 15-20 דקות
שלב ב': כעת כשרוטב השזיפים מוכן וצונן, ניתן לגשת להכנת הגלידה. בתמונות למטה הגלידה שהוצאה לאחר לילה ארוך בפריזר, וזמן רב אחרי.. כשהיא מתחילה להתמוסס
ככה תכינו גלידת שזיפים לפי נירה רוסו
את הרוטב שזיפים הטחון, (טחנתי את השזיפים בסירופ, במעבד מזון קטן). שמים בקערה בינונית, מוסיפים קורט מלח, כפית תמצית וניל וחבילה של 250 גרם גבינה לבנה רכה 5-9%. בוחשים קלות בלבד, לא עד שהכל מעורב. בקערת נפרדת, מקציפים שמנת מתוקה אחת (רצוי 38% שומן) עם שתי כפות אבקת סוכר. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השזיפים והגבינה. יוצקים לתבנית מוארכת קטנה/כלי בו תקפיאו את הגלידה. יש לאחסן במקפיא לפחות לילה אחד שלם
ככה תכינו גלידת שזיפים לפי נירה רוסו
את הרוטב שזיפים הטחון, (טחנתי את השזיפים בסירופ, במעבד מזון קטן). שמים בקערה בינונית, מוסיפים קורט מלח, כפית תמצית וניל וחבילה של 250 גרם גבינה לבנה רכה 5-9%. בוחשים קלות בלבד, לא עד שהכל מעורב. בקערת נפרדת, מקציפים שמנת מתוקה אחת (רצוי 38% שומן) עם שתי כפות אבקת סוכר. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השזיפים והגבינה. יוצקים לתבנית מוארכת קטנה/כלי בו תקפיאו את הגלידה. יש לאחסן במקפיא לפחות לילה אחד שלם
No comments:
Post a Comment