16/06/2009

** June 16 לחם לבן קל הכנה-נוסחא מנצחת

לחם לבן קל הכנה - נוסחא מנצחת

הלחם עדיין מעט חם מהתנור, אך אפשר כבר לפרוס אותו ולטעום. יש לנו כאן נוסחא מנצחת, מתכון ללחם לבן בסיסי שהוא קל מאוד להכנה, אינו דורש שום יידע מוקדם וכל אחד יכול להכין אותו בבית.
ההוראות פשוטות,כמו גם החומרים והתוצאה מקצועית. לדעתי כל אופה יישמח עם התוצאה ויאמץ את המתכון. תתקבל כיכר אחת שזופה מבחוץ, בעלת ריח טוב, קרום מעט פריך ותוך רך. הפרוסות הנפרסות ארוכות והלחם מתאים לכל
מתכון מבוסס על
bbcgoodfood.com
לחם לבן פשוט - המתכוןהכמות: כיכר אחת גדולה
החומרים
חמש מאות גרם קמח מיוחד ללחם
שתי כפיות מלח דק
שבעה גרם שמרים יבשים= 2.25 כפיות מדידה שמרים יבשים או פי 3 הכמות שמרים טריים =שמרית בשקית
שלוש כפות שמן זית
שלוש מאות מ"ל מי ברז לא לחמם

ההכנה
בקערת מיקסר או בקערה ללישה ידנית לערבב:
קמח, מלח ושמרים. ליצור גומה במרכז הקמח, להוסיף את השמן וכל כמות המים (מהברז) בבת אחת.
ללוש את כל החומרים מספר דקות במיקסר או ידנית עד לקבלת בצק גמיש ורך. במידת הצורך ניתן להוסיף כף/שתיים קמח/מעט מים
ליצור מהבצק כדור, להניחו בקערה משומנת קלות (או להשאירו בקערת המיקסר), לכסות ולהתפיח את הבצק עד שהוא תפח כפול מגודלו המקורי, זה יארך שעה
לאחר שעה, ללוש מעט את הבצק וליצור ממנו צורת כדור. להניחו על נייר אפייה/סילקון בתוך תבנית אפיה בגודל של עשרים על שלושים ס"מ
להתפיח את הכיכר במשך כשעה.
בזמן שהלחם תופח לחמם תנור לחום גבוה של 220 מעלות.
לאחר שהכיכר תפחה לגמרי, לנפות מעט קמח מעל הכיכר. במידה ותנפו שכבת קמח על שכבה נוספת, יתקבל מעטה לבן יותר כמו בצילום. בעזרת סכין ליצור 2 חריצים בצורת איקס במרכז הכיכר שיהיו באורך של כ- 6 ס"מ. לאפות את כיכר הלחם בתנור החם כ- 30 דקות או עד שהיא מוכנה
-
איך יודעים שהכיכר מוכנה, בנוסף לצבע ? כיכר שאפויה מספיק זמן היא יחסית קלה ועל ידי נקישה בתחתית הכיכר או בחלקה העליון יישמע צליל חלול, זה סימן שהכיכר אפויה גם מבפנים

 

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

3 comments:

Anonymous said...

Thank you so much!

Anonymous said...

היי,
כמה זה 300 גרם מים?

תודה!

Chanita Harel חני הראל said...

נחוצים 300 מ"ל מים. כוס מדידה מכילה 250 מ"ל מים . כך שנחוץ לשים כוס אחת מלאה ועוד חמישית הכוס מים. להוסיף את המים בהדרגה כי כל קמח 'ייקח' מים בכמות שונה. בהצלחה ובתאבון

assets Creative Commons License