עוגת גזר וקוקוס
עוגת גזר וקוקוס
עוגה בחושה קלת הכנה, אחת מעוגות השבת שלנו
החומרים לעוגה:
מאתיים וחמישים גרם חמאה
מאתיים וחמישים גרם סוכר זהוב
כפית תמצית וניל אמיתית
שלוש ביצים גדולות מספר
מאתיים גרם קמח לבן מנופה עם כפית אבקת אפיה/ או 200 גרם קמח תופח
חמישים גרם קוקוס
רבע כפית מלח דק
מאתיים גרם גזר מגורד דק -כ- 2-3 גזרים
שתי כפיות תבלינים לבחירה (קינמון, מוסקט,ציפורן)
חומרים לציפוי העוגה
חמישים גרם קוקוס
עשרים וחמישה גרם סוכר זהוב
עשרים וחמישה גרם חמאה מומסת
-
תבנית בגודל עשרים על 30 ס"מ משומנת ומקומחת קלות
אופן ההכנה
לשמן ולקמח את תבנית האפייה. לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות.
להמיס את החמאה, ולצנן במשך 5 דקות.
להעביר את החמאה המומסת לקערה, להוסיף את הסוכר, וניל, ביצים לערבב הכל יחד עם מקצף ידני
להוסיף את הקמח שנופה עם אבקת אפייה, קוקוס והמלח
להוסיף את הגזר המגורד והתבלינים ולערבב.
לצקת לתבנית האפייה ולאפות 25 דקות.
בזמן שהעוגה נאפית לערבב את חומרי הציפוי בקערית קטנה לפי הסדר שהם מופיעים.
להוציא את העוגה מהתנור, לפזר למעלה את הציפוי (בידיים) ולהמשיך לאפות עוד כ- 15 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא ייבש
לצנן ולחתוך לריבועים
BBC GOOD FOODמתכון על פי
עוגה בחושה קלת הכנה, אחת מעוגות השבת שלנו
החומרים לעוגה:
מאתיים וחמישים גרם חמאה
מאתיים וחמישים גרם סוכר זהוב
כפית תמצית וניל אמיתית
שלוש ביצים גדולות מספר
מאתיים גרם קמח לבן מנופה עם כפית אבקת אפיה/ או 200 גרם קמח תופח
חמישים גרם קוקוס
רבע כפית מלח דק
מאתיים גרם גזר מגורד דק -כ- 2-3 גזרים
שתי כפיות תבלינים לבחירה (קינמון, מוסקט,ציפורן)
חומרים לציפוי העוגה
חמישים גרם קוקוס
עשרים וחמישה גרם סוכר זהוב
עשרים וחמישה גרם חמאה מומסת
-
תבנית בגודל עשרים על 30 ס"מ משומנת ומקומחת קלות
אופן ההכנה
לשמן ולקמח את תבנית האפייה. לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות.
להמיס את החמאה, ולצנן במשך 5 דקות.
להעביר את החמאה המומסת לקערה, להוסיף את הסוכר, וניל, ביצים לערבב הכל יחד עם מקצף ידני
להוסיף את הקמח שנופה עם אבקת אפייה, קוקוס והמלח
להוסיף את הגזר המגורד והתבלינים ולערבב.
לצקת לתבנית האפייה ולאפות 25 דקות.
בזמן שהעוגה נאפית לערבב את חומרי הציפוי בקערית קטנה לפי הסדר שהם מופיעים.
להוציא את העוגה מהתנור, לפזר למעלה את הציפוי (בידיים) ולהמשיך לאפות עוד כ- 15 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא ייבש
לצנן ולחתוך לריבועים
BBC GOOD FOODמתכון על פי
No comments:
Post a Comment