~~עוגיה על מקל~~
בינות להכנות לסעודת ראש השנה נזכרתי בשארית בצק הטארט תפוחים נוסח אלזס מהכתבה שלי כאן . החלטתי לנצל את יתרת 200 גרם הבצק לאפיית עוגיות על מקל
?איך הכנתי
רידדתי את הבצק (ששהה מחוץ למקרר כשעה לריכוך) לעובי בינוני, קרצתי עיגולים קטנים
.הנחתי על כל עיגול בצק מעט ריבת שזיפים ביתית
.מעל הנחתי עוד עיגול בצק והדקתי
מרחתי במעט חלבון בעזרת מברשת קטנה. דחפתי בעדינות מקלון דק לכל עוגיה
.אפיתי בחום בינוני גבוה כ- 15 דקות
התקבלו עוגיות על מקל מקסימות. הבצק פריך ונהדר
.חגיגה אמיתית בלב
ניתן להכין חלק מהבצק, מכמות של 200 גרם בצק התקבלו אצלי כ- 10 עוגיות על מקל יחסית קטנות
הכתבה המלאה כאן
?איך הכנתי
רידדתי את הבצק (ששהה מחוץ למקרר כשעה לריכוך) לעובי בינוני, קרצתי עיגולים קטנים
.הנחתי על כל עיגול בצק מעט ריבת שזיפים ביתית
.מעל הנחתי עוד עיגול בצק והדקתי
מרחתי במעט חלבון בעזרת מברשת קטנה. דחפתי בעדינות מקלון דק לכל עוגיה
.אפיתי בחום בינוני גבוה כ- 15 דקות
התקבלו עוגיות על מקל מקסימות. הבצק פריך ונהדר
.חגיגה אמיתית בלב
ניתן להכין חלק מהבצק, מכמות של 200 גרם בצק התקבלו אצלי כ- 10 עוגיות על מקל יחסית קטנות
הכתבה המלאה כאן
בצק פריך מתוק - Pate Sucree
החומרים מיועדים ל-500 גרם בצק. להכנת הטארט יש להשתמש ב-300 גרם בצק, את היתרה אפשר לשמור בקירור/להקפיא
:החומרים
מאה עשרים גרם (120) חמאה רכה
תשעים גרם אבקת סוכר
ביצה גדולה
מאתיים וחמישים גרם קמח לבן רגיל מנופה
קורט מלח
:אופן ההכנה
להקרים את החמאה והסוכר לקבלת תערובת קלה וקצפית. להוסיף את הביצה ולערבב במשך חצי דקה. להוסיף את הקמח והמלח ולבחוש לבצק אחיד. ללוש את הבצק משך דקות אחדות
לעטוף את הבצק ולאחסן במקרר למשך שעתיים או למשך כל הלילה. להוציא את הבצק מהמקרר כשעה לפני רידודו
.הבצק יישמר 4 ימים בקירור או לתקופה ארוכה יותר בהקפאה
החומרים מיועדים ל-500 גרם בצק. להכנת הטארט יש להשתמש ב-300 גרם בצק, את היתרה אפשר לשמור בקירור/להקפיא
:החומרים
מאה עשרים גרם (120) חמאה רכה
תשעים גרם אבקת סוכר
ביצה גדולה
מאתיים וחמישים גרם קמח לבן רגיל מנופה
קורט מלח
:אופן ההכנה
להקרים את החמאה והסוכר לקבלת תערובת קלה וקצפית. להוסיף את הביצה ולערבב במשך חצי דקה. להוסיף את הקמח והמלח ולבחוש לבצק אחיד. ללוש את הבצק משך דקות אחדות
לעטוף את הבצק ולאחסן במקרר למשך שעתיים או למשך כל הלילה. להוציא את הבצק מהמקרר כשעה לפני רידודו
.הבצק יישמר 4 ימים בקירור או לתקופה ארוכה יותר בהקפאה
pâte sucréeA French term for a rich, sweetened short pastry for these filled cookies.
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי
עולם קולינרי עשיר וטעים
No comments:
Post a Comment