לחמניות
מתכון הלחמניות הזה פשוט ממש להכנה, אך דורש תשומת לב אישית וקצת צמודה, התוצאה מפצה. מתכון לחמניו זה יניב 8 לחמניות בגודל בינוני ריחניות וטעימות. צבען מעט כהה (כמות הקמח המלא מהווה 1/9 מסה"כ הקמח) . חמאה ויוגורט/ריוויון מעדנים גם כן את הבצק
הבצק ניתן לגיוון עם עשבי תיבול/ תבלינים. במידה ותרצו לגוון הוסיפו אותם בזמן לישת הבצק האחרונה. הלחמניות עוברות היטב הקפאה ומומלץ לחממן בחום נמוך לפרק זמן ארוך יותר
בתמונות למטה, תקריב של תערובת השמרים חיה תוססת ובועטת
תערובת השמרים והקמח-מים לאחר 20 דקות, שימו לב עד כמה תפחה
תערובת השמרים מיד לאחר עירבובה. זמן תפיחה נחוץ:30 דקות. שעון הסטופר התחיל לעבוד
לחמניות
הכמות: 8 לחמניות
:חומרים
שתיים ורבע כפיות מדידה שמרים יבשים (7 גרם ) או פי 3 הכמות שמרים טריים
חמישים גרם קמח מלא
ארבע מאות וחמישים גרם קמח מיוחד ללחם
שתי כפיות מלח רגיל דק
חמישים גרם חמאה רכה
מאתיים מ"ל ריוויון או 150 מ"ל יוגורט+50 מ"ל מים = זה מה שאני שמתי הפעם שניהם יהיו בטמפ' החדר, לא קרים-להוציא מהמקרר כשעה לפני ההכנה
:ההכנה
בקערה בינונית לערבב את שני סוגי הקמחים
בקערה נפרדת לערבב את השמרים+ 50 גרם מתערובת הקמחים +100 מ"ל מים חמימים. להניח לתפוח מכוסה במשך 30 דקות
את יתרת הקמח +המלח לשים בקערת מיקסר עם וו לישה (או בקערה ללישה ידנית). לחתוך פנימה את החמאה
לערבב את היוגורט והמים (או המים עם הריוויון) עם תערובת השמרים התוססת. להוסיף לתערובת הקמח שבקערה. להוסיף כף/שתיים מים (עד 50 מ"ל מים אבל בהדרגה). ללוש לקבלת בצק
.להניח לבצק כשהוא מכוסה (בתוך קערת המיקסר) למשך 10 דקות
.ללוש את הבצק שוב - ידנית על משטח מקומח מעט/או בעזרת המיקסר ולהניח מכוסה למשך 10 דקות
.לחזור על פעולת הלישה ומנוחת הבצק פעמיים נוספות
.לאחר הלישה האחרונה לתת לבצק לתפוח במשך כ- 45 דקות
--
:עיצוב ואפייה
ליצור מהבצק 8 כדורים בגודל שווה. לגלגל כל כדור לצורה אובלית באורך של כ- 7 ס"מ פחות או יותר
להניח את הלחמניות במרחקים על נייר אפייה/משטח סיליקון שעל תבנית אפייה. לנפות קמח רגיל מעל כל לחמניה (למרוח את הקמח בעדינות שייכסה את כ-ל הלחמנייה)
תערובת השמרים והקמח-מים לאחר 20 דקות, שימו לב עד כמה תפחה
תערובת השמרים מיד לאחר עירבובה. זמן תפיחה נחוץ:30 דקות. שעון הסטופר התחיל לעבוד
לחמניות
הכמות: 8 לחמניות
:חומרים
שתיים ורבע כפיות מדידה שמרים יבשים (7 גרם ) או פי 3 הכמות שמרים טריים
חמישים גרם קמח מלא
ארבע מאות וחמישים גרם קמח מיוחד ללחם
שתי כפיות מלח רגיל דק
חמישים גרם חמאה רכה
מאתיים מ"ל ריוויון או 150 מ"ל יוגורט+50 מ"ל מים = זה מה שאני שמתי הפעם שניהם יהיו בטמפ' החדר, לא קרים-להוציא מהמקרר כשעה לפני ההכנה
:ההכנה
בקערה בינונית לערבב את שני סוגי הקמחים
בקערה נפרדת לערבב את השמרים+ 50 גרם מתערובת הקמחים +100 מ"ל מים חמימים. להניח לתפוח מכוסה במשך 30 דקות
את יתרת הקמח +המלח לשים בקערת מיקסר עם וו לישה (או בקערה ללישה ידנית). לחתוך פנימה את החמאה
לערבב את היוגורט והמים (או המים עם הריוויון) עם תערובת השמרים התוססת. להוסיף לתערובת הקמח שבקערה. להוסיף כף/שתיים מים (עד 50 מ"ל מים אבל בהדרגה). ללוש לקבלת בצק
.להניח לבצק כשהוא מכוסה (בתוך קערת המיקסר) למשך 10 דקות
.ללוש את הבצק שוב - ידנית על משטח מקומח מעט/או בעזרת המיקסר ולהניח מכוסה למשך 10 דקות
.לחזור על פעולת הלישה ומנוחת הבצק פעמיים נוספות
.לאחר הלישה האחרונה לתת לבצק לתפוח במשך כ- 45 דקות
--
:עיצוב ואפייה
ליצור מהבצק 8 כדורים בגודל שווה. לגלגל כל כדור לצורה אובלית באורך של כ- 7 ס"מ פחות או יותר
להניח את הלחמניות במרחקים על נייר אפייה/משטח סיליקון שעל תבנית אפייה. לנפות קמח רגיל מעל כל לחמניה (למרוח את הקמח בעדינות שייכסה את כ-ל הלחמנייה)
להתפיח את הלחמניות במשך 30-45 דקות או עד שהן מכפילות את נפחן. בזמן זה יש לחמם את תנור האפייה לחום גבוהה של 220 מעלות
.לאפות את הלחמניות בתנור החם במשך 20-25 דקות או עד שהן בצבע זהוב עמוק והן מוכנות
.לאפות את הלחמניות בתנור החם במשך 20-25 דקות או עד שהן בצבע זהוב עמוק והן מוכנות
השמרים תוססים
2 comments:
יקירתי - לא הבנתי את כמות הנוזלים....200 מ"ל או 150 מ"ל
היי
תוקן בגוף הפוסט שיהיה ברור יותר. 200 מ"ל נוזלים סה"כ. תודה ובתאבון :-)
Post a Comment