~~נוסטלגיה במטבח - מרק עגבניות עם אורז~~
.. אני חושב שיש לך רומן (גם) עם עגבניות"
.אני מחייכת
"לא עובר אצלך יום בלי איזה עגבנייה חיננית על הצלחת"
.כמה שהוא צודק ..
"כמובן יקירי, אך היום העגבניות שלי בצלחת המרק .."
מרק עגבניות עם אורז מזכיר לרבים את המרק הטעים והנוסטלגי מהילדות המעט רחוקה. מרק עגבניות פשוט פשוט עם טעם של פעם שאמא היתה מכינה בקביעות בעיקר בימי החורף הקרים. מרק עגבניות המורכב ברובו מעגבניות. מרק שאיננו מכיל רסק עגבניות/אבקות מרק או חומרי טעם קנויים
ככה התחיל המרק
רישמו מתכון ללהיט החורף/הקיץ הבא שלכם. ביום חמישי הקרוב הבטיחו החזאים שחוזר לכאן החורף. המרק הזה יחמם אתכם בסוף השבוע ועוד לפני זה
מרק עגבניות עם אורז
ככה התחיל המרק
רישמו מתכון ללהיט החורף/הקיץ הבא שלכם. ביום חמישי הקרוב הבטיחו החזאים שחוזר לכאן החורף. המרק הזה יחמם אתכם בסוף השבוע ועוד לפני זה
מרק עגבניות עם אורז
:החומרים
בצל בינוני קצוץ דק
שלוש כפות אורז לבחרתכם - שמתי אורז טילדה
חמש כוסות מים רותחים = 1.25 ליטר מים רותחים
שש מאות גרם עגבניות בשלות קלופות וקצוצות= 5 עגבניות בגודל בינוני -להניח את העגבניות בכלי מתכתי/סיר לעשות איקס עמוק ולצקת עליהן מים רותחים לכיסוי, 2-3 דקות מאוחר יותר להוציא עם מזלג ולקלוף בזהירות, זה חם
שתיים עד 3 כפות שמן זית
כף סוכר לבן
כפית מלח גס
חצי כפית פפריקה מתוקה
עלה דפנה
פלפל שחור גרוס
רוטב טבסקו
:אופן ההכנה
.בסיר 4 ליטר לטגן את הבצל בשמן החם עד שזהוב ורך
.להוסיף לסיר את האורז, 5 כוסות מים רותחים ואת העגבניות הקצוצות
.להביא את המרק לרתיחה ולבשל במשך 15 דקות, לבחוש מידי פעם
כעת, להוסיף תיבול ולהמשיך לבשל 15 דקות נוספות, לבחוש מידי פעם. במידה והמרק סמיך לטעמכם ניתן להוסיף לקראת סוף הבישול חצי עד כוס מים רותחים נוספים
.אפשר לגרר גבינת פרמזן על המרק החם, לפני ההגשה
!ניגשתי לקחת צלחת מרק נוספת
בצל בינוני קצוץ דק
שלוש כפות אורז לבחרתכם - שמתי אורז טילדה
חמש כוסות מים רותחים = 1.25 ליטר מים רותחים
שש מאות גרם עגבניות בשלות קלופות וקצוצות= 5 עגבניות בגודל בינוני -להניח את העגבניות בכלי מתכתי/סיר לעשות איקס עמוק ולצקת עליהן מים רותחים לכיסוי, 2-3 דקות מאוחר יותר להוציא עם מזלג ולקלוף בזהירות, זה חם
שתיים עד 3 כפות שמן זית
כף סוכר לבן
כפית מלח גס
חצי כפית פפריקה מתוקה
עלה דפנה
פלפל שחור גרוס
רוטב טבסקו
:אופן ההכנה
.בסיר 4 ליטר לטגן את הבצל בשמן החם עד שזהוב ורך
.להוסיף לסיר את האורז, 5 כוסות מים רותחים ואת העגבניות הקצוצות
.להביא את המרק לרתיחה ולבשל במשך 15 דקות, לבחוש מידי פעם
כעת, להוסיף תיבול ולהמשיך לבשל 15 דקות נוספות, לבחוש מידי פעם. במידה והמרק סמיך לטעמכם ניתן להוסיף לקראת סוף הבישול חצי עד כוס מים רותחים נוספים
.אפשר לגרר גבינת פרמזן על המרק החם, לפני ההגשה
!ניגשתי לקחת צלחת מרק נוספת
No comments:
Post a Comment