קרספלה (קרפים) איטלקיים במלית תרד וריקוטה
קרספלה תרד וגבינה
שלב א
:הכנת 7 חביתיות
.לערבב חצי כוס קמח לבן רגיל (70 גרם) וקורט מלח דק. לטרוף פנימה 2 ביצים
.להוסיף 100 מ"ל חלב ולערבב היטב. להוסיף עוד 100 מ"ל חלב ולטרוף לעיסה חלקה
במחבת טפלון 20 ס"מ לטגן 7 חביתיות: 60 מ"ל עיסה עבור כל חביתית. לשמן את המחבת במעט שמן רגיל לפני טיגון החביתית הראשונה בלבד .2 דקות טיגון בצד אחד ועוד דקה בצד השני. לערום את החביתיות בערמה על צלחת
שלב ב
:הכנת מלית התרד- ריקוטה
.בווק /מחבת גדולה לטגן בצל ושום קצוץ במעט שמן עד להזהבה
להוסיף 200 גרם עלי תרד טרי. לערבב ולבשל קצרות עד שהתרד מצטמק והוא רך. לכבות את הלהבה. לתבל במלח, פלפל שחור גרוס ומוסקט טחון. לצנן מעט ולסנן מהנוזלים העודפים
.לערבב פנימה - 250 גרם גבינת ריקוטה (5%) ומספר כפות גבינת פרמזן מגוררת גס
שלב ג
:הרכבת המנה ואפייה
.לחמם תנור/טוסטר אובן לחום של 200 מעלות
למלא כל חביתית במלית: להניח מהמלית במרכז (פס עבה לאורך ) לסגור את הקצוות (לא כפי שאני סגרתי בגלל קוטן החביתית שלי) ולגלגל. להניח את החביתיות המגולגלות בצמידות בתבנית אפיה בינונית ריבועית /מוארכת
למרוח מעל החביתיות רוטב עגבניות בעיקר במרכזן. שמתי כ- 3/4 צינצנת רוטב עגבניות מוכן וחריף תוצרת ברילה
.לפזר מעל הרוטב מספר כפות גבינת פרמזן מגוררת גס
.לאפות כ- 20 דקות ולהגיש חם
המתכון לקרספלה מתורגם ומעובד ממגזין הבישול הבריטי הצמחוני . במתכון המקורי יש שימוש ב-350 גרם תרד ויותר גבינת פרמזן ואגוז מוסקט
Croissants
חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית
No comments:
Post a Comment