פסטה תרד ירוקה
נשארו לי עלי תרד מסלט הבטטה-תרד-גבינת פטה. החלטתי לנצל את העלים לניסוי 'בקטנה' להכנת פסטה עם עלי תרד טריים. וזאת בהמשך להכנת הפסטה הבסיסית. טחנתי את עלי התרד במעבד מזון קטן עם קמצוץ מים. התקבלו עלי תרד כתושים דק. לאותו מעבד מזון הוספתי מעט מלח, ביצה גדולה וכוס קמח לבן רגיל. הפעלתי את המעבד ומהר מאוד קיבלתי בצק פסטה ירקרק. העברתי את הבצק למשטח מקומח ולשתי דקות ספורות. הבצק דורש יותר קמח בלישה וגם ברידוד. היה נחוץ לקמח כל הזמן את משטח העבודה הגדול (מהסיליקון הצהוב
הבצק היה גמיש ונוח מאוד לעבודה. רידדתי שוב ושוב עד שהבצק היה דק ואז חתכתי בשני אופנים ושמתי לייבוש
איטריות בעובי בינוני ומלבנים עבור לזנייה קטנה. כניסוי בישלתי איטריות בודדות במי מלח 6-7 דקות
פסטה תרד - הבצק
חמישים גרם עלי תרד טריים
רבע כפית מלח דק
כפית מים לטחינת התרד
ביצה אחת גדולה
מאה וחמישים = 150 גרם קמח רגיל
רבע כפית מלח דק
כפית מים לטחינת התרד
ביצה אחת גדולה
מאה וחמישים = 150 גרם קמח רגיל
בתמונה :הניוקי שלי לפני הבישול
קילו תפוחי אדמה שטופים. לבשל במים כ-25 דקות או עד ריכוך. לצנן מעט לקלף ולמעוך היטב למחית
להוסיף- 2 חלמונים מביצים גדולות, כ- 200 גרם קמח רגיל, מעט מלח
ליצור בצק לא דביק. לחלק ל- 4 חלקים. לגלגל לגלילות דקות (בעובי אצבע) לחתוך לניוקי בערך 1.5 ס"מ כל ניוקי
לגלגל כל ניוקי על משטח מיוחד (בתמונה) או ליצור דוגמא עם מזלג. לבשל את הניוקי בסבבים במי מלח רותחים כ- 4 דקות. להוציא ולסנן
להוסיף- 2 חלמונים מביצים גדולות, כ- 200 גרם קמח רגיל, מעט מלח
ליצור בצק לא דביק. לחלק ל- 4 חלקים. לגלגל לגלילות דקות (בעובי אצבע) לחתוך לניוקי בערך 1.5 ס"מ כל ניוקי
לגלגל כל ניוקי על משטח מיוחד (בתמונה) או ליצור דוגמא עם מזלג. לבשל את הניוקי בסבבים במי מלח רותחים כ- 4 דקות. להוציא ולסנן
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית
No comments:
Post a Comment