21/12/2010

*תפוחי אדמה הקלים והטעימים בעולם ! -אפויים במלח

תפוחי אדמה אפויים במלח
:בחודש אוקטובר 2004 פורסמה במגזין גורמה האמריקאי כתבה על מלח. הכתבה שכותרתה
the last touch
כללה מתכונים מלוחים ומתוקים העושים שימוש במלח גס/עדין/אטלנטי. כפתיח מעורר התאבון לכתבה צולם תפוח אדמה אחד מונח על משטח עץ עבה
תפוח האדמה היה חתוך ברישול, בתוכו הרך נמסה למחצה חמאה, על קליפתו החומה היתה שכבת מלח ..גם מסביב
הצילום, פשטות ההכנה והסקרנות מהרעיון הריצו אותי למטבח. ההכנה עורכת 5 דקות, זמן האפייה (אפיתי בטוסטר אובן) עורכת כשעה. התוצאה מרשימה וטעם תפוחי האדמה נפלא. המתכון עשה שימוש בתפוחי אדמה גדולים, 4 במספר שכל אחד שוקל כ- 220 גרם. השתמשתי ב- 5 תפוחי אדמה קטנים יחסית כי זה מה שהיה בבית מכאן שכמות החלבון והמלח הגס תספיק ל- 2 תפודים נוספים לפחות. בדיעבד מתברר שעשיתי שימוש במלח גס ולא 'קושר סלט' כפי שמומלץ במתכון והיה מלח דק יותר. ניתן לחרוץ את תפוחי האדמה בסיום האפייה ולשים בתוכם מיד חמאה. התוך הרך 'מתפרק' מהר מהקליפה ותפוח האדמה אינו 'סופג' את כל המלח שסביב


תפוחי אדמה אפויים במלח
:החומרים
ארבעה תפוחי אדמה רחוצים, להשאירם בקליפה, במשקל כ-220 גרם כל אחד, או כמות גדולה של תפודים קטנים יותר
חלבון מביצה גדולה מוקצף קלות עם מזלג, לא מוקצף לקצף
חצי כוס מלח גס

:אופן ההכנה
.לחמם תנור/טוסטר אובן לחום גבוה - 220 מעלות
.לדקור כל תפוח אדמה סביב בכמה דקירות מזלג
.לטבול כל תפוח אדמה בחלבון ואח"כ לצפות את כולו במלח
להניח את התפודים על תבנית (אפשרי מרופדת בנייר כסף). לאפות בתנור החם כשעה או עד שרך לבדוק עם מזלג
.להגיש חם עם חמאה


צילומים נוספים מהמעדן הזה : כאן
 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

No comments:

assets Creative Commons License