השבוע בעת חיפוש אחר מתנת יום הולדת מוצלחת במיוחד (מצאתי) נמצאו באחת מרשתות השיווק קופסאות ותבניות של חברת פיירקס ובמחיר מצוין . הרווחתי גם כן מתנה שרכשתי לעצמי : תבנית אובלית מהסדרה הקלאסית ובגודל 30 ס"מ על 21 ס"מ. התבנית התאימה למאפה הגראטן תפוחי אדמה עם השמנת האחרון . יופי של תבנית ובמיוחד שאינה כבדה ותוכל לשמש למגוון מאפים
הוחלט להפתיע את החבר'ה בגראטן תפוחי אדמה בחלב ושמנת כי זה קל הכנה, יפה למראה ואהוב ע"י כולם (וגם טוב לאחר חימום למחרת) . בחרתי במתכון של הקורדון בלה ,'ספר הירקות' מסדרת הספרים לבשלן הביתי .כדאי לרכוש את הספרונים במידה וידכם משגת אותם בשפת המקור -אנגלית הם מדוייקים, מתכונים להצלחה ממש ומחירם זול
הכנתי כמות וחצי מהמאפה המומלץ בספר המכיל תפוחי אדמה, חלב, שמנת מתוקה ומעט תיבול. בטעות שמתי כמות גדולה יותר ב 50 מ"ל מהשמנת המתוקה . את הדבר גיליתי היום ... לאחר חוות דעת של כל הסועדים על שלוחותיהם שהמאפה נהדר . כמות אחת ולא כמות וחצי מהמאפה (500 תפודים,500 מ"ל חלב ו- 100 מ"ל שמנת מתוקה ) תתאים לתבנית קטנה יותר בגודל 20 ס"מ על 16 ס"מ
גראטן תפוחי אדמה - Gratin dauphinois
:החומרים
לתבנית אובלית 20 על 30 ס"מ
שבע מאות וחמישים= 750 גרם תפוחי אדמה קלופים
שבע מאות וחמישים = 750 מ"ל חלב
אגוז מוסקט טחון
מאתיים = 200 מ"ל שמנת מתוקה (38%) – צריך היה להיות 150מ"ל שמתי בטעות 200 מ"ל וזה מוצלח
שתי = 2 שיני שום קצוצות דק
מלח
מעט פלפל שחור גרוס- לא חובה
200 גרם גבינה שוויצרית מגוררת , שמתי רק 100 גרם גבינת מוצרלה (ואל תגלו לאף אחד, בערב רכשתי גבינה שוויצרית לפעם הבאה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 170 מעלות
לפרוס את תפוחי האדמה דק, לשים בסיר בינוני, לכסות בחלב. לתבל במלח, פלפל ומעט מוסקט
.להביא לרתיחה על להבה בינונית
.להמשיך לבשל על להבה נמוכה עד שהתפודים רכים אבל לא רכים מדי וצורתם נשמרת
.למרוח תבנית (פיירקס או תבנית דומה) בחמאה
.לסדר בתוך התבנית את התפודים המסוננים מהחלב (להוציאם עם כף מחוררת מהסיר) בשכבות נאות
.לחמם לרתיחה עדינה את החלב הנותר בסיר ולבשל במשך מספר דקות
.להוסיף את השמנת המתוקה והשום ולהרתיח דקות ספורות . לתקן תיבול
.לצקת את תכולת הסיר על שכבות תפוחי האדמה
.לפזר מעל גבינה (100-200 גרם
No comments:
Post a Comment