29/08/2011

*מתכון למרק גספצ'ו - הכי טעים בעולם-

~~~~!מרק גספצ'ו הכי טעים בעולם~~~
מרק הגספצ'ו הזה כה טעים שקשה להפסיק לאכול אותו. תשכחו מכול המרקים הקרים שהכרתם עד היום ורוצו להכין את מרק העגבניות הקרמי והנפלא הזה. בקיץ שעבר התפרסם בניו יורק טיימס מאמר עם מתכון למרק גספצ'ו, ההמלצה לצד תמונת פודפורנו של המרק היתה להגיש את המנה לצד פריכיות עשויות מגבינת פיקורינו (צורף אופן ההכנה). שיניתי את המתכון בחלקו, המרק הוכן אתמול וקיבלתי מרק קר מופלא. המרק עשיר במרכיבים, טעמו ותיבולו מדוייק, צבעו וריחו נפלאים הם. האם צריך משהו נוסף לצד המרק ?.. חברה טובה וקצת מוזיקה... נעימה

המרק קל מאוד להכנה ובמידה ויש ברשותם את כל המרכיבים, הכנתו תערך דקות ספורות בלבד. כל המרכיבים מוכנסים לבלנדר ומעורבלים יחדיו. ניתן להגיש את המרק בקעריות יפות. אם תרצו להגיש את מנת הגספצ'ו שלכם מונחת על תחתית הנייר כמו שלי- לחצו כאן  והדפיסו לכם גם

המרק התחיל מארבע עגבניות שהובאו אתמול בערב הביתה לבקשתי. על מנת לקולפן בזריזות חרצתי אותן וכיסיתי במים רותחים למשך כשתי דקות. קל מאוד לקלף אותן כך

מרק גספצ'ו
כ- 4 מנות הגשה
:מרכיבים לפריכיות הגבינה
שש כפות גבינת פיקורינו רומנו מגורדות -אני שמתי גבבינת פרמזן מגוררת
:מרכיבים למרק
חצי קילו עגבניות קצוצות (במקור 450 גרם עגבניות ללא קילוף), קילפתי את העגבניות לאחר טבילה קצרה במים רותחים-לחרוץ בבסיס לפני כןן
כוס וחצי יוגורט = 360 מ"ל
רבע כוס שמן זית = 60 מ"ל
שניים עשר עלי בזילקום טרי קצוצים
שלוש שיני שום קצוצות גס, במקור 2
שלושה בצלים ירוקים החלק הלבן והירוק קצוצים גס (במקור רק 2) ,הוספתי חתיכת בצל סגול קצוץ
שתי קוביות קרח
כפית וחצי מלח גס
כפית וחצי חומץ יין אדום
אפשרי מעט פלפל שחור גרוס טרי, וויתרתי

:אופן ההכנה
:להכנת פריכיות הגבינה
(לשים במחבת מסוג טפלון 2 כפות מהגבינה המגורדת, לשטח דק (לא דק מדי
להפוך בזהירות כשהצד התחתון זהוב היטב. להזהיב את הצד השני. להמשיך באופן זה עם כל כמות הגבינה
(להניח לקרור. לשבור את הפריכיות לחתיכות (הן מתקשות

:הכנת המרק
בבלנדר לשים: עגבניות, יוגורט, שמן זית, בזיליקום, שום, בצל ירוק, קוביות קרח, מלח וחומץ
.לערבל הכול היטב עד קבלת מרק חלק
.לתקן תיבול לפי הצורך
.לצקת לקעריות ולקשט בפריכיות גבינה
.לזלף מעט שמן זית מלמעלה ולזלול


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

No comments:

assets Creative Commons License