חשבתי להכין ולפנק אותו בעוגת שוקולד עם סירופ שוקולד מבושל וחם, מתברר שרצונות לחוד ומעשים לחוד. אתמול מאוחר בלילה מצאתי על מדף ספרי הבישול תגלית נפלאה
פרסום מתכון לסלט הבצל והסומק של סמי תמימי (פורסם לפני עשור בדיוק, עוד טרם קמה רשת המסעדות שלו ושל יותם אוטולנגי). מזל שהיו איתי כל המרכיבים ... דקות לפני שקיעה בשינה מתוקה וחלומות פז ..תחת הפוך החם נכנסתי למטבח להכין את הסלט הזה. פרוסת הלחם האחרונה שימשה יחד עם גבינה לבנה 5% שפן הנסיונות
:והתוצאה
.קשה מאוד להפסיק לאכול את הסלט בצל סומק הזה
הסלט מעט חמצמץ בזכות הסומק והלימון, איננו חריף, פותח תיאבון ובן לוויה נפלא לכל תבשיל בשרי, כריך ובכלל
סלט הבצל והסומק נאכל מטורקיה ועד מצרים. הסלט מעטר פרוסת לחם שמעליה בשר (או עוף) שנעשה על האש. בטורקיה נהוג לתבל את הסלט רק בסומק. המצרים מוסיפים לו גם מיץ לימון. בסוריה, לבנון וישראל נהוג לאכול את סלט הבצל עם כל המרכיבים גם יחד. סמי תמימי מציע להשרות את פרוסות הבצל במים רותחים לפני הוספת יתר המרכיבים
באופן כזה הבצל יתרכך וגם יאבד מעט חריפות. חשוב לייבש את הבצל לפני הוספת התיבול
סלט בצל בסומק
ארבע מנות
:החומרים
שני בצלים, לקלוף ולפרוס דק
שתי כפות פטרוזיליה קצוצה גס
שתי כפות תבלין סומק
כף מיץ לימון
כף שמן זית
מלח גס, מלח אטלנטי או לבחירתכם
פלפל שחור טחון טרי - ויתרתי
:אופן ההכנה
.שימו את פרוסות הבצל בקערה בינונית חסינת חום. צקו מעל 2 כוסות מים רותחים
.הניחו למשך 5 דקות. סננו את הבצל מהמים
.הניחו על מגבת נייר ולייבש, עטפו במגבת נייר לדקה- שתיים
.העבירו את הבצל לקערה, הוסיפו את כל יתר המרכיבים, ערבבו והגישו
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי
No comments:
Post a Comment