.עוגות שוקולד פאדג' צרפתיות כה מוצלחות, מתברר שלעיתים לא צריך לעבוד קשה בשביל ללקק את האצבעות...זמן קצר לאחר מכן. קערה אחת, קלחת אחת, חומרים זמינים ויש עוגות קטנות, כמו קאפקייקס, אפויות במידה, רכות עם תוך קצת נוזלי -זה מעדן
:המתכון התפרסם לראשונה ברשת בשנת 2008 בספר
The Splendid Table's HowTo eat Supper
הספר נכתב על ידי לין רוזטו ,כותבת מוכשרת שכוללת בכול מתכון טיפים מועילים לצד הוראות הכנה מפורטות. כל מתכון שלה הוא הצלחה
הספר נכתב על ידי לין רוזטו ,כותבת מוכשרת שכוללת בכול מתכון טיפים מועילים לצד הוראות הכנה מפורטות. כל מתכון שלה הוא הצלחה
:ערכתי במתכון שינויים מעטים כגון
.השמטת הקינמון. אתם יכולים להוסיף כפית קינמון טחון לתערובת העוגות בזמן הוספת תמצית הוניל
.אפיתי 7 עוגות קטנות ולא שש
ההמלצה היא להשתמש בשוקולד בעל אחוז מוצקי קקאו גבוה, לא 85 אחוז מוצקי קקאו ..לא יתאים כאן במתכון המקורי הומלץ להשתמש בשוקולד 70% מוצקי קקאו, החלפתי לשוקולד מריר 60% לטעמנו, זה הספיק
השמטתי תוספת של 45 גרם שוקולד נוספת להמסת השוקולד, הכוונה לשוקולד הדומה יותר לשוקולד חלב, פחות מריר
את השוקולד ניתן להמס על סיר כפול או על הלהבה (וגם במיקרוגל למי שמשתמש) המסתי את השוקולד והחמאה בקלחת ועל להבה נמוכה עד כמעט להמסה. יש לערבב כל הזמן ולכבות רגע לפני שהכול נמס. ערבבו עוד קצת, כעת הכול נמס וקרמי. לצנן מעט
השמטתי תוספת של 45 גרם שוקולד נוספת להמסת השוקולד, הכוונה לשוקולד הדומה יותר לשוקולד חלב, פחות מריר
את השוקולד ניתן להמס על סיר כפול או על הלהבה (וגם במיקרוגל למי שמשתמש) המסתי את השוקולד והחמאה בקלחת ועל להבה נמוכה עד כמעט להמסה. יש לערבב כל הזמן ולכבות רגע לפני שהכול נמס. ערבבו עוד קצת, כעת הכול נמס וקרמי. לצנן מעט
בצילום : תערובת העוגות מוכנה לפני האפיה
.העוגות הקטנות מכילות מעט מאוד קמח, אל תוסיפו קמח נוסף, הן צריכות להיות קלילות
.יש להכין את הבלילה שאיננה כוללת אבקת אפיה, אך כן תופחת יפה בזמן האפייה ולאפות מיד
.אפשרי להכפיל כמויות, במקרה זה השתמשו ב 5 ביצים
.ההמלצה היא להשתמש בתבניות קטנות - אישיות וכהות על מנת לקצר את זמן האפייה
השתמשתי בעטרות נייר כפולות (על מנת ליצב אותן) שהונחו בתוך תבנית שקעים מתכתית (תבנית תוצרת פרסטיז' האנגלית, ותיקה מאוד במטבחנו). התבנית הונחה על משטח אפייה, זה לא חובה
מלאו את התבניות עד שלושת רבעי מתכולתן. העוגות יתפחו במהלך האפיה וימלאו יפה את בתבנית /עטרת הנייר
מלאו את התבניות עד שלושת רבעי מתכולתן. העוגות יתפחו במהלך האפיה וימלאו יפה את בתבנית /עטרת הנייר
כאן בצילום, עטרות הנייר עדיין לא מלאות לגמרי. כמות של כ 2.5 כפות (אכילה) תתאים
העוגות נאפות פרק זמן קצר יחסית על מנת להשארן רכות ומעט נוזליות בפנים. זמן האפייה ישתנה בהתאם לסוג גודל וצבע התבניות. 18 דקות אפייה הספיקו אצלי. (מינימום זמן אפיה יהיה 16 דקות. תבנית מבריקה תדרוש זמן אפיה נוסף) יש לבדוק את העוגות עם קיסם ארוך או קצה של סכין דק וחד. מעט מאוד מתערובת העוגה הסמיכה צריכה להשאר על הסכין. במידה והעוגות עדיין נוזליות מאוד, אפו אותן 2 עד 3 דקות נוספות
.הקרום העליון של העוגות צריך להיות אפוי ופריך. לחצו על העוגה הקטנה עם האצבע ובדקו
.הקרום העליון של העוגות צריך להיות אפוי ופריך. לחצו על העוגה הקטנה עם האצבע ובדקו
בצילום: העוגות באמצע האפייה
.ניתן לאפות עוגה אחת גדולה יותר ולא עוגות אישיות
הכמות תספיק לעוגה אחת עגולה בקוטר 22 ס"מ. זמן האפייה ישתנה בהתאם ויארך כ 33 דקות. חשוב לרפד את התבנית בנייר אפייה
המתכון קל להכנה עד מאוד. אין הקצפה, אין מרכיבים רבים ושימוש במינימום כלים. יש לטרוף את כל החומרים במטרפה ידנית
מיני עוגות שוקולד פאדג' צרפתיות
הכמות : 7 יחידות
:החומרים
מאה ועשרים גרם שוקולד מריר 60 או 70 % מוצרי קקאו, לשבור לקוביות
שבעים וחמישה גרם חמאה
כפית וחצי תמצית וניל איכותית
שתי ביצים גדולות ועוד חלמון אחד גדול
חצי כוס סוכר לבן + 2 כפות סוכר
שמינית כפית מלח דק
שלוש כפות קמח לבן מנופה
שישים גרם שוקולד נוסף, שבור לחתיכות בגודל נגיסה
-
תבנית: 6-7 שקעים מרופדת בעטרות נייר כפולות
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום של 190 מעלות
.בקלחת לערבב 120 גרם קוביות שוקולד עם החמאה. לבשל על להבה נמוכה מאוד בערבוב להמסה
:(בקערה בינונית לטרוף עד שקרמי בעזרת מטרפה ידנית (לא חשמלית
.ביצים, חלמון, וניל, סוכר ומלח
.לנפות מעל את הקמח, לערבב קצרות עד הבלעתו בתוך התערובת
.להוסיף לקערה את תערובת השוקולד והחמאה, לערבב מעט לתערובת חלקה
.לערבב פנימה את חתיכות השוקולד השבורות
.למלא בתערובת את התבניות, 3/4 מגובהן
.לאפות בתנור החם 18 דקות, לבדוק אם העוגות מוכנות, הסבר למעלה
.להוציא את העוגות מהתנור. במידה ורוצים לאכול אותן חמות: המתינו 5-10 דקות
.המתינו 20 דקות לערך במידה ותרצו לאכול את העוגות בטמפרטורת החדר
:אחסון
.העוגות ישמרו מחוץ למקרר כיממה
.במקרר עד 5 ימים ובפריזר למשך שבועות אחדים
:ועוד משהו
סרטון הלחם שיריץ אותכם למטבח, כמה מקסים : כאן
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012
No comments:
Post a Comment