עוגות דניש : מאפה שמרים מדנמרק
מאפה כרוך מבצק שמרים בעל מתיקות עדינה, פריך וטעים. פריכות הבצק מתקבלת על ידי הכנת בצק שמרים שלתוכו מקופלת חמאה. הבצק קל להכנה וניתן לאפייה באותו היום ועל ידי כל אחד. לא נחוץ נסיון קודם
.מומלץ לאכול את המאפה טרי או מחומם לאחר הקפאה והפשרה
.מומלץ לאכול את המאפה טרי או מחומם לאחר הקפאה והפשרה
עוגות דניש : מאפה שמרים מדנמרק
הכמות: 20-25 יחידות
:החומרים לבצק
קורט סוכר
כוס חלב חמים (בטמפרטורה של 43 מעלות) = 250 מ"ל
ארבע וחצי כפיות שמרים יבשים= 14 גרם
ארבע כוסות קמח רגיל=560 גרם
חצי כפית מלח
מאתיים גרם חמאה
ביצה גדולה
--
מעט מים להברשת הבצק
:למלית
שלוש כפות סוכר חום כהה= 40 גרם
חצי כפית קינמון , או קצת יותר לפי הטעם
שליש כוס צימוקים כהים או בהירים= 50 גרם
--
תבנית גדולה של תנור סטנדרטי מרופדת בנייר אפייה
:הכנת הבצק
.בכלי/קערה בינונית לערבב את החלב החם עם קורט סוכר (רבע כפית) .לפזר מעל את השמרים ,לנער ולערבב להמסתם
.להתפיח למשך 5 דקות. לערבב קלות
.לנפות את הקמח לקערת מיקסר, לערבב לתוכו את המלח. ניתן ללוש את הבצק גם ידנית
.להמיס 50 גרם חמאה מכמות החמאה הכוללת. לצנן מעט
.לטרוף את הביצה והחמאה יחד ולהוסיף לתערובת השמרים המותססת
.לצקת את תערובת השמרים לתוך הקמח. ללוש את הכול יחד לבצק חלק
.ללוש את הבצק דקות ספורות. לכסות ולהניח לרבע שעה
:רידוד וקיפול החמאה
.לשטח את הבצק עם הידיים (לא נחוץ ללוש אותו) לרדד למלבן במידות : 35 ס"מ על 20 ס"מ
.לסמן עם סכין חלוקה של 3 חלקים.לאורך המלבן . לא לחתוך
.לפזר חצי כמות חמאה נותרת (75 גרם) בחתיכות קטנות על שני חלקי בצק העליונים
.לקפל את שליש הבצק התחתון על שליש הבצק המרכזי
.לקפל מעל את שליש הבצק העליון. להדק את הקצוות. לעטוף ולאחסן במקרר למשך רבע שעה
.לרדד את הבצק (להפוכו לכיוון השעון סיבוב אחד קודם) למלבן במידות: 35 ס"מ על 20 ס"מ
.לחזור על השלב הקודם עם פיזור יתרת כמות החמאה (75 גרם) והקיפול. לאחסן במקרר רבע שעה
.להפוך את הבצק פעם נוספת , לרדד לאותן המידות ולקפל- הפעם ללא תוספת חמאה
.לצנן את הבצק רבע שעה נוספת
:עיצוב ואפייה
.לחמם את תנור האפייה לחום גבוה 200 מעלות
.לרדד את הבצק למלבן במידות : 50 ס"מ על 35 ס"מ
.להבריש את הבצק עם מעט מי ברז
.לערבב בקערית את כל חומרי המלית ולפזרם על הבצק
.לגלגל את הבצק מהחלק הארוך עד לאמצע. גם את צידו השני של הבצק לגלגל עד האמצע
.שני הגלילים המחוברים יפגשו. ניתן לחלק לשניים את הגלילה הארוכה, לא חובה
.בעזרת סכין חדה לחתוך את הבצק לפרוסות ברוחב של מעט פחות מ - 2 ס"מ
.להניח את הפרוסות על תבנית האפייה במרחק קטן אחת מהשנייה
.לאפות בתנור החם במשך כעשר דקות
.להנמיך את חום התנור לחום בינוני - 180 מעלות ולהמשיך לאפות עד שהמאפה זהוב היטב במשך 10-15 דקות
-
הכמות: 20-25 יחידות
:החומרים לבצק
קורט סוכר
כוס חלב חמים (בטמפרטורה של 43 מעלות) = 250 מ"ל
ארבע וחצי כפיות שמרים יבשים= 14 גרם
ארבע כוסות קמח רגיל=560 גרם
חצי כפית מלח
מאתיים גרם חמאה
ביצה גדולה
--
מעט מים להברשת הבצק
:למלית
שלוש כפות סוכר חום כהה= 40 גרם
חצי כפית קינמון , או קצת יותר לפי הטעם
שליש כוס צימוקים כהים או בהירים= 50 גרם
--
תבנית גדולה של תנור סטנדרטי מרופדת בנייר אפייה
:הכנת הבצק
.בכלי/קערה בינונית לערבב את החלב החם עם קורט סוכר (רבע כפית) .לפזר מעל את השמרים ,לנער ולערבב להמסתם
.להתפיח למשך 5 דקות. לערבב קלות
.לנפות את הקמח לקערת מיקסר, לערבב לתוכו את המלח. ניתן ללוש את הבצק גם ידנית
.להמיס 50 גרם חמאה מכמות החמאה הכוללת. לצנן מעט
.לטרוף את הביצה והחמאה יחד ולהוסיף לתערובת השמרים המותססת
.לצקת את תערובת השמרים לתוך הקמח. ללוש את הכול יחד לבצק חלק
.ללוש את הבצק דקות ספורות. לכסות ולהניח לרבע שעה
:רידוד וקיפול החמאה
.לשטח את הבצק עם הידיים (לא נחוץ ללוש אותו) לרדד למלבן במידות : 35 ס"מ על 20 ס"מ
.לסמן עם סכין חלוקה של 3 חלקים.לאורך המלבן . לא לחתוך
.לפזר חצי כמות חמאה נותרת (75 גרם) בחתיכות קטנות על שני חלקי בצק העליונים
.לקפל את שליש הבצק התחתון על שליש הבצק המרכזי
.לקפל מעל את שליש הבצק העליון. להדק את הקצוות. לעטוף ולאחסן במקרר למשך רבע שעה
.לרדד את הבצק (להפוכו לכיוון השעון סיבוב אחד קודם) למלבן במידות: 35 ס"מ על 20 ס"מ
.לחזור על השלב הקודם עם פיזור יתרת כמות החמאה (75 גרם) והקיפול. לאחסן במקרר רבע שעה
.להפוך את הבצק פעם נוספת , לרדד לאותן המידות ולקפל- הפעם ללא תוספת חמאה
.לצנן את הבצק רבע שעה נוספת
:עיצוב ואפייה
.לחמם את תנור האפייה לחום גבוה 200 מעלות
.לרדד את הבצק למלבן במידות : 50 ס"מ על 35 ס"מ
.להבריש את הבצק עם מעט מי ברז
.לערבב בקערית את כל חומרי המלית ולפזרם על הבצק
.לגלגל את הבצק מהחלק הארוך עד לאמצע. גם את צידו השני של הבצק לגלגל עד האמצע
.שני הגלילים המחוברים יפגשו. ניתן לחלק לשניים את הגלילה הארוכה, לא חובה
.בעזרת סכין חדה לחתוך את הבצק לפרוסות ברוחב של מעט פחות מ - 2 ס"מ
.להניח את הפרוסות על תבנית האפייה במרחק קטן אחת מהשנייה
.לאפות בתנור החם במשך כעשר דקות
.להנמיך את חום התנור לחום בינוני - 180 מעלות ולהמשיך לאפות עד שהמאפה זהוב היטב במשך 10-15 דקות
-
No comments:
Post a Comment