להתפנק עם פנקוטה ברוטב תפוזים
היום ילדים.. נאכל (לצהריים) : פנקוטה
עם רוטב וקליפות תפוזים
עם רוטב וקליפות תפוזים
:הנה - הצלחת (כמעט) מוכנה
פנקוטה ברוטב תפוזים
מומלץ להכין כ- 3 שעות לפני ההגשה
הכמות : 4-6 מנות
:לפנקוטה
כוס חלב
כוס שמנת מתוקה
שליש כוס סוכר לבן
חצי מקל וניל חצוי לאורכו או חצי כפית תמצית וניל
שתי כפיות (6 גרם) אבקת ג'לטין טהור- להמסה: לפזר את האבקה בקערית שבתוכה 3 כפות מי ברז קרים
רוטב תפוזים: המתכון למטה
:אופן ההכנה
.בסיר/קלחת לחמם על להבה בינונית את החלב,שמנת מתוקה, סוכר ווניל
.לערבב להמסת הסוכר ולהביא לרתיחה מהירה
.להסיר מהלהבה. לערבב פנימה ג'לטין שהומס קודם במים
.(להניח לעשר דקות (להוציא את מקל הוניל
.לצקת לכלי הגשה אישיים (רמקינס)- למלא את הכלים מלוא תכולתם
.למניעת יצירת 'קרום' דקיק על פני הפנקוטה, מומלץ להצמיד ניילון נצמד לכל כלי הגשה אישי
. לצנן במקרר לפחות 3 שעות או עד לייצוב
:להגשה
.להוציא פנקוטה אחת על צלחת הגשה
לשם שחרור מהיר לטבול את הכלי למספר שניות במים חמים. להעביר סביב שולי הפנקוטה סכין חדה ואז להפוך
על צלחת ההגשה
.לסדר סביב הפנקוטה מרוטב התפוזים :הקליפות, פלחי התפוזים וגם רוטב נוזלי
כוס חלב
כוס שמנת מתוקה
שליש כוס סוכר לבן
חצי מקל וניל חצוי לאורכו או חצי כפית תמצית וניל
שתי כפיות (6 גרם) אבקת ג'לטין טהור- להמסה: לפזר את האבקה בקערית שבתוכה 3 כפות מי ברז קרים
רוטב תפוזים: המתכון למטה
:אופן ההכנה
.בסיר/קלחת לחמם על להבה בינונית את החלב,שמנת מתוקה, סוכר ווניל
.לערבב להמסת הסוכר ולהביא לרתיחה מהירה
.להסיר מהלהבה. לערבב פנימה ג'לטין שהומס קודם במים
.(להניח לעשר דקות (להוציא את מקל הוניל
.לצקת לכלי הגשה אישיים (רמקינס)- למלא את הכלים מלוא תכולתם
.למניעת יצירת 'קרום' דקיק על פני הפנקוטה, מומלץ להצמיד ניילון נצמד לכל כלי הגשה אישי
. לצנן במקרר לפחות 3 שעות או עד לייצוב
:להגשה
.להוציא פנקוטה אחת על צלחת הגשה
לשם שחרור מהיר לטבול את הכלי למספר שניות במים חמים. להעביר סביב שולי הפנקוטה סכין חדה ואז להפוך
על צלחת ההגשה
.לסדר סביב הפנקוטה מרוטב התפוזים :הקליפות, פלחי התפוזים וגם רוטב נוזלי
רוטב התפוזים
:החומרים
תפוז גדול או 2 תפוזים קטנים
כוס ושליש מים - אפשרי גם כוס וחצי, בתלות בכמות התפוזים
רבע עד שליש כוס סוכר לבן
שתי כפות ליקר תפוזים - לבחירתכם
:אופן ההכנה
.בעזרת סכין חדה להסיר את קליפת התפוז
.קל לעשות זאת על ידי עשיית מספר חריצים ארוכים לאורכו של התפוז, להסיר כל חלק בנפרד
.לחתוך את קליפת התפוזים לפסים דקים ולשים בסיר קטן
.את התפוז/ים להפריד לפלחים נאים ולהניחם בצד
.להוסיף לסיר עם קליפות התפוז את המים, סוכר והליקר
.להביא לרתיחה ולבשל כעשרים דקות או עד שהרוטב מסמיך מעט ומצטמצם
.לצנן את הרוטב משך כמחצית השעה. להוסיף את פלחי התפוזים לרוטב. לצנן עד להגשה
--
מפינת העצה של אימא-שלי, כן זה עובד
אימא, איך מנקים את האבן בקומקום ? (הוא, כבר 'איים' שהוא רוכש קומקום חשמלי חדש)- להרתיח מים (מלאתי חצי קומקום במי ברז) להוסיף כמות של לערך כף מלח לימון. להרתיח ולתת לזה לעמוד קצת. לשפוך ולאחר מכן להרתיח מים בקומקום ולשפוך אותם ,להרתיח ולשפוך את המים עד שנקי (פעמיים) . ניסיתי היום והקומקום התחדש והוא נקי. מלח לימון לרכישה בכל מרכול ליד התבלינים
--
אימא, איך מנקים טבעת מכסף שהשחירה ? לצחצח אותה עם מברשת שיניים ישנה עם משחת שיניים. ניסיתי היום, הטבעת כמו חדשה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי
No comments:
Post a Comment