31/01/2012

*קובץ 11 עוגיות אהובות- חלק 2

זוהי רשומת המשך לקובץ 12 מתכונים העוגיות הראשון. הרשומה הזו כוללת כעת 11 ואולי עוד תתעדכן. מתכוני עוגיות שהוכנו במטבחנו לפני שנים ולא פורסמו כאן.[הצילומים גם הם מפעם]. זה טעים
עוגיות החמאה הללו הוכנו במטבחנו אין ספור פעמים. בכל פעם נחתכו במגוון צורות אחרות עם כל חותכן שיש. לפני שנים מצאתי קופסא של עוגיות ועליה מדבקה עם הצילום שלנו שהוכנה ונמסרה לילדי גן אחד בחדרה. העוגיות אכן משחק ילדים, טעימות
 


עוגיות חמאה
:החומרים
מאה עשרים וחמישה גרם חמאה רכה
כוס סוכר
ביצה גדולה
כפית אבקת אפיה
כוס ושלושת רבעי קמח רגיל=250 גרם 
כף חלב
חצי כפית תמצית וניל
:ההכנה
.לערבב חמאה וסוכר.לטרוף פנימה ביצה
.להוסיף יתר החומרים וללוש לבצק חלק
.אפשר להכין את הבצק במיקסר
.לצנן את הבצק במקרר שעתיים לפחות
.לרדד את הבצק (לא דק מאוד).לחתוך לכל צורה רצויה בעזרת חותכני עוגיות או כוס
.לאפות את העוגיות משך כ 10 דקות בחום בינוני 180
.לשמור בכלי אטום

לעוגיות הללו אנו קוראים "העוגיות של אבא". אבא נהג להכין אותן בכל עת שהתחשק לו לנשנש משהו טעים. הוא נהג לגלגל את העוגיות לכדורים ולהניחן בתבנית. אימא היתה אחראית על קליית השומשום.. והאפייה. העוגיות ישמרו גם מספר שבועות בצינצנת נאה. המתכון מומלץ
עוגיות שומשום קלוי
הכמות: 40 עוגיות
:החומרים
כוס שומשום
שתי כוסות קמח רגיל= 280 גרם
שלושת רבעי כוס סוכר לבן = 150 גרם
מאה ועשרים גרם חמאה רכה
שתי כפות מים
כפית אבקת אפיה
חצי כפית תמצית וניל
רבע כפית מלח
ביצה גדולה 
:ההכנה
.לקלות את השומשום עד שזהוב במחבת,לא משומנת על להבה נמוכה, בבחישה. לצנן
.בקערה גדולה, לשים את הקמח, ולהוסיף את כל יתר המרכיבים, מלבד השומשום
.לערבב היטב,ידנית או במיקסר
.בבחישה עם כף עץ להוסיף 1/2 כוס שומשום קלוי
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות 
.בעזרת כפית ליטול פיסות מהבצק, לגלגל לאובלים קטנים
.לגלגל כל עוגיה ביתרת השומשום
.להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרחקים אחד מהשני
.לאפות את העוגיות 20-25 דקות או עד שבצבע זהוב כהה
.לצנן, לאחסן בכלי אטום

עוגיות ב- 2 דקות

הכמות: 22 עוגיות
הכמות תספיק לתבנית אחת גדולה של התנור
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום גבוה 200
להקציף 2 חלבונים (בטמפ' החדר). כשמתחיל להיווצר קצף להוסיף :125 גרם סוכר. להמשיך להקציף לקצף נוקשה
להעביר את הקצף לקערה גדולה להוסיף פנימה :2 חלמונים טרופים. להוסיף 225 גרם קמח מנופה ומעורב בכפית וחצי אבקת אפיה. לערבב בתנועות קיפול ליצירת בצק
.ליטול כפיות מהבצק, לגלגל במעט קמח, להניח בתבנית אפיה ולאפות כ -15 דקות בתנור החם
. ניתן לשים בצד 2 או 3 כפות מהקמח של העיסה לשם גילגול כדורי הבצק
.ניתן להוסיף לבצק קליפת תפוז מגוררת, גרגרי וניל
.המתכון מבוסס על ספר קולינריה החדש














.עוגיות השומשום הללו מתוקות מאוד. לטעמנו , ניתן להפחית מכמות הסוכר
.עוגיות מהירות הכנה ומפתיעות
.העוגיות פריכות טעימות ובגודל של מטבע פני
עוגיות שומשום – SESAME PENNIES
מתכון על פי ספר הקינוחים של מיידה היטר
הכמות: 36 עוגיות
:החומרים
חצי כוס שומשום קלוי קלות במחבת וצונן
שלושים גרם חמאה
כוס סוכר דמררה
שני חלמונים מביצים גדולות
שתי כפיות תמצית וניל
חצי כפית מלח
רבע כוס קמח + 2 כפות קמח רגיל
--
תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם לחום בינוני 180 מעלות
.להמיס חמאה
.לצקת החמאה לקערה, לערבב פנימה לפי הסדר:סוכר חום,חלמונים,וניל ומלח
.לערבב פנימה שומשום קלוי וקמח
.ליצור 36 כדורים שווים בגודלם
.להניח את העוגיות בתבנית אפיה (2 תבניות סה"כ) במרווחים ,העוגיה משתטחת
.לאפות כ- 12 דקות, עד שהשוליים והמרכז זהובים
.להשאיר בתבנית דקה . להוציא בעדינות, ולצנן


עוגיות שוקולד עם דובדבן מסוכר
Chocolate-Covered Cherry Cookies
.כאן [קישור] למתכון המקורי וגם מקור הצילום הקטן
:הערות
.העוגיות יפיפיות
.מומלץ להקפיד על שימוש בדובדבן מסוכר, איכותי ועסיסי
.נחוץ לכם תרגום למתכון? כתבו לי



עוגיות מכונה
את מתכון העוגיות הללו שהוכן מזמן מצאתי ברשת .לצערי לא רשום אצלי מהיכן.מלחתחילה חילקתי את הכמויות לחצי, ושקלתי את הקמח למען נדע
יתכן שבמקורן הוכנו העוגיות עם מכונת בשר .אני הכנתי אותן עם מזרק עוגיות שוודי שסבתי החיפאית ז"ל קנתה לי לפני שנים
.העוגיות פריכות קלות להכנה וטעימות

עוגיות מכונה מרוקאיות
:המרכיבים
ארבע מאות גרם קמח רגיל
שתי כפיות אבקת אפיה
חצי כוס קוקוס
רבע כוס שומשום
מאתיים גרם חמאה רכה
שתי ביצים גדולות
כוס סוכר
:אופן ההכנה
:ערבבתי את כל החומרים ידנית (אפשר במיקסר). שמתי חתיכות במזרק העוגיות, יצרתי פסים ארוכים כאלו

.לאפות בחום בינוני גבוה 190 מעלות במשך כ- 12 דקות
.התקבלו כ- 2 וחצי תבניות תנור גדולות










עוגיות מתובלות פריכות
.העוגיות דקיקות ופריכות בעלות גוון חום בהיר
..אל תבהלו מרשימת התבלינים הארוכה
הכמות: 60-55 עוגיות
:החומרים
מאה גרם חמאה
שליש כוס סוכר חום
שישית כוס סירופ תירס בהיר
שליש כוס דבש או סירופ מייפל
כפית רום
קליפת לימון מגוררת
שתיים ורבע כוסות קמח לערך
חצי כפית מלח
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כפית זנגויל
רבע כפית ציפורן
חצי כפית קינמון
:אופן ההכנה
.להקציף חמאה וסוכר
.להוסיף:סירופ תירס,דבש, גרידת לימון ורום.לערבב היטב
.להוסיף קמח מעורב בתבלינים, יתקבל בצק רך
.לקרר את הבצק במקרר עד שמוצק ומוכן לרידוד
.לחמם תנור לחום בינוני – 180
.לרדד את הבצק על משטח מקומח היטב לעלה דק מאוד (פחות מ – 3 מ"מ) לחתוך צורות רצויות
.להעביר לתבנית אפייה
.לאפות 8-10 דקות או עד שהעוגיות תופחות מעט ומקבלות גוון חום בהיר

עוגיות קוקוס
.עוגיות הילדות .מתכון ממחברת המתכונים של אמא. העוגיות -חיתוכיות קשות ונשמרות זמן רב
:החומרים
ארבע ביצים
שתי כוסות סוכר
שתיים וחצי כוסות קמח רגיל
קורט מלח
מאה גרם קוקוס טחון
כפית תמצית וניל
--
תבנית מלבנית בגודל לערך 22 על 33 ס"מ או 20 על 30

:לציפוי
רבע כוס אבקת סוכר
כף מים
:אופן ההכנה
.מקציפים את הביצים והסוכר עד שקרמי
.להוסיף קמח ומלח
.להוסיף קוקוס ווניל
.לצקת לתבנית אפייה גדולה ולשטח
.לאפות בחום בינוני  כ- 20 דקות עד שמזהיב
:ציפוי
.לערבב סוכר ומים . לצפות את העוגה
.לצנן ולחתוך לריבועים/מלבנים בגודל הרצוי

סהרוני אגוזים
עוד מתכון ממחברת המתכונים של אמא
:החומרים
חבילה קטנה (350 גרם) קמח תופח
מאתיים גרם חמאה
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
מאה גרם אגוזים טחונים
סוכר וניל
מעט קוניאק
:אופן ההכנה
.להכין בצק מכל המרכיבים .להוסיף 3-4 כפות קוניאק לפי הצורך
.ליצור ביד סהרונים קטנים ולאפות עד שמוכן

עוגיות שומשום
מתברר שאוהבים אצלנו שומשום וגם קוקוס ..מתקבלות כ- 2 תבניות תנור. 60 עוגיות
:החומרים
ארבע כוסות קמח
כוס סוכר לבן
כף אבקת אפיה
רבע כפית מלח
מאתיים ארבעים גרם חמאה
שתי ביצים גדולות
כפית תמצית וניל
חצי כוס חלב

לציפוי: כ- 3/4-1/2 כוס שומשום

:אופן ההכנה
הבצק ניתן להכנה מהירה במיקסר, אפשרי גם ידנית
.לחמם תנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות
.לערבב יחד: קמח,סוכר,אבקת אפיה ומלח
.לחתוך פנימה חמאה קרה החתוכה בחתיכות קטנות מאוד.לערבב
.להוסיף ביצים טרופות קל ווניל.לערבב
.להוסיף חלב כף אחר כף. לערבב לאחר כל הוספה
.לאחד לבצק
.ליטול פיסות בצק (בערך כפית גדושה) ליצור צורת 'אצבעות' באורך 5-4 ס"מ, עובי אצבע. לשטח מעט כל אצבע
.לגלגל כל אצבע בשומשום מכל הצדדים
.להניח בתבנית במרחקים
.לאפות עד שזהוב במשך 20-15 דקות

עוגיות קצף-שוקולד-אגוז
הכמות : כ 30 עוגיות
העוגיות קלות הכנה וטעימות . ינצלו גם החלבונים עודפים
:החומרים
שני חלבונים של ביצה מס' 1 בטמפ' החדר
שמינית כפית אבקת קרם אוף טרטר
שלושת רבעי כוס סוכר לבן= 150 גרם
שמינית כפית מלח
כוס שוקולד צ'יפס = 170-150 גרם
חצי כוס אגוזים קצוצים
חצי כפית תמצית וניל

:אופן ההכנה
.להפעיל את התנור עם טורבו על חום נמוך 120 מעלות
.להקציף חלבונים עם אבקת הקרם אוף הטרטרבמהירות גבוה עד ליצירת קצף רך
.להוסיף את הסוכר,כף אחר כף . להקציף עד קבלת קצף נוקשה ומבריק
.לטרוף פנימה מלח
.לקפל ידנית לקצף שוקולד צ'יפס,אגוזים ווניל
.לנטף כפיות מהתערובת על נייר אפייה במרחקים של 2 ס"מ זו מזו
.לאפות ב 120 מעלות (עם הטורבו) 30 דקות או עד שהעוגיות זהובות ופריכות
.לצנן ולאחסן
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 

No comments:

assets Creative Commons License