~~~~כוסות שוקולד למילוי~~~~~
והפעם מפינת המתכון הזריז: כוסות שוקולד
.הן דקיקות, עדינות ויפיפות. ניתן להכינן גבוהות או נמוכות. הן יקבלו באהבה כל מלית שתכינו
.הכוסיות מוכנות תוך דקות ספורות וישמרו במקרר עד וגם לאחר שתמלאו אותן
קל מאוד להכין בבית כוסיות שוקולד מרשימות. כל שצריך זה שוקולד לפחות 60% מוצקי קקאו ומעט חמאה
?ומה עוד נחוץ
סיר כפול עם מים חמים
עטרות סיליקון
כף מדידה
מברשת להברשה- רצוי עם ראש משיער ולא פלסיק או סיליקון
סכין קטנה וחדה, לא משוננת
:ככה מכינים
הכמות : 8-10 יחידות בתלות בגובהן
כף מדידה
מברשת להברשה- רצוי עם ראש משיער ולא פלסיק או סיליקון
סכין קטנה וחדה, לא משוננת
:ככה מכינים
הכמות : 8-10 יחידות בתלות בגובהן
:בסיר כפול על מים חמים מאוד ממיסים בבחישה
.מאה ועשרים גרם שוקולד 60% מוצקי קקאו לפחות יחד עם 15 גרם חמאה קרה
.מכינים משטח (תבנית שטוחה) ריבועית וגם 10 עטרות עשויות סיליקון
.משאירים את השוקולד בתוך הסיר הכפול. בעזרת כף רגילה ממלאים כף מדידה מלאה בשוקולד נוזלי
מעבירים את השוקולד לתוך עטרת סיליקון ראשונה. בעזרת המברשת הקטנה מורחים את השוקולד על התחתית והדפנות
.ניתן למרוח את השוקולד עד מחצית או מלא הגובה של העטרת
מעבים את שכבת השוקולד על ידי מריחה נוספת (מתוך השוקולד שבעטרת). מניחים את עטרת הנייר על משטח ומכניסים לפריזר
.ממשיכים למלא את יתר עטרות הסיליקון ומאחסנים את כולן בפריזר למשך 15 דקות
.מוציאים מהפריזר עטרת ראשונה. מעבירים את הסכין בעדינות סביב השוליים הפנימיים של העטרת
.מקפלים את שולי עטרת הסיליקון החוצה והופכים בזהירות את כוסית השוקולד על היד
.מעבירים לקופסא ומאחסנים במקרר
הצעה למילוי: מוס שוקולד לבן, טעים יותר למחרת
בצילום: העטרת הראשונה שיצאה מהפריזר, לא מושלמת אבל טעימה
בצילום: העטרת הראשונה שיצאה מהפריזר, לא מושלמת אבל טעימה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012
3 comments:
http://www.bakerella.com/pudding-cups/
עוד רעיון שמתגלגל ברשת.
נראה הרבה פחות מלכלך ממה שבאמת
(אני רק משערת)
הקישור מדליק ! אגב, כלל לא מלכלך וכייפי מאוד לבצוע. אני הולכת להמשיך לשחק עם זה
ואת?
אני, אשמח לטעום... :-)
Post a Comment