דבש . דבש
השבוע נמצאו בחנות כלים חד פעמיים תבניות מיני יפות וצבעוניות עשויות קרטון. התלהבתי מצורתן וצבען של התבניות ורכשתי מספר יחידות. בבית מדדתי: אורך התבנית 18 ס"מ ורוחבה 7 ס"מ. עלות כל תבנית 80 א"ג. תכולת כל תבנית 500 מ"ל. אין צורך לשמן את התבניות לפני האפייה והעוגה הצוננת מחליקה מהתבנית בקלות. הכנתי את עוגת הדבש הקבועה, חילקתי את תערובת העוגה ל-3 התבניות המיני. זמן האפייה התקצר ל-45 דקות. בתבנית כיכר אחת אפו עשר דקות נוספות. בהמשך הפוסט מתכון לעוגת הדבש הטובה והקלה להכנה (הכול מתערבב בקערה אחת). הגישו עוגות מיני דבש כמתנה לראש השנה/לחגים, עיטפו כל עוגה בתבנית בנייר צלופן וקשרו סרט יפה. שהשנה תהיה רק דבש
השבוע נמצאו בחנות כלים חד פעמיים תבניות מיני יפות וצבעוניות עשויות קרטון. התלהבתי מצורתן וצבען של התבניות ורכשתי מספר יחידות. בבית מדדתי: אורך התבנית 18 ס"מ ורוחבה 7 ס"מ. עלות כל תבנית 80 א"ג. תכולת כל תבנית 500 מ"ל. אין צורך לשמן את התבניות לפני האפייה והעוגה הצוננת מחליקה מהתבנית בקלות. הכנתי את עוגת הדבש הקבועה, חילקתי את תערובת העוגה ל-3 התבניות המיני. זמן האפייה התקצר ל-45 דקות. בתבנית כיכר אחת אפו עשר דקות נוספות. בהמשך הפוסט מתכון לעוגת הדבש הטובה והקלה להכנה (הכול מתערבב בקערה אחת). הגישו עוגות מיני דבש כמתנה לראש השנה/לחגים, עיטפו כל עוגה בתבנית בנייר צלופן וקשרו סרט יפה. שהשנה תהיה רק דבש
.לאפייה אחידה וטובה, מומלץ להניח את תבניות הקרטון על משטח אפיה (תבנית ללא שוליים) עבה
:הכנת עוגות מיני דבש
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
:בקערה גדולה לערבב
מאתיים ושישים גרם קמח לבן רגיל
שתי כפיות אבקת אפיה
שליש כפית סודה לשתייה
רבע כפית מלח דק
שתי כפיות קינמון טחון
רבע כפית ציפורן טחונה
-
:ליצור גומה במרכז הקערה ולהוסיף
חצי כוס שמן קנולה
חצי כוס דבש (120 מ"ל ) למדוד בכוס של השמן וכך הדבש יחליק מכוס המדידה
שלושת רבעי כוס סוכר לבן =150 גרם
רבע כוס סוכר חום כהה
שתי ביצים גדולות
מעט תמצית וניל
חצי כוס תה חמים בטעם אהוב-הפעם שמתי תה אדום (מיובא) בטעם פירות יער
רבע כוס+ 1/8 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי = 90 מ"ל ,אפשרי להחליף את המיץ בויסקי
[הוספתי גם גרידת תפוז שלם. אפשרי להוסיף מיץ תפוזים מתרכיז קפוא וטהור]
[הוספתי גם גרידת תפוז שלם. אפשרי להוסיף מיץ תפוזים מתרכיז קפוא וטהור]
.לערבב את כל החומרים יחד
.לצקת לתבניות האפיה הקטנות או תבנית גדולה יותר (אורך 23 ס"מ ) משומנת/מרופדת בנייר אפייה
.לאפות 45-55 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש
.לצנן את העוגה/עוגות לפני הוצאה מהתבנית
.העוגות ישמרו ימים אחדים בחוץ וטעמן אף ישביח
.טיפ: פזרו מעט שקדים פרוסים או מעט אגוזי מלך קצוצים על כל עוגה לפני האפייה
.העוגות ישמרו ימים אחדים בחוץ וטעמן אף ישביח
.טיפ: פזרו מעט שקדים פרוסים או מעט אגוזי מלך קצוצים על כל עוגה לפני האפייה
4 comments:
איזה יפות !איפה בדיוק מצאת אותם?
מצאתי היום תבניות כאלה בשוק הכרמל:)
רעיון נחמד מאוד.המתכון מוכר וחביב.
תודה
(א)
אני קניתי ירוקות כאלה אצל "סער" בגן שמואל, העוגות יצאו ממש חמודות ואפויות למשעי!
Post a Comment