! פלפלצ'ומה -רוטב שום ופפריקה נוסח שרי אנסקי- זה להיט
כשעושים סדר זורקים לא מעט וגם מוצאים מציאות. בימי החג האחרונים המתין לי הר של חוברות מתכונים ישנות: לסדר, לנגב אבק ולמיין .. באחת מחוברות 'גורמה' הישנות של פעם, נמצאה כתבה עם מתכון לפלפלצ'ומה של שרי אנסקי. הערב, נגשתי להכין
אתם זוכרים נכון, לפני שבועיים וקצת הכנתי גם כן פלפלצ'ומה -על פי גיל חובב. לטעמי זו של היום 'משוכללת' יותר
.קילוף השום הלך בקלי קלות, שיני השום היו גדולות ממש. חציתי כל שן שום והסרתי את הקליפה
.קילוף השום הלך בקלי קלות, שיני השום היו גדולות ממש. חציתי כל שן שום והסרתי את הקליפה
!שיניתי מעט את המתכון והוספתי פחות שמן מהכתוב. יצא מצויין. טעמתי עם כפית וחזרתי לכתוב.. הכול בסדר איתי
:זיכרו
Don't Give Up
.השיר .. למטה בפוסט
:זיכרו
Don't Give Up
.השיר .. למטה בפוסט
פלפלצ'ומה- רוטב שום ופפריקה
מתכון ע"פ שרי אנסקי , פורסם במגזין 'גורמה' ישן
:החומרים
ראש שום
שתי כפיות מלח גס- שמתי כפית וחצי
שתיים עד 4 כפות פפריקה חריפה - שמתי 2 כפות
כפית מיץ לימון או חומץ טבעי - שמתי כפית חומץ בן יין לבן
חצי כוס עד שלושת רבעי כוס שמן תירס או חמניות - שמתי רבע כוס (60 מ"ל) שמן זית איטלקי
:ההכנה
.מקלפים וכותשים את שיני השום בקערה, עם המלח
.מוסיפים פפריקה ומיץ לימון או חומץ, ומערבבים
.מוסיפים את השמן תוך ערבוב, עד שמתקבל ממרח סמיך
.הרוטב נשמר לפחות חודש במקרר
:הצעות גיוון ע"פ שרי אנסקי
.לתבל גם בטיפטיפה מלח לימון
.לתבל בקימל וכמון טחונים
.להכין פלפלצ'ומה מפפריקה מתוקה או מתערובת של פפריקה מתוקה וחריפה
:הצעות הגשה
למרוח על לחם
כתוספת לסנדוויץ
כתוספת לגבינה לבנה
כתוספת לקופסת טונה
תוספת לכל מאכל שדורש קורטוב חריפות
1 comment:
זה כל כך פשוט לעשות וכל כך... הרבה יותר טוב מהקנוי
(א)
Post a Comment