09/11/2012

**עשרים קערות מרק חם


:עשרים מתכוני מרק לחורף חם וטעים
1.
מרק דלעת בטטה ועדשים

:המרכיבים
שתי כפות שמן זית
בצל בינוני קצוץ דק
חמש מאות גרם דלעת קלופה, נקייה חתוכה לקוביות
חמש מאות גרם בטטה (1 בטטה גדולה) קלופה וחתוכה לקוביות
ליטר מים או מרק זך
חצי כוס (125 גרם) עדשים אדומות

:אופן ההכנה
לחמם את השמן בסיר בינוני (4 ליטר). להוסיף את הבצל ולטגן עד לריכוך והזהבה כ-3 דקות
:להנמיך את הלהבה ולהוסיף
דלעת ובטטה. לבשל בסיר מכוסה, בבחישה מדי פעם במשך כ- 9 דקות
להגביר את הלהבה ולהוסיף נוזלים. להביא לרתיחה. לבשל מכוסה על להבה מתונה במשך כ- 10 דקות
להוסיף את העדשים, לערבב ולהמשיך לבשל 7-8 דקות מכוסה או עד ריכוך
.לתבל לפי הטעם -ככפית מלח גס ומעט אבקת צ'ילי
להעביר את המרק בסבבים לבלנדר ולטחון למרק חלק, הטחינה מהירה. להחזיר לסיר, להגיש חם

2.
מרק גזר ג'ינג'ר

:החומרים
בצל בינוני קצוץ
שתי שיני שום קצוצות דק
שתיים עד שלוש כפות שמן זית
שבע מאות גרם גזר קלוף שטוף וקצוץ
כפית ג'ינג'ר טרי מגורד דק
מלח גס לפי הטעם -חצי עד כפית
פלפל שחור גרוס
תשע מאות מ"ל מים

:ההכנה
לטגן את הבצל והשום במשך 5 דקות בסיר בתכולה של 4 ליטר מכוסה . לבחוש מידי פעם. להוסיף לסיר את הגזר והג'ינג'ר, לטגן בסיר מכוסה כ- 10 דקות לבחוש מידי פעם
להוסיף לסיר את המים ומלח. להביא לרתיחה ולבשל על להבה בינונית במשך 15 דקות או עד שהגזר רך
לטחון את המרק בסבבים בבלנדר/מעבד מזון עד קבלת מרק קרמי חלק
.ניתן להגיש את המרק בקישוט של עשבי תיבול טריים

3.
מרק עגבניות ואורז

:החומרים
בצל בינוני קצוץ דק
שלוש כפות אורז לביחרתכם ,אני שמתי אורז טילדה
חמש כוסות מים רותחים = 1.25 ליטר מים רותחים
שש מאות גרם עגבניות בשלות קלופות וקצוצות= 5 עגבניות בגודל בינוני -להניח את העגבניות בכלי מתכתי/סיר לעשות איקס עמוק ולצקת עליהן מים רותחים לכיסוי, 2-3 דקות מאוחר יותר להוציא עם מזלג ולקלוף בזהירות, זה חם
שתיים עד 3 כפות שמן זית
כף סוכר
כפית מלח גס
חצי כפית פפריקה מתוקה
עלה דפנה
פלפל שחור גרוס
רוטב טבסקו
:אופן ההכנה
.בסיר 4 ליטר לטגן את הבצל בשמן החם עד שזהוב ורך
.להוסיף לסיר את האורז, 5 כוסות מים רותחים ואת העגבניות הקצוצות
.להביא את המרק לרתיחה ולבשל במשך 15 דקות, לבחוש מידי פעם
כעת, להוסיף תיבול ולהמשיך לבשל 15 דקות נוספות, לבחוש מידי פעם. במידה והמרק סמיך לטעמכם ניתן להוסיף לקראת סוף הבישול חצי עד כוס מים רותחים נוספים
.אפשר לגרר גבינת פרמזן על המרק החם, לפני ההגשה
4.
מרק אפונה וקבנוס של אמא

:החומרים
שתי כוסות אפונה יבשה = כ- 400 גרם
שמן קנולה/זית
בצל קצוץ דק
אחד עד 2 גזרים קצוצים דק
מים
קבנוס
מלח גס
פלפל שחור גרוס

:אופן ההכנה
.לברור את האפונה , לשטוף היטב במי ברז ולהשרות עם מים לכיסוי + למשך מספר שעות
בסיר בינוני עם מכסה לטגן מעט את הבצל והגזר בתערובת של שמן זית ומעט שמן קנולה
להוסיף לסיר את האפונה עם נוזלי ההשרייה. להוסיף מי ברז נוספים (בסיר 4 ליטר עד מלוא הסיר) ולהביא את המרק לרתיחה
.לבשל את המרק על להבה בינונית מכוסה, לבחוש מידי פעם, קרוב לשעה
האפונה תתרכך לגמרי והמרק יסמיך. בדקות האחרונות של הבישול להוסיף קבנוס פרוס -לערך 2 מקלונים
.לתבל במלח (ככפית או לפי הטעם) ופלפל שחור גרוס טרי
.המרק יישמר בקרור עד שבוע ימים
5.
מרק גזר קרמי בנוסח צרפתי

 
:המרכיבים
ארבע מאות גרם גזר = כ-5 גזרים
בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
ארבעים גרם חמאה
ליטר מים
שתי כפיות רסק עגבניות או עגבניה אחת קלופה ומגורדת דק למחית
שתי כפות אורז , שטוף
ארבע כפות שמנת מתוקה
מלח גס לטעם, ככפית ורבע

:אופן ההכנה
.לקלוף את הגזרים ולפרוס אותם דק
להמיס את החמאה בסיר כבד. להוסיף את הבצל ולטגן בבחישה עד שהוא שקוף . לא להשחים את הבצל
:להוסיף לסיר
.גזרים פרוסים, מים או ציר מרק עוף, רסק עגבניות ואורז. להביא לרתיחה
.להנמיך את הלהבה ולבשל ללא מכסה במשך 20 דקות. להסיר מהלהבה
לרסק את המרק בבלנדר סטיק או בבלנדר רגיל (זהירות - זה חם !). ניתן לרסק את המרק בעודו בסיר
.לתבל במלח (ופלפל) , לערבב פנימה את השמנת
.להחזיר את המרק לחימום. לא להרתיח

:גיוונים
.להחליף את המים בציר מרק עוף או ציר בקר
.להחליף את השמנת המתוקה בשמנת לבישול
.לתבל בפלפל לבן טחון
.להשתמש בגזרים טריים וקטנים באותו משקל סה"כ
.לטגן 50 גרם בייקון יחד עם הבצל
6.
מרק בורשט צמחוני

ל- 4 מנות
:החומרים
שתי כפות שמן חמניות/זית
חמישים גרם חמאה
בצל קצוץ
גזר קצוץ
תפוח אדמה בינוני קצוץ
שתי שיני שום כתושות
חצי קילו סלק קלוף וחתוך לקוביות = כ- 2 סלקים בגודל בינוני
כף סוכר
מלח גס או רגיל ,חצי כפית או לפי הטעם
תשע מאות מ"ל מים או מרק זך

:להגשה
ארבע = 4 כפות שמנת חמוצה 15%
שמיר קצוץ

:ההכנה
.על להבה נמוכה ובסיר בינוני (4 ליטר) לחמם שמן וחמאה
.להוסיף לסיר בצל, גזר, תפוח אדמה ושום ולבשל עד שהירקות רכים כ- 15 דקות
.להוסיף לסיר סלק וסוכר ולהמשיך לבשל עוד 4 דקות
.להוסיף מים ומלח, להביא לרתיחה ולבשל על להבה נמוכה מכוסה כשעה. לערבב מידי פעם
.לטחון את המרק במעבד מזון/בלנדר/בלנדר סטיק
.לחלק למנות , לעטר כל מנה בשמנת חמוצה ומעט שמיר קצוץ
7.
מרק שום אפוי
 

:אפיית השום- בצל
.מחממים תנור/טוסטר אובן לחום גבוה 200 מעלות
.על יריעה קטנה של נייר כסף שמים 2 ראשי שום-לשטוף ,לעשות חתך רוחבי דק בראש השום
צמוד לראשי השום לשים בצל בינוני וגם 2 בצלצלי שאלוט - שניהם שטופים ולא קלופים ,הבצלצלים זו אופציה, ממש לא חובה
.לנטף מעל מעט שמן זית (כפית עד 2) . לפזר מעט מלח גס (אטלנטי) . להדק מעל את נייר הכסף
לאפות בתנור החם עד שהשום והבצל רכים (כבר לאחר כ 20 דקות תחושו בריח טוב..) . זמן האפייה יארך 40-45 דקות לערך
.להוציא מהתנור, לפתוח את נייר הכסף ולצנן מעט

:בישול המרק
: לשים בסיר בינוני (4 ליטר) על להבת גז בינונית
.שבע מאות גרם תפוחי אדמה קלופים ,חתוכים לקוביות
.לצקת מעל ליטר מרק או מים
.לסחוט את השום מהקליפות (ללחוץ על כל שן שום, התוך מחליק החוצה) , להוסיף לסיר
.את הבצלים לקלוף ולחתוך גס, להוסיף לסיר
.להביא את המרק לרתיחה
.לבשל (מכוסה) במשך כ - 20 דקות , עד לריכוך תפוחי האדמה
.לתבל במלח (שימוש במים יצריך קרוב ל 2 כפיות מלח, אחרת הפחיתו מלח) ופלפל
.לטחון את המרק עם בלנדר סטיק (בתוך הסיר) או בלנד רגיל
.להגיש את המרק חם בכוסות או קעריות מרק
8.
מרק קרם שום

.קולפים ראש שום גדול במשקל של כ- 100 גרם
את שיני השום הקלופות והשלמות מניחים בתבנית של טוסטר אובן/תנור (על נייר כסף הפוך) ומורחים בעזרת מברשת במעט שמן זית
אופים בחום בינוני (180 מעלות) כ- 15 דקות או עד ששיני השום זהובות . להוציאן מהטוסטר אובן/תנור
בסיר בינוני (4 ליטר) מחממים 2 כפות שמן זית מוסיפים בצל גדול קצוץ דק ו- 2 כרישות (חלק לבן) פרוסות דק. מערבבים מבשלים כ- 4 דקות בבחישה מדי פעם הירקות יתרככו

:מוסיפים לסיר
שלושה תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות כחצי קילו , את שיני השום, עלה דפנה אחד ו- 5 כוסות מי ברז
.מתבלים במלח גס (אטלנטי) ופלפל שחור גרוס טרי
מביאים את המרק לרתיחה. מנמיכים את הלהבה מעט , מכסים ומבשלים את המרק ברתיחה עדינה כ- 30 דקות
.מוציאים את עלה הדפנה ומקררים את המרק קלות. טוחנים בסבבים בבלנדר
.מוזגים לקעריות ומתענגים
9.
מרק קרם כרובית

ל- 4 מנות
:החומרים
שלוש כפות שמן זית
בצל שאלוט או רבע בצל רגיל קצוץ
שש מאות גרם כרובית שטופה במי ברז -כחצי כרובית בגודל בינוני מפורקת לפרחים
שלוש שיני שום כתושות או לפי הטעם
שלוש מאות מ"ל חלב
ארבע מאות מ"ל מרק זך או מים
הל טחון לפי הטעם
מוסקט טחון
פלפל שחור גרוס טרי
מלח גס

:אופן ההכנה
.בסיר בינוני (4 ליטר) מחממים את השמן . מוסיפים את בצל השאלוט (או רגיל) שום ואת פרחי הכרובית
.מאדים בבחישה (מדי פעם) כ- 10 עד 12 דקות מכוסה . הכרובית תהיה זהובה והריח טוב
.לצקת לסיר את החלב , מים (או מרק זך) ואת כל התבלינים. להביא את המרק לרתיחה
.לבשל את המרק מכוסה כ- 10 דקות או עד שהכרובית רכה
.לצנן מעט ולהעביר בסבבים לטחינה בבלנדר
.לתקן תיבול ולהגיש
10.
מרק עגבניות צלויות

:החומרים
עשר עד 12 עגבניות תמר או עגבניות על אשכול/עגבניות קטנות = קילו עד קילו ו 200 גרם בסה"כ
ארבע שיני שום קלופות ופרוסות
מספר גבעולי קורנית טריה
שתי כפות שמן זית
שלוש כפות חומץ בלסמי
שני גזרים (סה"כ 200 גרם) קלופים ומגורדים דק או טחונים דק במעבד מזון
שלוש מאות מ"ל ציר ירקות /מים
(מלח (אטלנטי
פלפל שחור
קורט סוכר

:אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות ,אפשרי גם לחום 140 מעלות עם טורבו או להפעיל טורבו לסרוגין במהלך שעת האפייה
חוצים את העגבניות (ניתן לחתוך מעט מבסיס העגבניות ע"מ שיוכלו ל'עמוד' בתבנית היטב) ומניחים את החצאים בתוך תבנית משומנת עם מעט שמן זית
.על העגבניות מסדרים את פרוסות השום וענפי קורנית טרייה
.בוזקים מעל העגבניות את שמן הזית והחומץ
אופים כשעה בתנור החם . ניתן להפעיל מדי פעם את הטורבו לפרקי זמן קצובים
.מוציאים את העגבניות מהתנור
את התבנית קל לרחוץ. לצקת מים רותחים ולהניח למספר דקות (אני השתמשתי בתבנית אמייל, כמובן שניתן להניח בתבנית נייר אפייה, לא חובה

:בישול המרק
מסירים את עלי הקורנית מעל העגבניות (במידה ויש מעט שום חרוך להסירו גם כן). ומעבירים את העגבניות הצלויות לסיר מרק בינוני =סיר 4 ליטר יספיק

:מוסיפים לסיר
את הגזר המגורד, הנוזלים ולערך כפית עד כפית וחצי מלח (אטלנטי). מביאים לרתיחה (לא נחוץ מכסה
.מבשלים כ- 7 דקות (ללא מכסה). הגזר מתרכך לגמרי , אל דאגה
(טוחנים את המרק שבתוך הבסיר בעזרת בלנדר סטיק . מתקנים תיבול (מלח/פלפל
.יוצקים את המרק לקערות ומגישם חם
.הכמות תספיק ל- 4 מנות הגשה, תלוי בגודלן
.ניתן להקפיא את המרק למשך מספר שבועות
11. 
מרק כרישה תפוחי אדמה ופטריות


:החומרים
שש כרישות בגודל בינוני
רבע כוס שמן
ארבעה תפוחי אדמה בינוניים ,קלופים וחתוכים לקוביות
מאתיים עד 250 גרם פטריות לבחירתכם=סלסלה אחת-נקיים ופרוסים
שמונה כוסות מרק עוף או מים
ביצה
שלוש כפות מיץ לימון
מלח
פלפל שחור גרוס

:אופן ההכנה
לחתוך את קצוות הכרישה: בחלק של השורש ומצידה השני ,לחתוך את מרבית החלק הירוק.לשטוף ולחצות כל כרישה לאורכה. לפרוס לחתיכות בגודל של כ- 2 ס"מ. להניח את הכרישה הפרוסה בקערת מים גדולה לשטוף עד שהיא נקייה ולסנן
בסיר גדול על להבה בינונית לחמם את השמן. להוסיף את הכרישות,תפוח האדמה והפטריות . לערבב ולבשל במשך 5 דקות בבחישה
להגביר את הלהבה ולהוסיף לסיר את הנוזלים.להביא לרתיחה.להנמיך את הלהבה,לכסות את הסיר ולבשל את המרק במשך כארבעים דקות או עד שהירקות מתרככים
קערית לטרוף את הביצה עם מיץ הלימון.להוסיף לקערית מספר כפות של המרק- החם והמתבשל- נוזלים בלבד ולערבב
להנמיך את הלהבה ,לצקת לסיר את תערובת הביצה בזילוף עדין ובבחישה מתמדת.לבשל דקה בלבד ,לא להרתיח
לתבל את המרק במלח ופלפל שחור לפי הטעם/בנדיבות.להגיש חם/חמים או לאחר חימום
12.
מרק אפונה ושום

:החומרים
חצי קילו אפונה קפואה - אני השתמשתי באפונה עדינה שהיא קטנה מאפונה רגילה
שני ראשי שום שלמים עם הקליפה
שלושים = 25-30 גרם חמאה
כפית שמן זית
חצי ליטר מים או מרק זך
בצל בינוני קצוץ גס
מלח ופלפל שחור גרוס לטעם

:אופן ההכנה
עוטפים את ראשי השום בנייר כסף ואופים בתנור/טוסטר בחום בינוני כ- 40 דקות (או עד שהשום מתרככך). בסיר בינוני מטגנים את הבצל בחמאה ובשמן משך כ- 3 דקות עד שיתרכך
.מוסיפים את האפונה הקפואה . לערבב מעט. כעת יש להוסיף את הנוזלים ולהביא לרתיחה
.להנמיך את הלהבה ולבשל 5-7 דקות
.לחתוך את ראשי השום ולסחוט מהם בלחיצה את השום האפוי והרך לתוך סיר המרק הכבוי
.לערבב ולתבל לפי הטעם
.לצנן מעט את המרק ולטחון בבלנדר למחית חלקה. ניתן להגיש עם מעט קרם פרש
13.
מרק השעועית של אבא שלי

:מרכיבים
שעועית צבעונית - כ- 400 גרם
בצל - 1 בינוני
קבנוס - 4 עד 5 מקלונים= 200 גרם לערך
שום - לפי הטעם לא פחות מ5 שיני שום כתוש
פסטה - 2 חופנים
מלח - ככפית מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי - לפי הטעם
שעועית
מומלץ להשתמש בשעועית בצבע חום בהיר מפוספסת קלות. היא אינה גדולה מידי ומשתלבת היטב במרק הזה
ניתן להגדיל את כמות הסיר ובהתאם את יחס יתר החומרים ולהשתמש בשקית שלמה של מחצית הקילו שעועית
שלב מקדים -לילה קודם לטיפול בשעועית
לברור את השעועית ולהשרות בהרבה מים בקערה /כלי גדול
טיפ : לברור שעועית פגומה וחצויה ולשטוף היטב במים נקיים . השעועית תספח מים במהלך הלילה וחשוב שיהיו נקיים

בצל
.יש להשתמש בבצל לבן בגודל בינוני ולקצוץ אותו דק . אימי נהגה להוסיף לעיתים גם מעט קוביות גזר

קבנוס
כל קבנוס איכותי יתאים למרק הזה ,גם קבנוס 'שמן' יותר. הפעם שמתי מקלוני קבנוס פפרוני . השתמשתי כמעט בכל מארז היצרן

שום
כמה שיותר שום זה טוב יותר -מומלץ להוסיף מספר לא מבוטל של שיני שום טרי. לחתוך את השום לחתיכות גדולות ולכתוש בכותש שום סמוך לסיום בישול המרק

פסטה
מומלץ להשתמש בכל סוגי הפסטה אבל קטנה . לדוגמא : קונכיות קטנות . את הפסטה מוסיפים למרק לקראת סיום הבישול

מלח
.להוסיף רק לקראת סוף הבישול וזאת משתי סיבות טיפים של אמא שלי
.שלא יפריע לריכוך השעועית
.הקבנוס ממליח את המרק ולא נחוץ הרבה מלח נוסף
.פלפל שחור גרוס טרי.להוסיף לקראת סיום הבישול ולפי הטעם

.לאחר ליל השריית השעועית , יש לשפוך את מי ההשרייה ולשטוף את השעועית היטב במי ברז

.לשים את השעועית בסיר גדול (6-8 ליטר) לכסות בהרבה מי ברז ולהביא לרתיחה
.לאחר הרתיחה לכסות ולבשל על להבה בינונית כ - 40 דקות או עד שהשעועית כמעט רכה לגמרי. במידה ונוצר קצף יש לדאוג להסירו
.להוסיף לסיר את הבצל הקצוץ והקבנוס הפרוס ולהמשיך לבשל עוד כ - 15 דקות בסיר מכוסה
.להוסיף לסיר את הפסטה ,במידה והמרק סמיך מאוד יש להוסיף כעת מים רותחים לפי הצורך
להמשיך לבשל את המרק עוד כ - 15 דקות או עד שהפסטה רכה לגמרי.שוב:הפסטה סופחת נוזלים, ניתן גם כעת לדלל את המרק במעט מים רותחים, ולבשל עוד דקה
.להוסיף מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
.לכבות את הלהבה . להוסיף כעת את כל כמות השום הכתוש (הרבה) לערבב ולכסות
.זהו ,המרק מוכן
.צלחת מהמרק הזה יכולה לשמש כארוחה (או 2 צלחות מרק ) זה מחמם , משביע וגם מזין
14.
מרק קרם כרובית ותרד


:החומרים
שלוש כפות שמן קנולה = 45 מ"ל
בצל גדול קלוף וקצוץ
שתי שיני שום קצוצות
ראש כרובית בינונית-קטנה, נקי -להפריד לפרחים ולקצוץ גס
ארבעה תפוחי אדמה קטנים או 2 בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
כף חרדל דיז'ון חלק
ליטר וחצי מרק זך או מים
כפית וחצי מלח גס/אטלנטי או לפי הטעם
פלפל שחור או לבן
חופן עלי תרד שטופים, עלים גדולים יש לקרוע עם היד

יוגורט ושמן זית לקישוט

:אופן ההכנה
בסיר לחמם את השמן. להוסיף את הבצל והשום. לבשל כחמש דקות על להבה בינונית- נמוכה. הבצל צריך להפוך לשקוף ,לא להשחימו
:להנמיך את הלהבה ולהוסיף לסיר
.כרובית, תפוחי אדמה וחרדל. לערבב הכל עד שהירק נצלה מעט, במשך כ- 4 דקות
.להוסיף לסיר את המרק או המים. להביא לרתיחה ולבשל את המרק מכוסה כעשרים דקות או עד שכל הירק רך
.לצנן את המרק דקות ספורות. לטחון בעזרת בלנדר סטיק או בלנדר רגיל
.להגשה: לחמם את המרק לרתיחה. להוסיף חופן עלי תרד ולכבות את הלהבה
.לזלף יוגורט, שמן זית ופלפל שחור גרוס כל כל מנה
.ניתן לשמור במקרר את המרק עם עלי התרד ולחמם הכל יחד לפני ההגשה או להוסיף עלים טריים עם חימום המרק
15.
מרק דלורית


:החומרים
כ- 700 גרם דלורית (=1 דלורית ) נקייה וקלופה, לחצות לאורך , לנקות מגרעינים ולחתוך לנתחים גדולים יחסית
חצי קילו גזר ,קלוף וחתוך לחתיכות גדולות
שלושים גרם חמאה
כרישה בגודל בינוני, נקייה, פרוסה לפרוסות דקות
מלח אטלנטי או רגיל
פלפל שחור גרוס טרי
חמש כוסות ציר ירקות או מים (במידה והמרק סמיך מדי להוסיף עוד כחצי כוס נוזלים לאחר טחינתו ואז לחמם על הלהבה
שלושה ענפי טימין טרי
שני עלי דפנה

:אופן ההכנה
.מחממים תנור/טוסטר אובן לחום גבוה 200 מעלות
.משמנים תבנית במעט שמן (רגיל). מניחים בתבנית את חתיכות הדלורית והגזר
.מזלפים למעלה מעט שמן זית
.אופים בתנור החם כמחצית השעה . הירק צריך להתרכך אך לא יותר מדי
.בסיר גדול ממיסים את החמאה
.מוסיפים לסיר : דלורית, גזר ,כרישה וכפית מלח (אטלנטי) . מבשלים בבחישה כ - 10 דקות
.להוסיף לסיר 2 כוסות נוזלים ולבחוש
.להוסיף עוד 3 כוסות נוזלים, את הטימין, עלה דפנה ופלפל שחור גרוס
.להגביר את הלהבה ולהביא את המרק לרתיחה
.לבשל את המרק מכוסה במשך 7-8 דקות ,עד שכל הירקות רכים
.להסיר את עלה הדפנה והטימין (מה שנותר ממנו..) לטחון את המרק בבלנד סטיק (בתוך הסיר) או בבלנדר. להגיש חם
16.
מרק קרם תפוחי אדמה צרפתי


:החומרים
ארבע מאות גרם תפוחי אדמה  כ- 2 גדולים
שלוש כרישות = כ- 300 גרם סה"כ
שבע מאות וחמישים מ"ל מים
מלח גס (אטלנטי) או מלח רגיל לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
מאה מ"ל שמנת מתוקה
צרור עירית נקי וקצוץ דק- לקישוט , לא חובה

:אופן ההכנה
.לקלוף את תפוחי האדמה ולחתוך לחתיכות קטנות
את הכרישה לשטוף, לחתוך ולזרוק את העלים הירוקים . לפרוס את הכרישה לפרוסות דקות ולהשרות במים לניקוי. לסנן

:בישול המרק
.בסיר בינוני (סיר 4 ליטר יתאים) לשים את תפוחי האדמה והכרישה
.להוסיף את כמות המים, מלח ופלפל ולהביא לרתיחה
.לכסות את הסיר ולבשל על להבה בינונית במשך 20 דקות. להסיר את המרק מהלהבה
לטחון את המרק החם עם בלנדר סטיק או בלנדר רגיל למחית ,המרק נטחן בשניות עם בלנדר סטיק בתוך הסיר
.להחזיר את המרק לסיר, להוסיף את השמנת המתוקה ולחמם היטב - לא להרתיח
.לחלק את המרק לקעריות הגשה , לקשט בעירית קצוצה ולהגיש
17.
מרק עדשים ואנשובי בנוסח איטלקי


:החומרים
מאתיים ושלושים גרם עדשים ירוקות (האורגניות שלמות ,יפות ונקיות מפסולת) לשטוף תחת הברז ולסנן ,אין צורך בהשרייה מוקדמת
שתי כפות שמן זית + מעט שמן זית לזילוף על המרק המוכן
שתי שיני שום גדולות קצוצות /כתושות
שלושת רבעי =6 פילה קטנים של אנשובי מסוננים מהשמן קצוצים דק ,רצוי קופסא קטנה (50 גרם נטו) תוצרת איטליה/ספרד -מארז שטוח (לא צינצנת)כ- 3/4 מארז
קופסא קטנה (400 גרם נטו) של עגבניות שלמות קלופות ,רצוי תוצרת איטלקית
שלוש וחצי עד 4 כוסות מים (במידה ונוזלי העדשים נספגו שימו כ-4 כוסות מים
מלח גס אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי
פטרוזילה קצוצה

:אופן ההכנה
לשים את העדשים בסיר ולכסות במים (מספר ס"מ) להוסיף מעט מלח ולהביא לרתיחה . להנמיך את הלהבה ולבשל מכוסה (לבחוש מדי פעם) במשך כ - 25 דקות. במידה וכל הנוזלים התאדו לפי תום הבישול יש להוסיף עוד מעט מי ברז ולהמשיך לבשל
להעביר את העדשים המבושלות (הן כבר רכות) לכלי חסין חום
.באותו הסיר הנקי לחמם את שמן הזית. להוסיף את השום והאנשובי ולטגן במשך 2 דקות
להוסיף את כל תכולת קופסת העגבניות ולבשל עוד כ- 4 דקות. (את העגבניות לחלק=לחתוך בתוך הסיר לחצאים/רבעים
:להוסיף
.עדשים עם כל נוזלי הבישול ואת כמות המים . לתבל במלח ופלפל ולהביא לרתיחה
.להנמיך את הלהבה ולבשל מכוסה 20-25 דקות .לתקן תיבול
.לצקת מהמרק לצלחות , לזלף בשמן זית .לקשט בפטרוזיליה קצוצה ולהגיש
.ניתן לקשט בפיסות אנשובי שלמות מהנותרות בקופסא
18.
מרק קישואים/זוקיני ואורז בסגנון איטלקי

בסיר בינוני (4 ליטר) לחמם רבע כוס שמן זית. להוסיף בצל בינוני קצוץ דק. לערבב ולטגן עד להזהבה. (במשך כ- 7 דקות
להוסיף 5 קישואים בינוניים (כ- 700 גרם) או 3 זוקיני חתוכים לקוביות. לתבל במלח גס ופלפל שחור גרוס טרי לערבב ולבשל כ- 5 דקות
לערבב לסיר חצי כוס (כ- 80 גרם) אורז לריזוטו . להוסיף ליטר מים או מרק זך. להביא לרתיחה. להנמיך את הלהבה ולבשל מכוסה כ- 15 דקות או עד שהאורז רך.לתקן תיבול
.להסיר את הסיר מהלהבה , לערבב פנימה כ- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
.להגיש חם עם גבינת פרמזן מגוררת
.יתקבלו כ- 6 מנות מרק סמיך מנחם ומשביע


19.
מרק בשר תפודים ושעועית

:החומרים
שני בצלים או יותר לפי הטעם קצוצים
שמונה מאות גרם קוביות בשר עגל [אני אוהבת את המארז הקפוא של טירת צבי] -להפשיר במקרר לילה לפני הבישול או שעות ספורות בלבד. לחתוך כל קוביה לרבעים או בגודל הרצוי
שניים עד 3 תפוחי אדמה או יותר לפי הטעם קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
חופן גדול של שעועית לבנה מבושלת או שעועית צבעונית אחרת .לא חובה -ניתן להשתמש בשעועית קפואה ולחלוט במים
מספר כפיות /לפי הטעם פפריקה מתוקה מרוקאית בשמן או פפריקה מתוקה רגילה
פפריקה חריפה ו/או רוטב טבסקו
מלח גס לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי
מים

:אופן ההכנה
בסיר גדול לחמם מעט שמן רגיל (קנולה) . כשהשמן חם להוסיף את הבצל הקצוץ לבשל בבחישה עד שהבצל מתרככך ומזהיב מעט
.להוסיף את קוביות הבשר לערבב על להבה גבוהה עד לאטימת הבשר
.לפזר מעל הבשר ולערבב פנימה את הפפריקה המתוקה . הצבע יפה
.להוסיף מים מהברז או מים חמים לכיסוי הבשר ויותר ולהביא לרתיחה
.לבשל מכוסה על להבה גדולה מתונה כ 3/4 שעה או עד שהבשר רך
.בזמן הבישול לתבל במלח, פלפל שחור, פלפל חריף וטבסקו לפי הטעם
כעת להוסיף את תפוחי האדמה והשעועית . להמשיך לבשל עוד כ- 15 עד 20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים
.לתקן תיבול ולהגיש חם
.בזמן בישול הבשר ניתן להוסיף מים (רותחים) לפי מידת סמיכות המרק שתרצו
20.
מרק גולאש מאולתר
:החומרים
שמונה מאות גרם (קוביות) בשר בקר או עגל חתוכות לקוביות קטנות יותר
שלושה עד ארבעה בצלים קצוצים דק
ארבעה עד 5 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות
שניים וחצי ליטר מים
כשתי כפות = 2.5 כפות פפריקה מתוקה או לפי הטעם
רסק עגבניות במארז הכי קטן - הפעם ויתרתי
פפריקה חריפה לפי הטעם
מלח גס ,ככפית וחצי
רוטב טבסקו /פלפל שחור לפי הטעם- לא חובה

:אופן ההכנה
בסיר גדול (6-8 ליטר) לחמם מעט שמן קנולה. להוסיף את הבצל ולבשל דקות ספורות בבחישה בסיר מכוסה. הבצל צריך להתרכך ולא להטגן
להוסיף לסיר את קוביות הבשר, לערבב ולבשל על להבה גדולה עד לאטימת הבשר לגמרי
להוסיף לסיר את כל כמות המים ולהביא לרתיחה. יש להסיר כעת את שכבת הקצף (הדקה) שנוצרת על המרק
להוסיף פפריקה מתוקה (שתצבע ברגע את המרק לאדום) ולבשל על להבה בינונית בסיר מכוסה כ -40 דקות או עד שהבשר רך לגמרי
להוסיף לסיר את קוביות תפוחי האדמה ומלח .לתקן תיבול (אני מוסיפה בשלב זה מעט רוטב טבסקו) ולהמשיך לבשל עוד חמש עשרה עד 20 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

1 comment:

Anonymous said...

איזה אוסף מרשים !
תודה
(א)

assets Creative Commons License