אפשר להכין בבית : מיונז (מבושל) בקלי קלות
...כן, צריך סבלנות ולא תמיד המיונז (מיונית) מצליח/ה בניסיון ראשון
.אבל אין, אין כמו מיונז שמכינים בבית. המיונז איננו מכיל ביצים 'חיות' וטעמו משובח
ג'יימי אוליבר הכין מיונז אמיתי ואני רציתי גם. זכרתי מתכון ותיק מלפני מספר עשורים בו החלמונים עוברים בישול קצר, גזיר העיתון מסתובב כאן לבטח אבל לא בהישג ידי..אזי נעזרתי ברשת 'כיצד להכין מיונז מבושל'. המתכון שנמצא בין הראשונים באנגלית הותאם למטבחי, הנה הוא
.מיונז : המתכון
הערה: הכמות קטנה וטעימה
שני חלמונים מביצים גדולות - ביצים
שתי כפות מיץ לימון, רצוי סחוט טרי
שתי כפות מי ברז
חצי כפית סוכר לבן
--
כפית אבקת חרדל -אפשר לרכוש אבקת חרדל מוכנה בצינצנת תבלין, כתשתי גרעיני חרדל לאבקה
מלח דק לטעם, כרבע כפית או יותר
כחצי כוס (120 מ"ל) או יותר (כ- 3/4 כוס) שמן קנולה או שמן זית
?איך מכינים
.בקלחת מערבבים חלמונים, מיץ לימון ,מים וסוכר
.מבשלים על להבה קטנה ונמוכה מאוד בבחישה מתמדת
.מסירים כשמסמיך
:כך זה נראה בתום הבישול וברגע שיש להסיר מהלהבה
.ממשיכים לבחוש ומצננים בחוץ (או ליד מיזוג) כ- 5 דקות
.מעבירים לבלנדר
.מוסיפים את אבקת החרדל והמלח וכף שמן
.מערבלים לשנייה ועוצרים
.מוסיפים כף אחר כף שמן ומערבלים. עוצרים לאחר הוספת כל כף שמן, מגרדים את דפנות הבלנדר
.חשוב להוסיף את השמן בהדרגה ומעט בכל פעם לפחות בתחילת הערבול
--
הערות: לא ניסיתי להחליף את אבקת החרדל בחרדל מוכן. גרעיני חרדל טובים נמכרים בכל מרכול במארזי פלסטיק של חמישים גרם (עלות כ- 7 ש"ח)
.הכנתי את המיונז עם שמן קנולה, לא שמן זית
.את המיונז יש לשמור במקרר למשך ימים ספורים בלבד
נסיון ראשון הניב לקראת סופו אמולסיה- הוספתי יותר מדי שמן (בקרוב כוס שמן) או בכמות גדולה מדי בבת אחת. ישנה נקודה כמו גם בדברים אחרים.. שיש לעצור וללקק את המיונז, עם מרית. זהו
-בצילום : כך זה התחיל
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
מלח דק לטעם, כרבע כפית או יותר
כחצי כוס (120 מ"ל) או יותר (כ- 3/4 כוס) שמן קנולה או שמן זית
?איך מכינים
.בקלחת מערבבים חלמונים, מיץ לימון ,מים וסוכר
.מבשלים על להבה קטנה ונמוכה מאוד בבחישה מתמדת
.מסירים כשמסמיך
:כך זה נראה בתום הבישול וברגע שיש להסיר מהלהבה
.ממשיכים לבחוש ומצננים בחוץ (או ליד מיזוג) כ- 5 דקות
.מעבירים לבלנדר
.מוסיפים את אבקת החרדל והמלח וכף שמן
.מערבלים לשנייה ועוצרים
.מוסיפים כף אחר כף שמן ומערבלים. עוצרים לאחר הוספת כל כף שמן, מגרדים את דפנות הבלנדר
.חשוב להוסיף את השמן בהדרגה ומעט בכל פעם לפחות בתחילת הערבול
--
הערות: לא ניסיתי להחליף את אבקת החרדל בחרדל מוכן. גרעיני חרדל טובים נמכרים בכל מרכול במארזי פלסטיק של חמישים גרם (עלות כ- 7 ש"ח)
.הכנתי את המיונז עם שמן קנולה, לא שמן זית
.את המיונז יש לשמור במקרר למשך ימים ספורים בלבד
נסיון ראשון הניב לקראת סופו אמולסיה- הוספתי יותר מדי שמן (בקרוב כוס שמן) או בכמות גדולה מדי בבת אחת. ישנה נקודה כמו גם בדברים אחרים.. שיש לעצור וללקק את המיונז, עם מרית. זהו
-בצילום : כך זה התחיל
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
No comments:
Post a Comment